reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Witamy:) My już po spacerku i bawimy się w domku. Czekamy na babcię i prababcię- mają nas odwiedzić dzisiaj:)
Vinga- planowaliśmy zacząć staranka gdzieś w czerwcu/lipcu- bez jakiś konkretnych ustaleń ale jest szansa że będzie wcześniej bo po ostatnim razie tak sobie policzyłam i wychodzi że to mogły być te dni:biggrin2:Miałam już drugi okres i jest idealnie regularnie jak przed ciążą.
Mamy wreszcie termin chrztu- 12 maj- komu nie pasuje( "teściowa") trudno. Więcej nie mam zamiaru zmieniać i przekładać.

reklama
ja też jestem po drugim okresie po ciąży ale niestety cykl trwał więcej niż przed ciążą. normalnie mam 27 dni a teraz 31. ciekawe czy mi się unormuje czy już tak zostanie ;-)

Misza od jutra są te kremy w realu, ale właśnie doczytałam że to takie do opalania do całego ciała w spray'u-też się przyda:)Też nie słyszałam o bepanthenie..
Vinga wolałabym mieć odrobinę stabilniejszą sytuację, wtedy bym się nawet nie zastanawiała nad drugim:) Trochę "tańsze" może i jest drugie dzidzi,ale chyba nie aż tak jak by się mogło wydawać...przy tak małej różnicy trzeba i tak łóżeczko kupić, wózek też-ewentualnie zamienić na bliźniaczy, pampersy i masa innych rzeczy. :)

Ktoras z was tu pisala ze jej dzidzia nie chce przejsc na smoczek numer 2. Chyba kasik?? Otoz moje dziecie tez nie chce przejsc na dwojeczke w smoczkach LOVI, ale w Avencie ma juz 2...QUOTE]
Paulina ale jak ze smoczek 'dwojka' ?
Jakie oznaczenia masz na smoczkach?

Po drugie - chciałabym teraz naraz dwójkę odchować a potem zająć się pracą, sobą itp. nie chcę znów wracać do pieluch :) na pewno będzie baaardzo ciężko, tym bardziej, że na nikogo nie mogę liczyć (mieszkamy z teściami ale za chiny nie przyjdą pomóc), mąż zamierza wyjeżdżać do pracy do Norwegii więc będę sama.
Dasz rade, co bys miala nie dac :)
Dwojka przy sobie sie inaczej podobno wychowuje i wcale nie ma dwa razy wiecej klopotu.
A ze maz wyjezdza to tez nie ma co panikowac; )
Czlowiek poprostu przyzwyczaja sie do sytulacjii - i to bardzo szybko, Ja nieraz 2 tyg sama w domu jestem i nie mam mamy, rodziny, b.malo znajomych [w irlandii mieszkam - i zazwyczaj unikalam skupisk plotkar]. Maz wraca na 1 dzien w tyg, teraz moze bedzie jezdzil do pracy do Angli [smieszne.. w irlandii mieszkac i jezdzic do angli do pracy :/] I bedzie raz na miesiac w domu. Jakos to bedzie.
Damy rade :)
dziś mały strasznie krzyczy, chyba następne zęby idą. widać już dwójeczki i górne kły.
vinga wspolczuje,

Ja dzis noc tak samo, wczoraj obudzila sie z krzykiem - ca;y dzien poplakiwala - a dzisiejsza noc.. NIGDY jeszcze tak nie plakala! [choc jak wiecie placze czesto] Doslowinie wila sie z bolu ;;(((

Emotion dwojka to sa poprostu dwie dziurki w smoczku :) i szybciej leci. Na Avencie pisze "2" a w Lovi sa chyba dwie kropelki na smoku narysowane :)

Emotion dwojka to sa poprostu dwie dziurki w smoczku :) i szybciej leci. Na Avencie pisze "2" a w Lovi sa chyba dwie kropelki na smoku narysowane :)

Ja sie przymierzam do 4rek juz.. i dlatego podpytuje bo sie zdziwilam bardzo i wolalam sie upewnic;)

taki podzial?
1 dziurka jest dla noworodkow
2 dziurki sa od 1 miesiaca
3 dziurki sa od 3 miesiaca
4 dziurki sa od 6 miesiaca

Emotion u nas to chyba troche inaczej jest. Bo z Avent widzialam tylko 0, 1, 2, trojprzeplywowe i kaszkowe. Z Lovi to samo. Chyba ze to moje sklepy sa ubogie :D

my też większość mamy jedynek i jedną dwójeczkę ale chyba będzie wszystkie zmienić na 2 i 3 bo ostatnio smoczki jedynki się zasysają strasznie. do kleiku używamy smoczka "trójprzepływowego"
Elutka, no fakt, łóżeczko trzeba będzie kupić ale wózki akurat mamy dwa :)
a właśnie, co do łóżeczek. czy któraś z Was ma łóżeczko typu "turystyczne"? czy nie jest chwiejne? wkurza mnie te łóżeczko ze szczebelkami, non stop mały tam nogi wsadza i płacze bo wyjąć nie może.

Paulina,
w avencie są 1-4 i trójprzepływowy http://allegro.pl/2x-smoczek-na-butelke-avent-rozne-rodzaje-smoczki-i3169346017.html

Ostatnia edycja:
reklama
To w takim razie przepraszam za pomylke :)

Vinga ja mam turystyczne, ale uzywamy je tylko u tesciow, no i bedzie uzywane jak na lato pojedziemy na wies i na Mazury. I jestem bardzo zadowolona, jest stabilne. Jesli sie przeprowadzimy na Swieta do naszego domu to Niki tez bedzie spala w turystycznym, wygodniejsze wedlug mnie dla dziecka ktore wedruje po calym lozeczku w nocy. Gdyby nie to ze dostalismy w prezencie lozeczko ze szczebelkami to Niki spala by od poczatku w turystycznym, bo kupilam dwupoziomowe :)

Do góry