reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Też trochę podziwiam....sama o tym myślałam, ale boje się trochę że to za mała różnica i mogłabym sobie nie poradzić...
Co do kremów to zaczęłam się wstępnie rozglądać-w sklepie szczerze mówiąc jeszcze dużo nie widziałam. Patrzyłam na necie to dosyć często kupowany to mustela, nivea...ja chyba ten drugi kupię-ceny powalają:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Elutka, też dziś patrzyłam na kremy w drogeriach i... najtańszy mini kremik kosztował ponad 30 zł :eek: ale no cóż, trzeba będzie kupić :). jaki faktor zamierzacie kupić? ja chyba 50... na co moja teściowa, że mały powinien się opalać :shocked2: kobietę powaliło chyba...
my o tak szybkiej następnej ciąży zdecydowaliśmy już po urodzeniu Nataniela. ja mam dwie siostry, między nami jest ogromna różnica wieku (jedna ma 6 lat, druga 15, ja mam 24) i nie chcę czegoś takiego dla moich dzieci, bo z siostrami strasznie się nie dogaduję, głównie właśnie przez różnicę wieku. średnia działa mi na nerwy a młodszej ciągle matkuję... Po drugie - chciałabym teraz naraz dwójkę odchować a potem zająć się pracą, sobą itp. nie chcę znów wracać do pieluch :) na pewno będzie baaardzo ciężko, tym bardziej, że na nikogo nie mogę liczyć (mieszkamy z teściami ale za chiny nie przyjdą pomóc), mąż zamierza wyjeżdżać do pracy do Norwegii więc będę sama.

vinga też chcę kupić 50'tke-na necie jest duży wybór, a w realu ma być teraz nivea 50 na promocji:):). Qrcze mam trochę podobne podejście do Ciebie jeśli chodzi o drugie dziecko, ale tak jak pisałam...raz, że jest strach że sobie nie poradzę a dwa to nie wiem jakby to wyglądało od strony finansowe. Czasy beznadziejne...

A ja kupiłam w Rossmanie krem Babydream spf 50 za 13,99 Babydream - Krem do opalania SPF 50+ - 75 ml - Kremy - Rossnet. Wcześniej miałam właśnie z NIVEA i po taki poszłam ale jak zobaczyłam różnicę w cenie to pomyślałam "dlaczego nie spróbować". Zaraz po posmarowaniu skóra się trochę błyszczy i trochę bieli ale jak się dobrze rozsmaruje i wchłonie jest ok. Przede wszystkim nie uczula i chroni.

Vinga co mąż bedzie robil w Norwegii?? Moj narzeczony z moim tata sa w Szwecji. Obie z mama jestesmy slomiane wdowy :-D
Bedzie ci ciezko z dwojka. Ja mam czasami wszystkiego dosc
Elutka strona finansowa to fakt, ale tak stwierdzilam ze drugie dziecko jest przynajmniej polowe tansze :-D bo wszystko po starszaku :)

Tez sie musze ruszyc po taki kremik, moze do rosmana dzisiaj zajdziemy z Niki. Pogoda nadal piekna :)

Kasia patrzyłam na ten rossmanowski, ale po tej akcji z kosmetykami babydream do kąpieli dla dzieci mam jakiś uraz i trochę się ich boję..
Z innych firm rzeczywiście tanie nie są, ale trudno:)
Paulina trochę racji masz tylko jakby była druga dziewczynka to przydały by się jakieś różowe ciuszki hehe

Jak Was czytam to też chciałabym drugiego bobasa, bo potem ciężko będzie wrócić do pieluch a i czasu za bardzo już nie mam na dobrej jakości rozmnażanie ;-) Ale u nas głównie strona finansowa ma znaczenie, najpierw ja muszę znaleźć pracę, musimy dostać kredyt żeby jakoś w przyszłym roku kupić mieszkanie bo w wynajmowanej kawalerce to nie ma szans na dwójkę dzieci. Fakt też, że drugie dziecko trochę tańsze, wózek jest, łóżeczko też, ubranka, zabawki, dlatego ja bym chciała taką różnicę 2-3 lata. A co będzie to będzie, jakoś takie przymuszone starania mnie odstraszają bardziej niż motywują: robienie co miesiąc 15 testów, załamywanie rąk bo znów się nie udało i ganianie partnera w dni płodne to by działało na mnie zbyt destrukcyjnie. A dużo się czyta o takim zachowaniu kobitek nawet na forach bb :eek:
Co do kremów to ja się chyba bardziej skłonię w stronę nivei...fakt cena nie mała ale taki krem starcza na cały sezon. Elutka kiedy i gdzie ma być ta promocja?

Misza, absolutnie nie ganiam męża w dni płodne :laugh2:, po prostu się pozbyliśmy zabezpieczeń, a seksimy się tak jak dawniej :)
Kasia, ja tak samo jak Elutka mam jakiś uraz do tej firmy. nieważne czy to kosmetyki czy jedzenie - omijam ją z daleka.
słyszałyście może o bepanhen sun? ma faktor 50. chyba się przejdę do apteki i spytam o niego
Paulina, mąż jest monterem rusztowań, ostatnio zrobił kurs na norweski paragraf i chce wyjechać. Najlepiej pasowałaby nam praca "rotacyjna" 3 tygodnie pracy, 2 w domu... ale wszystkie oferty pracy są min na 3 miesiące :-(
Elutka, jakbym ja miała patrzeć od strony finansowej na posiadanie dzieci to chyba zdecydowałabym się przed 40stką :-p sądzę, że z każdą sytuacją można sobie dać radę. Pieniądze mają znaczenie ale posiadanie dzieci jest więcej od nich warte. a na "dorobienie się" mamy jeszcze czas ;-)

vinga jak Ci mąż ma wyjechać na dłuższy czas to Ty może go jednak ganiaj w te dni płodne :-)
Ooo..nie słyszałam o bepanthenie z filtrem...muszę zapytać...jak ostatnio byłam w aptece to mi Pani powiedziała, że mają krem z filtrem dla dzieci tylko z biodermy za 70 zł:szok:

reklama
Misza, ceny tych kremów powalają, na prawdę :no:. Ja o tym bepanthenie wyczytałam na forum, zwykły bepanthen jest super to może i na słońce będzie dobry. Co do dzidziusia to będzie, co ma być. Jak się nie uda teraz to kiedy indziej, nic na siłę ;)
dziś mały strasznie krzyczy, chyba następne zęby idą. widać już dwójeczki i górne kły.

Do góry