reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Hej Dziewczyny,my od 20 stycznia zaczęliśmy od jabłka i marchewki,potem ze 3 dni przerwy i teraz codziennie jemy na zmianę jeden dzień owoc ze słoiczka,najlepszy był banan+truskawka+jabłko,gruszka a obiadki pierwsze była marchewka,teraz gotuje mu ziemniaka+marchewka+jakieś jeszcze warzywo (kalafior,fasolka,brokuł),gniotę mu widelcem i wcina aż miło patrzeć,jak do tej pory wszystko jest dobrze.A mleko zagęszczamy na noc na 150 ml mleka MM daję 2 miarki kleiku ryżowego,od 20 śpi i tak do 1,2 i dostaje pierś:-),do picia daję mu wodę i czasami herbatkę.

reklama
Eh, co za dzień, Antoś dzisiaj prawie wcale nie spał w związku z czym po kąpieli urządził taką histerię, że myslałam że wyjdę z siebie. Nie wiem o co mu chodzi, pewnie wszystko na raz. bidulek jest podziebiony, idą mu zęby i ciśnienie leci na łeb na szyję. Mam nadzieję, że jutro juz będzie lepiej.

Poza tym wciąż walczę z laktatorem. Młody w dzień cycka nie chwyci (choć zdarzają się epizody) więc mu podaję ściągnięte. Zmęczona już tym ściąganiem, myciem, wyparzaniem i podgrzewaniem jestem ale czego się nie robi dla dziecka.

charlois- a jak wrażenia po marchewce, nie przyblokowała kupy? ja się zaopatrzyłam w słoiczek jabłka, marchewki i przecieru jarzynowego...mam zamiar podać najpierw marchewkę, później jabłko..zobaczymy jak młody zareaguje.Słoiczki to w sumie na wszelki wypadek, bo mam zamiar korzystać z warzyw jakie mam od siebie z ogródka. Narazie próba z kleikiem kukurydzianym to niewypał, bo młody krzyczał jakby go ze skóry obdzierali, ale kaszkę mleczno-ryżową wcina, aż miło;-) Jeszcze troszkę poczekam i spróbuję mu podać kleik jeszcze raz, a później może dodam jakieś owoce...

Wernkika u mnie to samo z dnia na dzień coraz mniej pierś w ciągu dnia,czasami też wcale,ja pomału wymiękłam już z odciąganiem,chociaż udało mi sie pożyczyć elektryczny.Poza tym mam coraz mniej mleka przez to moje lenistwo,chwilami zastanawiam się czy dać sobie już spokój ale w nocy dostaje cyca,czasami udaje się do 3 razy przez całą dobę.
Zdrówka dla Twojego Antosia:-)
Panziorka kupa była żółta i lużna,także początki zmiany diety nie zrobiły na brzuszku wrażenia:-)

A powiedzcie mi mamy butelkowe czy wymieniłyście już smoczki w butelkach na większe? Bo ja jeszcze nie:zawstydzona/y: a niby następne są od 3 miesięcy, ale jak niedawno próbowałam to mi się mała krztusiła i leciało jej mleko bokiem.

Kasia ja zmienilam po drugim miesiacu na smoczki ktore sa od 1 miesiaca :) Dzis jak dodalam kleiku do mleka to zmienilam na trojki trojprzeplywowe, malej troszke ulewalo sie bokami ale niestety te poprzednie maja za mala dziurke i mala musiala 10 razy ssac zeby wkoncu cos lyknac :) dwie godziny temu zjadla 150ml mleka z miarka kleika kukurydzianego i narazie jest dobrze

My też po 2 miesiącu przeszliśmy na te z 2 dziurkami dopiero. Podbijam zadane wcześniej przez którąs z was pytanie- ile dziennie zjadają wasze dzieci?
Niby norma jest 140ml x masa ciala w kg więc Antek powinien wypijać jakieś 930 ml ale jak wypije 700 to na niego dużo.

Kasia_P'85-ja juz kilka razy robiłam podejście do większych smoczków, ale młody od samego początku miał problemy z ulewaniem i niezbyt dobrze tolerował następny smoczek. Teraz troszkę go oszukuję i jeśli już dostaje butlę, to na zmianę-raz mniejszy smok, raz większy. Narazie ok..mniej już też ulewa, bo od kilku dni daję mu kaszkę mleczno-ryżową(bardzo ładnie je z łyżeczki:tak:), dzisiaj dostał jabłko i przyjął b.dobrze..zobaczymy jak miną kolejne godz.

Wernkika moja Laura zjada min. 6x170ml co daje 1020 ml a czasem jeszcze jedną porcję więcej. Według Twojego przelicznika powinna jeść 1022ml czyli u nas w normie.

reklama
Do góry