reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

A Antos nie chce jeść :( Od rana dzisiaj wciagnął 300 ml i troche z cycka, ale niedużo :(

a dużo Antosiowi na wadze przybywa? ja też sądzę, że Nataniel mało zjada (co prawda tego nie widzę bo jest cały czas na cycu) i do tego potwornie mu się ostatnio ulewa ale jak w piątek go ważyliśmy to wyszło na to że super przybiera.
strasznie mu się ostatnio odbija, tzn beka ;-) i przez to potrafi kilka razy i to sporo ulać. chyba zbyt łapczywie je...

reklama
Witam,
tak sobie was czytam od paru dni nic nie pisząc, bo jakoś nie mogę się pozbierać po tym jak przeczytałam o tej g...ej babie, która zerwała napletek...brrr. Co za konował!
Moja zawsze sprawdza małemu siusiaka i jedyne co zaleciła jakiś czas temu to obserwować czy skórka odchodzi i raz na jakiś czas w czasie kąpieli delikatnie odsuwać-TYLE!
My nadal z ciemieniuszką problemu nie mamy, tak jak pisałam od urodzenia używam oilatum baby i mały ma bardzo fajną skórkę.
Wiecie, że ja smoczka nie zmieniła....nadal ma ten najmniejszy.
Jejku jak wy szybko wprowadziłyście coś nowego do jedzonka, ja czekam aż skończy 4 miesiące-zresztą nasza pediatra kazała się pokazać i będzie nam mówić co można wprowadzić.

Wernkika ja sama nie wiem ile Mały zjada bo jedynie co wypija całe 150 ml na noc a tak to różnie,raz po 120,czasami dorabiam i w nocy z piersi,chyba zacznę zapisywać bo teraz to sama jestem ciekawa ile zjada:confused: Dzisiaj o 7 wypił jakieś 60,później ok 9 znowu 60,potem ok.12 90ml,o 15 120 i ok 17 obiadek.Może jeszcze za chwilę będzie chciał mleko bo jeszcze po obiadku pije i do spania dostanie z kleikiem.Smoczek mamy z difraxa z jedną dziurką ale do kleiku jest dobry nie trzeba mocno ciągnąć i nie leje się po bokach jak pije samo mleko.Kupiłam taki od 3 miesiąca.
Nam też się ulewa i chwilami już nie wyrabiam ze zmianą ślinaków:baffled:przy odbijaniu to potrafi dobrze polecieć.

Charlois ile lyzeczwk kleiku dodajesz Antosiowi??
Kasia my juz po akcji porannej z kleikiem kukurydzianym i malej zaladek zareagowal bardzo dobrze, wsumie mozna powiedziec ze go to nie wzruszylo :D:D Dalam tylko jedna miarke na 170ml mleka. Jutro akcja z kleikiem na noc, dam chyba dwie miarki. W sobote juz dwa posilki zageszcze kleikiem, w nastepnym tygodniu moze dam jakas kaszke ryzowo owocowa albo mleczno owocowa ;))

vinga - zaciekawiły mnie te siatki centylowe w twoim podpisie.
Sprawdziłam i Paweł lokuje się w 90 centylu zarówno jeśli chodzi o wzrost jak i o wagę.

Paulina - naszpediatra kazał mniej dawac wody a do kazdego karmienia dawać kleik. więc ja mam takie zalecenia - na 120ml mleka daję 1 plaską łyzeczke(nie miarke) kleiku - i dodaje ja do kazdego karmienia, dzieki temu mały nie opija sie sama woda, a jedzenie jest bardziej tresciwe.
Mojew dziecko je jak w zegarku - co 3-3,5 godziny wypija 120ml zageszczonego mleka kleikiem - 5 -6 porcji dzeinnie - przybiera perfekcyjnie na wadze,pomimo ze wydawalo mi sie ze je za mało.
Dziewczyny, które dodaja kleiku - ja sprawdzilam na moim synky, ze kleik z bobovity jest delikatniejszy i "rzadszy" niz ten z Nestle!!! Ja mam butelki o przepływie 2 (te po 3 miesiacu) i ten kleik z nestlke nie chcial leciec małemu

reklama
Kochane prosze pomozcie
Sprawa nie dotyczy nie ani mjej malej
Tylko mojej siostry [TEZ Przebywa w IRLANDII]

Zaszla w ciaze jest teraz w 10 tygodniu
Dzis zaczela bardzo krwawic, jakby okres
poszla do szpitala gdzie zrobili USG, stwierdzili ze nie krwawi z zarodka bo jest 'zamkniety'
Ale nie wiedza skad [ u mnie tez jak krwawilam nie iwidzieli krwiaka]
Kazali do domu [nawet zwolnie z pracy ne dostala bo po co [do 12 tyg ciazy nie uznaja] i za tydzien ma sie zglosic do kontroli.

Na USG wielkosc dziecka wyszla jak na 7dmy tydzien... [siostra jest w 10tym]
I lekarz stwierdzil ze nie widzi bicia serca....
-- Czy jest jeszcze szansa???? Serce powinno byc widoczne .. iem.. ;( Ale czy mozliwe ze nie dopatrzyl czegos ? Czy lepiej sie juz przygotowac na najgorsze... ?
Poki co mowilam jej zeby nie panikowala lezala [bezwzglednie!] i czekala do wizyty
Bo chocby szwagierka miala silne krwawienia a teraz jej maly juz ma 11 mieesiecy i lata miedfzy nogami..
I wogule staram sie jej mysli jakos odwrocic od tego .. Ale szczerez to samej mi ciezko przyjac do mysli ze jeszcze bedzie okej..
Jak myslicie? Miec nadzieje.. ? Czy raczej juz nie? :(

Do góry