reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2012

A Antos nie chce jeść :( Od rana dzisiaj wciagnął 300 ml i troche z cycka, ale niedużo :(

a dużo Antosiowi na wadze przybywa? ja też sądzę, że Nataniel mało zjada (co prawda tego nie widzę bo jest cały czas na cycu) i do tego potwornie mu się ostatnio ulewa ale jak w piątek go ważyliśmy to wyszło na to że super przybiera.
strasznie mu się ostatnio odbija, tzn beka ;-) i przez to potrafi kilka razy i to sporo ulać. chyba zbyt łapczywie je...

reklama
Witam,
tak sobie was czytam od paru dni nic nie pisząc, bo jakoś nie mogę się pozbierać po tym jak przeczytałam o tej g...ej babie, która zerwała napletek...brrr. Co za konował!
Moja zawsze sprawdza małemu siusiaka i jedyne co zaleciła jakiś czas temu to obserwować czy skórka odchodzi i raz na jakiś czas w czasie kąpieli delikatnie odsuwać-TYLE!
My nadal z ciemieniuszką problemu nie mamy, tak jak pisałam od urodzenia używam oilatum baby i mały ma bardzo fajną skórkę.
Wiecie, że ja smoczka nie zmieniła....nadal ma ten najmniejszy.
Jejku jak wy szybko wprowadziłyście coś nowego do jedzonka, ja czekam aż skończy 4 miesiące-zresztą nasza pediatra kazała się pokazać i będzie nam mówić co można wprowadzić.

Wernkika ja sama nie wiem ile Mały zjada bo jedynie co wypija całe 150 ml na noc a tak to różnie,raz po 120,czasami dorabiam i w nocy z piersi,chyba zacznę zapisywać bo teraz to sama jestem ciekawa ile zjada:confused: Dzisiaj o 7 wypił jakieś 60,później ok 9 znowu 60,potem ok.12 90ml,o 15 120 i ok 17 obiadek.Może jeszcze za chwilę będzie chciał mleko bo jeszcze po obiadku pije i do spania dostanie z kleikiem.Smoczek mamy z difraxa z jedną dziurką ale do kleiku jest dobry nie trzeba mocno ciągnąć i nie leje się po bokach jak pije samo mleko.Kupiłam taki od 3 miesiąca.
Nam też się ulewa i chwilami już nie wyrabiam ze zmianą ślinaków:baffled:przy odbijaniu to potrafi dobrze polecieć.

Charlois ile lyzeczwk kleiku dodajesz Antosiowi??
Kasia my juz po akcji porannej z kleikiem kukurydzianym i malej zaladek zareagowal bardzo dobrze, wsumie mozna powiedziec ze go to nie wzruszylo :D:D Dalam tylko jedna miarke na 170ml mleka. Jutro akcja z kleikiem na noc, dam chyba dwie miarki. W sobote juz dwa posilki zageszcze kleikiem, w nastepnym tygodniu moze dam jakas kaszke ryzowo owocowa albo mleczno owocowa ;))

vinga - zaciekawiły mnie te siatki centylowe w twoim podpisie.
Sprawdziłam i Paweł lokuje się w 90 centylu zarówno jeśli chodzi o wzrost jak i o wagę.

Paulina - naszpediatra kazał mniej dawac wody a do kazdego karmienia dawać kleik. więc ja mam takie zalecenia - na 120ml mleka daję 1 plaską łyzeczke(nie miarke) kleiku - i dodaje ja do kazdego karmienia, dzieki temu mały nie opija sie sama woda, a jedzenie jest bardziej tresciwe.
Mojew dziecko je jak w zegarku - co 3-3,5 godziny wypija 120ml zageszczonego mleka kleikiem - 5 -6 porcji dzeinnie - przybiera perfekcyjnie na wadze,pomimo ze wydawalo mi sie ze je za mało.
Dziewczyny, które dodaja kleiku - ja sprawdzilam na moim synky, ze kleik z bobovity jest delikatniejszy i "rzadszy" niz ten z Nestle!!! Ja mam butelki o przepływie 2 (te po 3 miesiacu) i ten kleik z nestlke nie chcial leciec małemu

reklama
Kochane prosze pomozcie
Sprawa nie dotyczy nie ani mjej malej
Tylko mojej siostry [TEZ Przebywa w IRLANDII]

Zaszla w ciaze jest teraz w 10 tygodniu
Dzis zaczela bardzo krwawic, jakby okres
poszla do szpitala gdzie zrobili USG, stwierdzili ze nie krwawi z zarodka bo jest 'zamkniety'
Ale nie wiedza skad [ u mnie tez jak krwawilam nie iwidzieli krwiaka]
Kazali do domu [nawet zwolnie z pracy ne dostala bo po co [do 12 tyg ciazy nie uznaja] i za tydzien ma sie zglosic do kontroli.

Na USG wielkosc dziecka wyszla jak na 7dmy tydzien... [siostra jest w 10tym]
I lekarz stwierdzil ze nie widzi bicia serca....
-- Czy jest jeszcze szansa???? Serce powinno byc widoczne .. iem.. ;( Ale czy mozliwe ze nie dopatrzyl czegos ? Czy lepiej sie juz przygotowac na najgorsze... ?
Poki co mowilam jej zeby nie panikowala lezala [bezwzglednie!] i czekala do wizyty
Bo chocby szwagierka miala silne krwawienia a teraz jej maly juz ma 11 mieesiecy i lata miedfzy nogami..
I wogule staram sie jej mysli jakos odwrocic od tego .. Ale szczerez to samej mi ciezko przyjac do mysli ze jeszcze bedzie okej..
Jak myslicie? Miec nadzieje.. ? Czy raczej juz nie? :(

Do góry