reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

:szok:biedny chłop..... :-D
Ja się cały czas chichram jak norka :-D:-D:-D
Wypoczywaj!! I pamiętaj o hygenistce. Mina na pewno czuwa ;-)

cieszę się, bo chyba doszłyście wieczorem do porozumienia, że jednak każda ma swojego niepowtarzalnego męża :-) ale co sie ośmiałam, dziewczyny!! hiihihhi
a tak, wiem, ze Mina z hygienistką pewnie za drzwiami bedzie u mnie czyhać, tym bardziej ze planujemy aktywnie spedzić te 1,5 tyg (mój mąż od dzis ma urlop) - przemeblowanie, malowanie, szukanie po sklepach, urządzanie - ale obiecuje bede sie oszczędzać ;-) za to moze mnie być ciut mniej na forum, ale bede Was na pewno regularnie czytać ;-)

sprzedawcę zawsze wybieram na bieżąco uważnie sprawdzając komentarze czy nie ma poślizgu w wysyłce i negatywów z powodu jakości towaru. I jak erde napisała musisz pomierzyć co i gdzie schowasz.
Majeczka.. cóż rzec: NARESZCIE!!

a ja mam złe wieści: w piwnicy nie ma moich ochraniaczy na łóżeczko i baldachimu!! wcięło.. wrrrrr a miałam taki śliczny ze słonikiem.. pościel jest a tego nie ma.. buuu
o ten..

Mina oj tak, nareszcie! skończyły sie moje dywagacje i jak sobie przypomne że Was mieszałam w moje rozkminianie na ten temat, to az nie chce mi sie wierzyć, ze w końcu decyzja zapadła, dzięki Wam w dużej mierze!;-) Twój Kajetan taki śliczny, Ty nam posciel pokazujesz a tu dziecko takie śliczniutkie!! :tak: baldachim na pewno sie znajdzie.
co do worków, dzieki za radę - bede musiała zakupić - idealne rozwiązanie do szafy:tak:
Majeczka gratuluję wizyty i Wojtka. ja się ostatnio tak naczytałam na wizytowym o tych wszystkich zmianach "płciowych", że mi przed oczami stanęły te róże i żyrafki co to nakupowałam. już nawet zapytałam Lubego co zrobimy jak zamiast Marianki wyjdzie Gustaw to nie odrywając oczu od telewizora wymamrotał, że i tak będziemy kochać jak swoje :-D
anć text dobry! mój tak mówił, jak sie pytalam co jesli Wojtuś okaże się Zuzią ;-) wiem ze są sytuacje ze kobiety slyszą np całą ciąże ze chłopak chłopak, a rodzi sie dziewczynka - nie wiem jak to mozliwe, przyrodzenie sie wchłania, czy co?:-D nam pani dr zrobiła zdjecie na usg przyrodzenia hihihi
a gdzie wyjezdzasz na tydzien?

moje drogie ja juz od godziny na nogach - kończe sniadanko, kawke walnę i biorę sie za zdejmowanie wszystkiego z regału, który pozniej mój Ł. bedzie musiał przeniesc. dobrego dnia Wam zycze!

reklama
Witam się porannie, u nas już słońce daje czadu, więc lampa będzie makabryczna:-(

Majka i małż jeszcze śpią, a ja i tak wyspałam się bo nie wstawałam w nocy :happy2:

anć - tekst o kochaniu rewelacyjny

Majeczka - oszczędzaj się bo już Ty dobrze wiesz, co :-)

Witam nową mamę :-) napisz coś o sobie i wstaw suwaczek :-)

Mimii - niekoniecznie czworo dzieci na raz - jest parę dni różnicy :-) , gratuluję teściowej :-D

Mina ja absolutnie nie mogę się doczekać zakupów wiosennych. w styczniu napaliłam się na koturny od Jeffrey'a Campbella i już prawie wydałam na nie miesięczne stypendium kiedy dowiedziałam się, że jestem zaciążona :-D
:szok: masz jakieś cudowne dziecko! czy stosowaliście hipnozę? :-D
moje dziecię zapewne dlatego nie lubi słodyczy, że ja w ciąży obżerałam się michałkami. Pewnie od nich wzięła się waga końcowa 25+:tak:
Koturny, zajefajne.. ja kocham szpilki i cholercia w nich z wózkiem nie bardzo się widzę.. Mam 3 pary szpilek Iron Fist, wkleję fotki z neta bo moje w szafie głęboko..(kupione na amazonie więc taniej)
iron.jpg

LKIFWF0000001.jpg

Bleeder_Platform.jpg

są megawygodne, świetnie wyprofilowane. ja mam 170cm wzrostu i tak biegam w 11cm szpilkach..
a na zimę mam kozaczki Demonia z obcasem piramidką, również bardzo wygodne.
kink.jpg

a tak, wiem, ze Mina z hygienistką pewnie za drzwiami bedzie u mnie czyhać, tym bardziej ze planujemy aktywnie spedzić te 1,5 tyg (mój mąż od dzis ma urlop) - przemeblowanie, malowanie, szukanie po sklepach, urządzanie - ale obiecuje bede sie oszczędzać ;-) za to moze mnie być ciut mniej na forum, ale bede Was na pewno regularnie czytać ;-)

co do worków, dzieki za radę - bede musiała zakupić - idealne rozwiązanie do szafy:tak:
to ty zamiast robić sobie w końcu domowe SPA za porządki się bierzesz? :szok:.. tylko grzecznie tam ma być!
a worki bardzo polecam!
i już poczytałam, odpisałam zmykam na Allegro na megazakupy..

Hej ja już na nogach od 5.30 :baffled:
Zaliczyłam już nawet dadania bo we wtorek wizyta
Zaraz biore się za ciasto drożdżowe i robie też ogóreczki w chilii:-)

Majeczka miłego przemeblowania tylko tam uważaj na siebie :tak:

Sonka a ty jakie plany na dzisiaj bo niewierzę że nic nie będziesz robiła ;-) już pewnie cała lista zadań na dzisiaj

Mina jaki Kaj śliczny aż wlączylam sobie zdjęcia Mikołaja jak się urodził i aż trudno uwierzyć że ten pyskujący łobuz był takim słodkim bobaskiem :-D

Ekomama witaj na październiku

Karola gratki nowego mieszkanka :tak:

Anć a gdzie wyjeżdzasz na tydzień ? urlopik jakiś się szykuje ?

My 10 planujemy na kilka dni w góry ciekawe czy gin wyrazi zgodę ?

Miłego dzionka brzuchatki :blink:

Mina - udanych zakupów :-)

patrycja - ranny ptaszku, &&&&&&&&&&&za wyniki i za zgodę na wyjazd

nie wiem jeszcze co dzisiaj będzie, bo zapowiada się upał, muszę pomóc małżowi poprzycinać drzwi w piwnicach, bo jak położył płytki to drzwi trzeba podciąć, a sam tego nie zrobi, a potem zobaczę

Witajcie :) Nie zaglądałam dwa dni i zaraz wszystko nadrobię-obiecuję!!

Rzuciły mi się w oczy buty Miny --- mmm super!!!! Oj chciałabym juz móc ubrac szpilki.

Jejku u nas tez upał straszny się zapowiada a ja dalej zmagam się z oskrzelami byłam wczoraj na kontroli i dalej świszczę już mam dosyć tego kaszlu !!
Niestety z gorszych wiadomości to to że mój M dalej siedzi w domu bez zleceń i wszyscy dokoła się denerwujemy jak to długo jeszcze potrwa ....

Kurcze smaka zrobilyście mi tymi pikantnościami i zaraz lece na wątek kulinarny cos odpisac:)

Ekomama witaj ! Napisz cos o Sobie ,rzeczywiscie jesteś taka eko??

Partycja trzymam kciuki za zgodę na wyjazd!!

Hej :-) Witam słonecznie choć póki co nie upalnie :-) Ja z kolei nie mam na razie żadnych planów na dzisiaj, no oprócz tego usg3d, ale to dopiero na 19 więc kawał czasu jeszcze.

Majeczka, nie przemęczaj się tylko bo my tu wszystkie czuwamy :-) i oby Wam szybko i sprawnie poszło, żeby tego czasu na lenistwo było jak najwięcej :-)

Patrycja, kciuki za badania, oby wyniki wyszły super i za wizytkę wtorkową też już zaciskam &&&

nikamo, &&& żeby mąż szybko znalazł jakieś zlecenia i żebyście nie musieli się już stresować, no i jeszcze raz dużo zdrówka, oby to choróbsko puściło Cię jak najszybciej

Mina, szpilki rewelacja ! :-):-) Sama kocham buty wszelkiego rodzaju, szpilki, koturny, płaskie, trampki, baletki itp itd. Już nie mam gdzie tego wszystkiego składować. To samo mam z ciuchami, dlatego tak samo nie mogę doczekać się wiosennego szaleństwa :-)
No i powodzenia na zakupowym szaleństwie, pamiętaj tylko żeby potem pochwalić się swoimi zdobyczami :-):-):-)

sonkaa, podziwiam Cię za tę niesamowitą energię :-)

No i witam nową mamę :-) napisz coś o sobie

nikamo, zdrówka dużo w takim razie życzę. I zleceń małżowi.

mimii, takie niezaplanowane dni lubię ostatnio najbardziej:-) Przyjemności życzę na 3d!

U mnie też ma dziś być 26 stopni, zamiast marudzić pocieszam się że zawsze to mniej niż ostatnie 34....

Zrobiłam wczoraj 2 pralki prania, w tym jedną Majkową. Kolejne dwie polecą dziś:-) Piorę na razie w zwykłym proszku, żeby wszystko czyściutkie posegregować rozmiarami i pochować (niestety również pooddzielać to czego nie założymy, bo znalazłam wśród tych rzeczy np. poliestrową letnią sukienkę:baffled:). A gdzieś za miesiąc wszystko wrzucę w proszek dzieciowy i wtedy poprasuję.

Poza praniem (które w sumie robi się samo), mam w planie wycieczkę po zakupy ciuchowe. W weekend będę miała sesję zdjęciową i po przejrzeniu (i niestety przymierzeniu) ciążowej szafy stwierdzam, że nic do mnie nie przemówiło wystarczająco mocno, żeby to uwieczniać na zdjęciach:-p

Miłej środy życzę wszystkim!

witam

dzis znowu pieknie slonecznie ale ranki juz sa chlodne, widac ze juz sierpien

kuba w przedszkolu
pranie w pralce
a ja na kanapie :-D

Nikamo ojj wspolczuje, a jak sprawa z oc??

i nie wiem co jeszcze mialam napisac:baffled:

reklama
Nie chcę straszyć, ale sama się boję. Moja teściówka ledwo 45kg waży, teść też szczupły, a mój mąż (teraz chudzinka) urodził się 4600!! :szok:
Znam też taką maleńką Włoszkę (niecałe 50kg), a syna urodziła 6kg. Zawsze się zastanawialiśmy w pracy jak ona to zrobiła i czy na pewno jej się coś nie pomyliło.
Mam jednak nadzieję, że mój synuś będzie wymiarowym niemowlakiem :tak: I Wam tego życzę!
kurde ale postraszyłaś moja wiki co prawda urodziła się mała ale w 38 tc wiec jeszcze nie zdążyła nabrać na siebie teraz sie boje ze bede chodzić 42 i jakiś mały smok ze mnie wylezie:-D:-D:-D:-D

Witam kochane po dlugiej nieobecnosci,
Niestety nie czulam sie najlepiej ostatnimi czasy, a wczesniej problemy z netem i teraz mam duuuzo do nadrabiania.
Wiec mykam na obiad i siadam do czytania- czasu mam a czasu - ban na chodzenie utrzymany ://
życze lepszego samopoczucia
Ja tam śmigam cały czas, nwrt wolę jako kierowca niż pasażer, mam wtedy większą kontrolę i czuję się bezpieczniej.
wiesz ogólnie to tez ja wole sam prowadzić ale z Wiki na karku czyt. na tylnim siedzeniu i bez ciązy się ciężko skoncentrować a teraz to już masakra wiec na Kraków się nie wypuszczam;-):-)

erde ja w Pepco kupiłam bo mi zależało na czasie ale tańsze i dobrej jakości są na Allegro
i normalnie się wyciąga odkurzaczem powietrze jakby się odkurzało.
powiedz mi ile płaciłaś w pepco?????

Nikolaa - warto tam jechać i popatrzeć:-)my własnie tam wypatrzyliśmy fajny lekki wózek 3w1 w tej samej cenie co w sklepach internetowych:tak: gratuluję 30 tygodnia:-) a jeśli chodzi o jazdę po Krk to mam kilka wyuczonych tras na których jeżdżę ale jak raz musiałam jechać do M. do pracy (okolice rynku) skończyło się to mandatem:baffled: więc teraz nie ryzykuję:-D
.patrzyłam na stronie mają tam podobno wóżki tako.....co do jazdy ja spoko znam Kraków dość dobrze nie licząc huty tam to się zawsze zgubie:-D ale no w ciąży bedac jestem straszny tchórz:-D..

mimii super z tymi butami pogratulować tesciowej

a ja mam złe wieści: w piwnicy nie ma moich ochraniaczy na łóżeczko i baldachimu!! wcięło.. wrrrrr a miałam taki śliczny ze słonikiem.. pościel jest a tego nie ma.. buuu
o ten..
ochraniacz śliczny szkoda że wsiąknał mnie wsiąkneły czapeczki niemowlence i 2 śpiworki:-(....... Kajtuś śliczny kurde i pomyslec że za niedługo znów takie małe szkrabiki bedziemy miały;-):-)

znów mam mega nadrabianie, bo cały dzień prawie poza domem
najpierw jeździliśmy za wózkiem i jak dobrze pójdzie to za tydzień będziemy już mieli go w domu, później załatwianie spraw z internetem, jeszcze później na ćwiczenia do szkoły rodzenia, po ćwiczeniach wykłady, zakupy i wreszcie w domu
i
ja ci powiem że strach kompa wyłączać bo wracasz a tu długie h lektury:-D

tak. ja też tak poproszę. niedługo zacznę ryć kreski w ścianach w odliczaniu. tak bardzo chce już przytulić Mariankę! :tak: no i pozbyć się tych wszystkich... skutków ubocznych :-)
wiesz po pierwszym porodzie w 38 tc wiem że lepiej wcześniej niż później ja nawet poprzednio nie zdążyłam się zacząć bać :-D:-D:-D:-D i już było po teraz najbardziej mnie przeraża wizja 41-42 tc:baffled:
anć text dobry! mój tak mówił, jak sie pytalam co jesli Wojtuś okaże się Zuzią ;-) wiem ze są sytuacje ze kobiety slyszą np całą ciąże ze chłopak chłopak, a rodzi sie dziewczynka - nie wiem jak to mozliwe, przyrodzenie sie wchłania, czy co?:-D nam pani dr zrobiła zdjecie na usg przyrodzenia hihihi
a gdzie wyjezdzasz na tydzien?
a znów ja słyszałam że częściej się zdarza dziewczynka dziewczynka a rodzi się chłopak....ja ci powiem że ja tak do końca nie mogę uwierzyć, uwierzę że to chłopak jak ze mnie wyjdzie:-D może przez to taki niedowiarek jestem że w pierwszej ciąży Wiki zakrywała się do samego końca

mina super szpilki uwielbiam obcasy !!!!!!
Hej ja już na nogach od 5.30 :baffled:
Zaliczyłam już nawet dadania bo we wtorek wizyta
Zaraz biore się za ciasto drożdżowe i robie też ogóreczki w chilii:-)
oj ranny ptaszek ja jeszcze w piżamie

u mnie upał bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... zaraz wkładam małe ciuszki nie się wypiorą....

Do góry