reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Azorek trzymam kciuki nadal &&&&&&&&&
Sonkaa haloooooooooooooooooooo, nie możesz się odkleić od lustra czy siedzisz i płaczesz, bo włosy zielone wyszły jak pewnej Ani?? :-p Mów mi tu zaraz co jest :-)

reklama
Azorek trzymam kciuki za męża,zobaczysz że czeka na Niego super praca!!

Aguga zdrówka dla synia!

Ha ha Malinowa _Paula masz rację Sonka pewnie tak wpatrzona w nowy fryz że świata nie widzi:) :)

Tez zasnęłam po obiadku i dopiero wstałam :)

malinova paula - nie widzę wieści ani od sonki ani jutrzenki a obie miały dziś fryza:-)
ja mam ambitny plan zapuszczenia włosów w ciąży, normalnie co miesiąc końcówki podcinałam bo prostowałam codziennie do tego farbowanie i były mega zniszczone i nigdy nie mogłam dojść do wymarzonej długości, teraz w związku z tym że wciąż siedzę w domu rzadko prostuje wiec je po prostu związuję i się tak nie niszczą a farbuje sama:-) u fryza byłam ostatnio w kwietniu:szok::szok: i efekt jest bo niewiele mi brakuje do wymarzonej długosci
aguga - dużo zdrówka dla synka;-)
azorek - w takim razie wciąż kciuki za wymarzona pracę dla męża, głowa do góry napewno będzie jak pisze aguga, że czeka na niego suuuper posadka
debi - mnie kregosłup też boli, czasami w nocy jak sie przebudzę to szczególnie to czuje (chyba wtedy gdy spie w jakiejs niedogodnej poycji), dziś troche wiecej niz zwykle pochodziłam i gdy wróciłam do domu to też masakra:szok: ale zazwyczaj Pan maż wymasuje i jest lepiej;-)

Ja sie uspokoiłam bo wizyta u kardio w sumie spoko echo i ekg wyszło dobrze, tetno nieco zbyt wysokie mam, kazała mi je śledzić bo mogło być podwyższone ze wzgledu na to że w zwiazku z wizitą byłam nieco zestresowana no i generalnie w ciąży niby może być nieco wyższe, zobaczymy jak bede miala wciaz tak wysokie mam przyjśc po porodzie bo leków żadnych teraz i tak by mi nie dała, no ale trzeba być dobrej myśli, bedzie oki;-) narazie mnie uspokoiła bo troche mnie te moje kłucia w klatce przerażały, szkoda tylko że za ten spokój zapąłcić musiałam 150 zeta:szok::szok::szok:
a tak swoją droga ciekawe co mnie jeszcze w tej ciazy będzie kłuło, jak nie w pochwie, to w klatce:-D:-D:-D

A ja coś ciężki tydzień mam, przez te hormony w ogóle sobie nie radzę ze stresem. Od tygodnia już jestem na L4. Mąż na tydzień wyjechał służbowo więc ewakuwałąm się do rodziców coby samaje nie siedzieć. Jako że małż samolotem wybi to zostawił mi do dyspozycji autko nasze nowe. W odróżnienie od starego ma dużo niżej zderzak i wczoraj rozwaliłam tą podkładkę, do której się mocuje tablice rejestracyjne. Po drodze zgubiłam tą tablicę a wszystko zauważyła dopiero w domu siostra. Pojechała w miasto i na szczęście znalazła. A przed chwilą wyjeżdżając z podjazdu wjechałam w śmietnik. Pierwszy raz od 10 lat (bo tyle mam prawko) nie zmieściłam się w bramie :( Zderzak na szczęście przerysowany tylko. Ale tak się tym zdenerowałąm że cały czas ryczę. Z wyjścia nici (miałam teściów odwiedzić bo teść imieniny jutro ma) i w ogóle lipa. Na dodatek po tych wszystkich gadkach o fryzjerach zrobiłąm kolor i wyszedł straaasznieee :(
Czy tylko ja w tej ciąży tak źle znoszę jak cokolwiek idzie nie po mojej myśli?

azorek przykro mi że m nie dostał tej pracy trzymam mocno &&&&&&&&&&&&& za szybkie znalezienie nowej dobrze płatnej pracy&&&&&&&&&;-)

Azorek cierpliwości dla Ciebie i męża, kciuki zaciskam!
mój Ł. dzis dostał wypłatę, co z tego.. zaplaciłam zaległe rachunki za gaz i prąd, wlałam trochę benzyny i reszta zostaje na kredyt, zeby bank mógl sobie ściągnać :-( jutro moja wyplata, z ktorej pojdą kolejne rachunki - te bieżące z lipca.. masakra, kiedys sie to skonczy? :-(
Musa, cale szczescie ze wszystko dobrze, a o tętno jest podwyzszone w ciąży, bo serducho tłoczy więcej krwi.. ja w poniedzialek musze o to swoje szybsze bicie serca zapytac.
skonczylam wlasnie robic obiad na jutro (jadam w pracy) - zapiekanka makaronowa z szynką, brokułem i oliwkami w sosie smietanowo-ziolowym, palce lizac ;-) popijam koktajl truskawkowy i dzis mam zamiar mecz obejrzeć

apropos pracy-jakie macie plany pracujace brzuchatki?bo ja chcialabym wrócić dość szybko po porodzie,po dwóch miesiącach, chodziaż na pół etetu.
ja pol roku mam macierzynskiego platnego potem niewiem, maz pracuje pon - piatek i nie nocuje nawet w domu wiec ciezko bedzie, moze na weekend wroce do pracy ? Bo takiej malizny raczej w przedszkolu/ zlobku nie zostawie.
Zobaczymy.
A jesli chodzi o prace teraz to chcialam jak najdluzej i wogule ale warunki mam jak mam i bedzie ciezko.

3 tygodnie tem wypelnialam papiery do pracy, czy zapewniaja mi odpowiednie warunki pracy itp itd
Wiec w koncu po tym czasie zdecydowali soe ze mna porozmawiac i oczywiscie nie maja sobie nic do zarzucenia,
mam trzymac sie zasad i ogolnych 'ustalen bezpieczenstwa' ,
a jesli chodzi o przerwy to 'przeciez jak sie zle poczujesz to mozesz usiasc i odpoczac' --- jedyne co moglam zrobic to im powiedziec jak to wyglada w praktyce i jak mnie traktuja inni tutaj - zwlaszcza pielegniarki.
Ale jako tako wiele zrobic nie moge.
Gdy spytalam co jesli nie dam rady juz jako opiekunka to co bede robic? To mi powiedzieli ze 'bedziesz sobie musiala isc na chorobowe' .... Niema to jak znalezienie alternatywnego zatrudnienia .. :/
Narazie chodze do pracy nie ma tragedii - bo w tygodniu pracuje ze starszymi kolezankami i one rozumieja i szanuja to ze jestem w ciazy, gorzej zaczyna sie w weekend gdzie mlode siksy przychodza i z pretensjami albo skargami.

Chcialam pracowac jak najdluzej ze wzgledu na kase w sumie - bo pracujac [tak jak mialam pracowac] dostawalabym ok 1250 euro na miesiac - socjal to tylko 750 e/miesiac,
Ale godzin swoich i tak i tak nie dostaje.. i moze miesiecznie dstane wyplate 1000e, niby to te 250 wiecej niz socjal, ale z drugiej strony czy warte moich nerwow?
Niewiem zobaczymy ://
+ co powie lekarka - bo ona wogule nie chciala zebym wracala do pracy w maju po 12 tyg chorobowego, wiec teraz moze mnie przycisnac zebym lepiej w domu siedziala [sama nursing'i takie w jakim ja pracuje nazywa obozami pracy]

sonka chyba jednak nie :no:

"Z początkiem 2009 r. zmieniły się zasady rozliczenia dochodu ze zbycia nieruchomości. Osoby, które przeznaczą uzyskane pieniądze na zakup np. nowego mieszkania, nie zapłacą podatku dochodowego

1 stycznia 2009 r. weszła w życie nowelizacja ustawy o PIT. Przewidziane w niej nowe reguły dotyczyć będą nieruchomości nabytych po tej dacie.

Uwaga! To, na jakich zasadach rozliczymy dochód ze sprzedaży nieruchomości, zależy od daty zakupu lokalu. Liczy się dzień podpisania aktu notarialnego.

Jeśli więc ktoś kupi lub otrzyma w darowiźnie mieszkanie np. w styczniu 2009 r., to bez podatku może je sprzedać nawet po upływie miesiąca, o ile spełni warunki określone w ustawie."

Nas to nie tyczy bo my kupili w 2007 także pozostaje czekać :tak:

my kupowaliśmy w 2000 i wtedy sobie wszystko sprawdzałam, teraz już nie jestem na bieżąco P:-(, ale czytałam, że jutrzenka Ci poradziła ulgę meldunkową, więc najlepiej sprawdzić w US

Dzień dobry Zobacz załącznik 478730

Śniło mi się, że w karnych było 99-0 dla Hiszp. i wtedy Ronaldo strzelił gola dla Portugalii i sędziowie uznali, że był tak dobry, że Port. wygrała:eek: Blee..
sonkaa widzę, że Twoja Majka niezniszczalna przedszkolnie jak ja, ja też mogłam zasuwać cały rok :-)
Blokiem chyba się zasłodziłam, może dodałam czegoś za dużo, bo to nawet na moje pochłanianie słodkości za wiele:baffled:
Czekam na relację od fryzjera:-) !

sen rewelacja :-)
co do Majki to ja marzę, żeby nie chodziła i żebym choć raz się wyspała w tej ciąży, ale chodzi prywatnie i muszę opłacić cały lipiec, a zajęcia są super, wycieczki, zajęcia w stadninie , kino itp., więc jak bulę ciężką kasę, to żal w błoto, niech użyje dziecię :-)

wróciłam od fryzjera , znów jestem blondynką, małż zachwycony (uznaje głównie ten kolor włosów :-) ) , zrobiłam jeszcze brwi i jak na razie jestem piękna, młoda i bez zmarch :-) - jak się domyślacie - do lustra nie patrzę :-)

A ja zmykam na wątek kulinarny po Minowy przepis na blok czekoladowy :tak::happy:

żeby n ie było, że nie ostrzegałam :-D:-D:-D

wlasnie wrocil mezasty mowi ze rozmowa zupelnie inna od poprzednich bardziej na luzie bez dziwnie psychologoicznych pytan byla hehehe maja dac znac do jutra:tak: &&&&&&&&&&&&&& nawet u stop trzymam choc zbytnio sie nie nastawiam

azorek - grunt, że chodzi na rozmowy, wcześniej czy póxniej coś zaskoczy, u mojego małża cisza na razie, więc jeszcze gorzej, bo nie mam za co kciuków trzymać :-(

ja wracam gdzieś w czerwcu na pełny etat, ale dużo pracy będę brała do domu, więc po tygodniu rozruchu będę jeździła 2-3 dni tygodniowo :-)

Witam i ja :)

Sonka ,Jutrzenka pochwalcie się fryzurkami:)

Rano zrobiłam badania,po obiadku (znów leczo -moge jeśc na okragło) i nie zgadniecie co bede robic teraz.....blok czekoladowy Miny!!!!!! Tak mi narobiłyście smaku że muszę go wypróbować:)

no ja w sprawie bloku się wypowiedziałam niejednokrotnie :-D:-D:-D

Sonkaa haloooooooooooooooooooo, nie możesz się odkleić od lustra czy siedzisz i płaczesz, bo włosy zielone wyszły jak pewnej Ani?? :-p Mów mi tu zaraz co jest :-)

Ha ha Malinowa _Paula masz rację Sonka pewnie tak wpatrzona w nowy fryz że świata nie widzi:) :)

MalinowaP, nikamo - to miłe, że ktoś o mnie pomyślał, ale jakże niesłuszne były Wasze przypuszczenia - otóż zrobiłam baleyage czy jak to tam... i nie mam odrostów masakrycznych, co cieszy, pani wykonała mi profesjonalnie brew, aż się zdziwiłam, że mam takie długie i kształtne (hm... to jedyne co teraz mam kształtne, to mogę się pochwalić) :-D , ale zaraz potem - stałam się kobieta pracującą ciężko.
Otóż - wracam do domu - małż spodziewając się blond bogini w dobrym nastroju ...:-D:-D:-D wysprzątał obie łazienki na błysk, po czym okazało się, że przecież jutro mamy gości i trzeba jechać na zakupy, no to pojechaliśmy, a potem przypomniało mi się, że u fryzjera zostawiłam bluzę, a potem okazało się, że trzeba rozpakować zakupy i upiec na jutro ciasto, a potem trzeba było odebrać Majkę ... i blond bogini była już taka zmęczona, że małż się śmiał, że na darmo łazienki wysprzątał :-D:-D:-D

a jeszcze kupiliśmy basem, ale taki mniejszy i rozporowy, bo uznaliśmy, że na stelażowy z całym osprzętem za grubo ponad 1000 zł nas obecnie nie stać i kupimy na przyszły sezon, jak małż będzie pracował, a nasz dmuchany się przebił, więc kupiliśmy taki zwykły z pompą za 300zł i tez będzie :-) - rok wytrzyma , a jak słyszę jakie mają być upały, to już mi słabo

a jeszcze zrobiłam ogórki małosolne - i jak już wystygła zalewa... to sobie przypomniałam, że nie dałam soli :-D:-D:-D no mistrzostwo świata - słowem jestem zabiegana, zdyszana, padnięta, kończynowo opuchnięta - a Wy Kochane insynuujecie mi, że zapatrzyłam się w swe odbicie, a ja po prostu nie miałam czasu na siebie zerkać -

jutro na 11.00 chyba... (muszę to jeszcze sprawdzić) dentysta (ja i małż) , a potem biegiem do domciu sałatki robić, troszkę mnie będzie mniej do soboty, ale postaram się nadrobić wszyściutko - może nie będziecie bardzo produkować w takie upały jak zapowiadają :-)

musa - super, że kardiologicznie ok i "pompka" działa jak należy,

jutrzenka - to rzeczywiście masz z tą ziemią kiepsko, ja mam działkę na stoku,, to problem odpływu rozwiązuje się sam, ale może by ziemie wyrównać po prostu i z tej co jest zrobić jakieś wybrzuszenie, czy coś - pewnie się nie za bardzo da, ale w końcu dacie radę :-) mam nadzieję, że fryzjer poprawił Ci humor

aha- kupiłam Michasiowi pierwszą buteleczkę - taką jak Majce kiedyś - "first choice" NUKA , bo byłam z niej bardzo zadowolona

Sonka to widze że miałas pracowity dzień aż mam wyrzuty ze ja sie lenię:) Co do fryzu to Blond bogini żeby nie wiem jak zalatana to zawsze bogini i tego się trzymaj:) :)

Musa super ze wszystko ok z badaniem:)

U mnie blok dochodzi w lodówce już się doczekać nie mogę.

Kurcze straszne mam twardnienia brzucha ledwo chodzę....

ale bogini ma spuchnięte nogi i boli ja w spojeniu, więc obawiam się, że małż nie o takiej dziś marzył, a starał się ogromnie ....

kupiłam dziś tak piękne brokuły, że nic mnie jutro nie powstrzyma, przed zrobieniem makaronu z tuńczykiem i brokułami . nie jadłam z pół roku, pycha...
a przed chwilą zrobiliśmy koktajl poziomkowo - truskawkowy - no cudności, powoli zaczynam wracać do życia , ciasto czereśniowe stygnie... zaraz będzie mecz :-)

Ostatnia edycja:
reklama
azorek przykro mi i nadal trzymam kciuki wiem jak cieżko jak kasy brak :-(

majeczka jakbym siebie czytała :szok: pocieszam się że kiedyś kredyt się skończy (za 3 lata) i będzie lzej my mamy ratę 700zł :no: ja mam kredyt na 250 do października więc chociaż to odpadnie na razie :zawstydzona/y: także miesiecznych opłat mamy ponad tysiąc :eek:

jutrzenka czytałam to dokładnie i jeśli jest nadal tak jak pisze to faktycznie niepotrzebnie czekalismy 4,5 roku :crazy: tylko nie wiem czy to się też tyczy mieszkań wykupionych za 1 % bo my tak kupowaliśmy muszę się przejść i popytać :tak: dziękuję za cynk ;-)

sonkaa wrzucaj fotke chcemy zobaczyć tą boginię :-)

musa super że wszystko ok ja też musze się wybrać i też niestety prywtanie :crazy:

A ja dziś kupiłam w realu spodenki dresowe i śpioszki za 10 zł są wyprzedaże :happy: jak zbiore się w sobie to wrzuce moje zdobycze tescowe i realowe :-D

Ciekawe jak tam Mamba na zakupach :-D pewnie szaleje :rofl2:

Sonka jak robisz taki makaron?

Do góry