reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Debi ja pewnie będe siedziała najkrócej 3 lata z maleństwem, jak zaszłam w ciąże z młodym to przestałam pracować i teraz pewnie zaczne dopiero jak drugie pójdzie do przedszkola

jutrzenka to twój synuś przez całe wakacje będzie chodził do przedszkola ? ja to już nie mogłam się doczekać kiedy się wakacje zaczną i nie będziemy musiali rano wstawać i wieczorem nie będe musiala mlodego szybko do łóżka gonić. Zresztą u nas przedszkole do 15 lipca czynne i to trylko dyżury i malo dzieci będzie :tak: Więc my od jutra WAKACJE !

reklama
Narobiłam smaka francuzem, to teraz dodam ze wciagam krówke z puszki...kupiłam tez andruty, które ową krówka przełożyłam ale została puszka do wylizania mniaaaam

Mina męzasty obiecuje mi kiedys tam pande kupić jak staniemy troche na nogi;-)

CO do powrotu do pracy to ja zmierzam wykorzystac macierzyński, potem cały urlop, potem wskakuje na wychowawczy i bede sobie coś szukac na pół etatu lub zlecenie. Tak jest plan.

Witam i ja :)

Sonka ,Jutrzenka pochwalcie się fryzurkami:)

Nikolaa powodzenia w szukaniu ,mysmy to przechodzili na tamtegorocznych wakacjach a jak znaleźlismy samochód to go rozbiłam po tygodniu:) Chwała Bogu że dało się wszystko "poskładać" .Kupilismy Audi A4 kombi i wydaje mi się teraz za mały dla dwójki dzieci....

Sandy ranny ptaszku ,chyle czoła .!

Musa trzymam kciuki za wizytkę:)

Dołączam do klubu anty Ronaldo! Miałam wczoraj satysfakcję jak widziałam mine tego buca po przegranym meczu:)

Rano zrobiłam badania,po obiadku (znów leczo -moge jeśc na okragło) i nie zgadniecie co bede robic teraz.....blok czekoladowy Miny!!!!!! Tak mi narobiłyście smaku że muszę go wypróbować:)

10h tygodniowo? co to za praca Azorek? u nas za to byś nie dostała złamanego grosza pewnie, ale to fajnie ze masz taką możliwość
no cos ponizej cwierc etatu;-) sprzatam sobie biurowiec:tak: dostaje za to jakies 240 na miesiac wiec na waciki swoje mam;-):-D a w planach byla praca na wiecej godzin ale szybko zaciazylismy z drugim bobo wiec przmecze sie tu na tych godzinach i znaczne szukac po macierzynskim:-) to jest firma ktora ma sporo kontratow ma sprzatanie np sklepy czybiura i nasz kontrakt byl na 12,5h tyg teraz okroili na 10h mogla bym dobrac prace z tej firmy tylko w innym sklepie czy biurze ale teraz w ciazy nikt mi nie da dodatkowych godzin niestety

wreszczie Was nadrobiłam. Przepraszam że nie pokolei i jak kogoś ominęłam też przepraszam.

o tu coś fajnego dla nas może to zastosujemy:-D
Zobacz załącznik 478375
dobry pomysł ale wątpię że tu gdzieś zezwolą. hhehee... przynajmniej tatuś poczuje ból porodu.. :-p

Babyss Witaj
Nikola to fajnie że glukoza dobrze. ja też miałam po 1h niska ale chyba ok. ważne że nie za wysoka. i w smaku wcale tak zła nie była. poprostu mocno przesłodzona woda.

co do starych filmów zgadzam się. zawsze miło się do nich wraca, tak samo z starą muzyką.

Karola gratuluję mieszkanka, napewno wygodniejsze

Musa ja jem też dużżżżoo
a co do kardiologa dam Ci mój pomysł jak ja sobie załatwiłam szybkąwizytę u kardiologa.
termin dopiero na grudzień/styczeń był. ale powiedziałam że jestem w ciąży i genetyk (możesz powiedzieć też że od genetyka lub ginekologa nie sprawdzą tego) no i ten genetyk kazał mi jak najszybciej zbadać moje serce ze względu na to że chce też zbadać serce dziecka. i czekałam tylko niecały miesiąc dzieki temu. ;D

azorek84 z tymi zasiłkami z UP to jak z ZUSem trzeba cierpliwości, a wiesz może czy ciężarną zarejestrują w UP??

Nikamo jak tak patrzę na zdjecie Twojego michałka pod postami Twoimi to jakbym widziała mojego Kubusia (braciszka najmłodszego jak miał 2-4latka)

Emotion, nikolaa jakie kłucia, gdzie?? mi lekaż o szyjce nigdy nic nie mówi ;/
mnie czasem pochwa kuje ostatnio... (mam się martwić??)

Debi ja czytałam coś innego że mają być bezpłatne i anestezjolog musi mieć etat na porodówce by być zawsze pod ręką kobiety ciężarnej

co do leków przeciwbólowych i wgl to wolę nic nie brać i się zdrzemnąć nie chce zaszkodzić Jasiowi.

Dziewczyny znów smaka robicie... litości błagam...

oluska88 a gdzie konkretnie byłaś??

anć ja też mam na tylnej ścianie i nie martw sie czasem lekko kopnie ale są wyczuwalne i silne. ale też swoje robi Twój tryb życia. poprostu możesz nie czuć niektórych.

Co do siary to ja miała, co dziwne ok 23 tygodnia a teraz nic

Mina 29 udanej imprezki

co do snu to ja np mało śpię, może dlatego często senna jestem ale tak organizm mój przyzwyczajony, nie jestem rannym ptaszkiem. ale wstaje ok 7-8 zależy od dnia i idę spać po 22.
jak sie w technikum uczyam to pobudka 0 6 a spać szłam około 24 a nawet 2 w nocy. zależy od dnia i lekcji i humorku.

co do pracy ja chcę wrócić szybko ale nie chcę zostawiać Jasia z kimś obcym lub z babcią. napewmno grafik będe miała elastyczny że z B moglibyśmy sie wymieniać ale dla siebie tez musimy mieć czas. nie wiem jak to będzie. myślę że w styczniu może juz bym wróciła. chcę razem z B zdecydować. jak cieżko on z pracą bedzie miał to sdzybciej wrócę a on sie domem zajmie. nawet zartował kiedyś że tak będzie.

jeśli kogos ominęłam jeszcze raz przepraszam też troszkę się rozpisałam.

jestem ciekawa kiedy Jasio wyjdzie. według OM to październik a USG ostatnio pokazało 29 września

azorek84 z tymi zasiłkami z UP to jak z ZUSem trzeba cierpliwości, a wiesz może czy ciężarną zarejestrują w UP??
nie mam pojecia jakw pl to wyglada tutaj tez srednio sie orientuje bo koniec koncow jakas prace platna mam:sorry:
maz wlasnie doatl tel po tej rozmowie dzisiejszej co mial i wybrali kogos bardziej doswaidczonego:-( wiedzialam zeby sie specjalnie nie nastawiac ze zlapie te robote:-:)-(

Azorek męża pewnie nie przyjmują bo czeka gdzieś na niego superrr posada.Bardzo Wam tego życzę
Dziś nie jestem do życia,młody chory -nocka do dupci.Rano do lekarza ,ale gardło czyste,oskrzela,płuca czyste dostaliśmy syropki i poszło 70zł w aptece na początek wakacji :wściekła/y:Później poszliśmy na zakończenie roku przedszkolnego ,synuś odebrał dyplom i nawet mnie wyczytali na scenę,otrzymałam dyplom z podziękowaniem.W szoku byłam,dobrze,że chociaż ładnie się ubrałam ,ale po schodkach to jak słonica wlazłam :-D:-D:-D.Na grilla zakonczeniowego już nie poszliśmy bo za bardzo Antka wymęczyło ,kimnęliśmy się na prawie 2godz :happy:

reklama
Do góry