reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

reklama
Mamba to jutro glukozujemy się razem? :-D ja też nie sypiam nie przejmuj się teraz bezsenność to się dopiero zacznie :rofl2:

A ja mam jakiś rozstrój żoładkowo-jelitowy mój siostrzeniec gorączkuje i ma biegunkę mam nadzieję że się nie zaraziłam :no:

Też oglądałam ten program jak rodzice wybierają sympatię swoim dzieciom hahah masakra a jeszcze jest "Next" to akurat lubiłam oglądać :-p

Witam dziewczynki :-)

mimii - miłych wrażeń na dniu rodziny

kaka- urlop tacierzyński nie ma żadnego związku z macierzyńskim i wpływu na jego wymiar

malinowaP - super, że wracasz do świata forumowego :-)

co do TV - ja oglądam TV sporadycznie, raczej zaglądam do internetu, teraz oglądamy jedynie mecze i czasem wiadomości

małż pojechał do Warszawy oddać samochód służbowy i rozstać się z firmą - smutny dzień i dla niego bardzo stresujący, bo długo tam pracował, wcześniej przechodził z pracy do pracy płynnie i nie było tak, że nie miał pracy wcale :-( .
Teoretycznie do końca czerwca jest zatrudniony (ale zwolniony z obowiązku pracy) - ech przez ten kryzys i zwolnienia grupowe w korporacjach...

jesteśmy dziś z Majusią razem, nie posłałam jej do przedszkola, miała obiecany "urlop", więc wykonałyśmy 4 biedronki (origami) i teraz Maja je układa do snu w zrobionych przez siebie łóżeczkach :-) , a potem mamy mieć domowe kino z popcornem

u nas pochmurnie dziś nareszcie , chwila oddechu

Jutrzenka, to oczywiste co do płac na papierze, że powinny być brane pod uwagę przy wypłacaniu L4...chociaż to tez rożnie bywa...ja w pracy mam np. napiwki, z których się co roku rozliczam, a nie są mi wliczane w obecne wypłaty.

Rolizcasz się w sensie że w PIT-11 wykazujesz?
Do podstawy macierzyńskiego wlicza sie wszystko to od czego były składki na zus płacone, czyli np jak macie ryczałt na używanie samochodu służbowego albo delegacje to one nie wchodzą do podstawy

Kieydś było tak ze tacierzyński zmniejszał wymiar macierzyńskiego, dalej tak jest?
To chodzi o macierzyński, matka może się zrzec części na rzecz ojca; ojcowski to inna, niezbywalna :) bajka

Kaka, sonkaa, urlop ojcowski a tacierzyński to dwie różne sprawy. Ojcowski to 2 tygodnie przysługujące każdemu: Urlop ojcowski w 2012 roku - Urlopy pracownicze - Praca - Wieszjak.pl . Tacierzyński to macierzyński przechodzący na ojca ze względu braku możliwości wykorzystania go przez matkę: Urlop tacierzyński w 2012 roku - Urlopy pracownicze - Praca - Wieszjak.pl
ptyśka, pewnie zależy od laboratorium ale w 10 zeta się zamkniesz.

Kupiłam przesłodkie cudne czereśnie, najsłodsze truskawki jakie jadłam w tym roku, czerwonego grejpfruta, arbuza i ogórki małosolne:-D Nie wiem za co się zabrać:-D

reklama
Do góry