reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

ja dziś miłam bardzo forumowy sen

jutrzenka podrzuciła mi dzieci do opieki (2 synków) starszy kręcił się po mieszkaniu a młodszy to było takie całkowite maleństwo, ja nadal byłam w ciąży i jak to w ciąży chciało mi się siku tylko nie wiedziałam jak tych chłopców mam zostawić samych, w tym czasie na komórce, która była jakaś megawielka wyświetliło mi się że Mina chce pograć ze mną w chomiki (nawet widziałam we śnię tą grę) no ale jak to zrobić przy 2 dzieci>? Na szczęscie burza mnie obudziała bo tak się w tym śnie zmachałam:happy:

reklama
ja wróciłam z glukozy bllllllllleeeeeeeeee..... jak wychodziłam z domu było super na polku rześko bez duchoty a a jak wyszłam po godzinie to myślałam że padnę duszno jak cholera....

jeszcze co do posyłania dziecka wcześnie to też dużo zależy od szkoły do której dziecko idzie moja Wiki idzie do szkoły wiejskiej gdzie klasy są nie duże i z tego co wiem nauczyciele naprawdę zajmują się dziećmi co do różnicy to zalezy moja kuzynka która ma teraz 7 lat poszła rok wcześniej i nie ma z tego tytułu żadnych problemów nie jest tez tak że te dzieci co poszły wcześniej to widać różnice byłam z nimi na wycieczce wraz zWiki i naprawdę nie byłam w stanie stwierdzić które to 6 a które to 7 latki i wiem od ciotki że te 6 latki nie miały problemu ale klasy liczą u nas mało osób wiec nauczyciel może poświecić wiecej czasu dzieciom ... jeszcze druga sprawa o której chyba wszyscy zapominamy że my w zerówce dawniej poznawaliśmy cały alfabet i idąc do pierwszej kalsy trzeba było znac ten alfabet i nawet czytać umieć.... teraz się nie uczy dzieci ani literek ani cyferek program dawnej zerówki zosytał w zasadzie przesunięty do teraźniejszej pierwszej klasy...

hej

jesli chodzi o pogode to u nas dla odmiany narazie duszno :baffled: i 26 stopni. Tyle ze niebo uslane chmurami

za to w nocy :szok::szok:
ja zaczelo przed 3 walic tak walilo do 4 rano. Ale tak ze byl jeden wielki duden. A deszcz tak lał ze wlasnych mysli nie slyszalam bo tak bylo glosno. W ten najgorszy moment siedzialam kolo lozeczka Kuby, R tez nie spal bo mimo ze on twardo spi to go te grzmoty obudzily. A blyskalo sie dookola.
Tuz po 6 rano powtorka, znowu sciana deszczu i huk. R mial jechac z kolega do pracy tylko mial wyjsc do drogi ktora on jedzie ale wstalam i patrze ze pojechal autem. I dobrze bo bym sie bala jakby w te grzmoty szedl bo mial do przejscia jakies 700m a wzdluz drogi rosna wielkie drzewa.
No i sie w zwiazku z tym nie wyspalam i jak R mnie obudzil na zastrzyk to przestawilam zegarek tak zeby zdazyc sms do przedszkola puscic ze Kuby nie bedzie i poszlam spac. Przebudzalam sie pare razy ale zwleklam sie przed 10. Kuba zreszta tez :-)
Za to Kuba nic nie slyszal i spal do samego rano i jak sie obodzil to pyta czemu ma wylaczone wszystko w pokoju, a ja do niego ze burza byla a on na to: A JA SIE NIE BALEM :-D:-D:-D

Majeczka juz pisalam wczesniej ze do zasilku wchodzi wszystko bo ja mam wynagrodzenie prowizyjne zalezne od efektow pracy plus nagrody kwartalne i trzynastkę i teraz mam dwa razy tyle co jak pracowalam.
Jesli chodzi o macierzynski to sadze ze sie bierze rok urodzenia dziecka ale nas to akurat nie dotyczy.
Tak samo mialam placone z PZU za urodzenie. Kuba sie urodzil w grudniu i do konca roku mialam nizsza skladke, wyplacali mi w styczniu i mimo ze od 2008 nalezna byla wieksza kwota to dostalam mniejsza bo kuba sie urodzil na starych zasadach.

Sonka ja Cie nie natchne bo dzis nie gotuje. Przed 15 jade do Warszawy bo mam wizyte (mam nadzieje ze przez mecz polfinalowy nie bedzie korkow :baffled: bo to niedaleko stadionu). Ale przed wyjazdem zjem sobie warzywa na patelnie a potem zalicze kfc :-).
A wczoraj mialam barszczyk czerwony i ziemniaczki do tego osobno gotowane. I golabki ale to z zamrazalnika wyjete ;-)

Kaka ja juz sama nie wiem jak to jest z tym znieczuleniiem. Jak rodzilam Kube to bylo platne na zadanie. A teraz na stronie spzitala jest napisane ze jest bezplatne a Wy piszecie ze to ma dopiero byc. Juz nic nie rozumiem

Majuska moj R jest żołnierzem zawodowym i twierdzi ze jemu tez sie nie naleza takie rzeczy jak tacierzyski i okolicznosciowy. Dostaje na wniosek wolne wg uznania dowodcy jednostki

Mina hahahaha to samo sobie pomyslam bo jak wlaczylam tv to od razu ta Reni co mi sie ze zgaga i niczym wiecej kojarzy:-D. Wielka espertka sie zrobila

Anja po glukozie sennym to pierwsze slysze, raczej bym odwrotnie pomyslala ze po dakiej dawce cukru to sie powera dostaje :happy2:

Malinova hahahaha. Jest szansa ze sie sprawdzi jak urodze przed Toba to Ci moge moich dwoch synow podrzucic :-D:-D, np po wyjsciu ze szpitala bo bede w Wawce rodzic :-D

co do tej szkoly wczesniej to nam sie udalo. Tez juz byla decyzja ze nasze ida jak 6 latki ale byly protesty i o 2 lata przesuneli. Na nasze szczescie

wczoraj przelazalam caly dzien bo nic mi sie nie chcialo to dzis musze ogarnac kuchnie po wczorajszym dniu.
a na 16 mam wizyte
oby jutro byla pogoda bo ma byc ta wycieczka z przedszkola
ide zrobie sobie kawke

EDIT
Nikola to fakt ze wszytko zalezy od szkoly. U nas w miescie w szkolach jest po 30 osob w klasie wiec to inna historia.
A z ta nauka w zerwowce to roznie bywa z tego co wiem. Zalezy od przedszkola bo czesc poznaje juz literki.
Nam mowila nasza szefowa przedszkola (prywatne) ze jak nasze dzieci beda 2 lata w zerowce to one beda chcialy robic inny program zeby sie nie nudzily dzieci ale widze ze na tablicy obecnej zerowki sa wywieszane literki

Pesca ja mam tak samo, jak czytam o tych cwieczenia od Was to zaciskam od razu.
Co do glukozy to musze Cie zmartwic bo uwazam jak Sonka, jesli robilas 75 i masz tylko jeden wynik to pewnie bedziesz musiala powtorzyc. To ten przesiewowy i mysle ze ma znaczenie to ze robimy pobranie 3 razy

Ostatnia edycja:
Poproszę trochę słońca na Pomorze, u mnie od kilku dni 15 stopni i pada:crazy:
oj tam słońce to szczególnie by się przydało.. ja byłam 2 lata temu w Łebie na :"wczasach" na 7 dni wynajęliśmy kwaterę.. po 4 dni deszczu i 15'C zawinęliśmy do domu i powiedziałam:nigdy więcej nad nasze morze nie pojadę.. prędzej w góry lub za granicę..

j wyświetliło mi się że Mina chce pograć ze mną w chomiki
a co to za gra CHOMIKI?? :-D:-D:-D:-D

a ja rozmawiałam własnie z psycholog szkolną nt przyszłych zerówek..w tej chwili są 4 grupy z czego jedna ma tylko 12 dzieci. W przyszłym roku będą tylko 2 tak mało jest dzieci, większość 6 latków zostaje w przedszkolu, bo tam czas przebywania dziecka dłuższy a w oddziale przedszkolnym tylko 4h. Kaj będzie dalej do szkoły do "0" chodził , zna tam wszystkich ,nauczyciele jego a szkołę mamy dosłownie za płotem.

A mnie w niedziele obsrał ptak miałam puścić totka i zapomniałam bo to ponoć na szczęscie ale to nic straconego bo wczoraj obsrał mojego M i puściliśmy takze te 10 baniek jak nic jest nasze przykro mi maleństwo :-D;-)

Netika zaraz wrzucę przepis na watek kulinarny ,ja dużo rzeczy robię z gazet mama kupuje rewie,twoje imperium i takie te babskie gazeciory i tam są naprawde fajne rzeczy i ciekawe :-) wrzucę też pomysły na placki ziemniaczane ;-)

Witajcie,u nas od wczoraj leje bleeee,no,ale na pewno to lepsze niż upały.
Nikola u nas właśnie dzieci w zerówce uczą się więcej niż za moich czasów.U mojego synka to uczą cyferek,alfabetu,np jakie są rzeki w Polsce,miasta itd. Oni mają 8zeszytów ćwiczeń na cały rok,ja pamiętam,że nawet tak w pierwszej klasie nie miałam .

Majeczka juz pisalam wczesniej ze do zasilku wchodzi wszystko bo ja mam wynagrodzenie prowizyjne zalezne od efektow pracy plus nagrody kwartalne i trzynastkę i teraz mam dwa razy tyle co jak pracowalam.
Jesli chodzi o macierzynski to sadze ze sie bierze rok urodzenia dziecka ale nas to akurat nie dotyczy.
Tak samo mialam placone z PZU za urodzenie. Kuba sie urodzil w grudniu i do konca roku mialam nizsza skladke, wyplacali mi w styczniu i mimo ze od 2008 nalezna byla wieksza kwota to dostalam mniejsza bo kuba sie urodzil na starych zasadach.

tak jutrzenka, ale część z dziewczyn pisała także, że one gołą pensję dostają, nie wiem jaka jest właśnie zasada, a dowiem sie pewnie dopiero jak pojde na L4
malinova - ale sie ośmiałam z tego Twojego snu :-D
ja mialam dzis 3 sny, dwa pamiętam - nieprzyjemne, śnił mi sie mój mąż ze po jakims weselu sie pokłóciliśmy i gdzies zaginął, non stop go szukałam, dramat.. w drugim śnie widzialam moją babcie ktora wiele lat temu zmarła, nie wiem co to i dlaczegomi sie sniło :baffled:
A mnie w niedziele obsrał ptak miałam puścić totka i zapomniałam bo to ponoć na szczęscie ale to nic straconego bo wczoraj obsrał mojego M i puściliśmy takze te 10 baniek jak nic jest nasze przykro mi maleństwo :-D;-)

ptyśka- ja uznaje ze czarny kot ktory non stop wita mnie pod blokiem jak wychodze do pracy - za szczęście, wiec i ja puszcze totka, podzielimy sie wygraną :-D
w KRK po chwili deszczu praży od nowa i duchota sie zrobiła, tyle bylo mojej radosci:-(

Ostatnia edycja:
majeczka pisze:
quote_icon.png
Napisał jutrzenka

tak jutrzenka, ale część z dziewczyn pisała także, że one gołą pensję dostają, nie wiem jaka jest właśnie zasada, a dowiem sie pewnie dopiero jak pojde na L4

Bo jeśli masz na umowie płacę minimalną, a całą resztę dostajesz w kopercie do ręki to te "premie" nie wchodzą do L4. Mnie tak załatwili w pracy - wszystkie soboty miałam wykazane na kwitku a w styczniu przenieśli mnie na inne stanowisko, gdzie nadgodziny miałam wypłacane do ręki... Dziękuję bardzo za coś takiego...

Bo jeśli masz na umowie płacę minimalną, a całą resztę dostajesz w kopercie do ręki to te "premie" nie wchodzą do L4. Mnie tak załatwili w pracy - wszystkie soboty miałam wykazane na kwitku a w styczniu przenieśli mnie na inne stanowisko, gdzie nadgodziny miałam wypłacane do ręki... Dziękuję bardzo za coś takiego...

nie nie, ja mam normalnie na kwitku wykazane premie, mam rozumiec ze wtedy dostane srednia?
netika - czyli Ty dostalas tylko część wiecej, to co do zmiany stanowiska dostawalas na kwitku i Ci sie wliczylo, tak?

reklama
Witam Dziewczyny, ja jestem na L4 praktycznie od początku i w moim przypadku jest to średnia wypłat z podstawy+ premia+ godziny nocne. I to wszystko miałam zawsze zaznaczone na kwitku. Także podejrzewam że jak ktoś dostaje dodatkową kaskę "pod stołem" i nie jest to udokumentowane to nie wlicza się do L4.

Do góry