reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Hej :-) Przez pół dnia nie miałam jak do Was zajrzeć przez brak neta. U nas od wczoraj wieczór ciągle deszcz i burza. Dopiero teraz zaczyna się przejaśniać. Za to jak Olek był w p-kolu to ja pięknie sobie posprzątałam i poleniłam się.

Jutrzenka, kciuki zaciśnięte za wizytę &&&

Zaraz doczytam resztę, bo troszkę się rozpisałyście :-)

reklama
chciałam nawiązać jeszcze do tego urlopu 2 tygodniowego dla taty - czy to funkcjonuje również w firmach prywatnych czy tylko na posadach państwowych?

klaczek - urlop się tacie należy jak każdemu pracownikowi zatrudnionemu na podstawie umowy o pracę, nie ma znaczenia, czy państwowo, czy w firmie prywatnej :-)

mam nadzieję, że małż znajdzie niebawem pracę i też będziemy mogli cieszyć się takim płatnym urlopem :-)

nikolaa - super, jak czytam o tej Twojej wybranej szkole, to pozazdrościć - a z czytaniem - przyjdzie samo, Majkę po prostu ciągnęło od dawna do literek i książeczek i chciała czytać, ja jej tłumaczyłam, ale "na żądanie" nie chciałam zmuszać w żaden sposób, żeby jej nie zniechęcać, ale ona sama z siebie bardzo ambitna jest, ostatnio zapytała, czego będzie uczyła się w gimazjum :-D - a maleńka jeszcze do podstawówki nie idzie :-)

witam

u mnie dziś jeśli chodzi o temp. to przyjemnie bo 20 st. ale gdzieś od ponad 2 godzin leje:dry:
musiałam wyjść pozałatwiać trochę rzeczy i niestety nie zdążyłam wrócić przed tym deszczem a tym samym zakupów już nie zrobiłam, a marzy mi się znów cukinia lub kalafior
pojechałam dziś do pracy zawieść zwolnienie, pogadałam trochę z pracownikami i bardzo się cieszę że siedzę w domu, bo i co co się dzieje teraz w firmie to masakra
później do szkoły rodzenia na gimnastykę - cieszę się że się zapisałam bo całkiem przyjemnie jest, trochę ćwiczymy, trochę gadamy, międzyczasie położna opowiada różne ciekawe rzeczy, no i przynajmniej choć trochę mięśnie kegla poćwiczę bo w domu jakoś weny nie mam
a teraz siedzę i czytam waszą produkcję i przez ten deszcz to chyba zaraz zasnę

co do urlopu tacierzyńskiego to my niestety nie skorzystamy bo mój mąż ma własną działalność i nici z tego, szkoda że jak tatuś nie może to na mamusię nie przechodzi:sorry2:

Hej :-)
Widzę, że nie tylko u mnie burza w nocy była, błyskało się i waliło piorunami strasznie, aż spać nie można było. A my jeszcze nad łóżkiem mamy okno dachowe to do tego deszcz tak lał. Ale dziś za to chłodniej, bo 22 stopnie i pochmurno, ale odrazu lepiej się czuję niż wczoraj czy przedwczoraj.
Ja dziś zaliczyłam zakupki, kupiłam sobie sukienkę na wesele. Mam nadzieję, że zmieszczę się w nią za 2 tygodnie :-D
Ja to się nie orientuję w ogóle w tych urlopach, bo sama nie pracuję, a M ma własną firmę no i chciała bym żeby po porodzie posiedział z nami troszke w domku, no ale czy będzie mógł sobie na to pozwolić to się okaże.

reklama
Hej dziewczynki
Jestem tutaj nowa. W październiku pierwszy raz zostane mamą. Obecnie jestem na chorobowym. Mam dużo wolnego czasu i mam nadzieje że miło go spedzę z Wami

Do góry