reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

aguga, z tytułu urodzenia dziecka ojciec ma 2 dni urlopu okolicznościowego + opieka wystawiona przez szpital (opieka nad zdrowym dzieckiem z powodu "choroby" matki - dlatego po cc dłuższa niż po sn). Tatom przysługują również 2 tygodnie urlopu ojcowskiego - nie wolno go dzielić na części i można go wybrać do końca pierwszego roku życia dziecka.
maleństwo, mięśnie Kegla to te mięśnie którymi zatrzymujesz strumień moczu jak siusiasz. A ćwiczysz je na sucho - zaciskając i rozluźniając. Polecam ćwiczyć, żeby po porodzie i ciąży nie były bardzo osłabione bo wtedy to problem z nietrzymaniem moczu może być...
sonkaa, dziś szłam po Szymona do przedszkola i na takim elektronicznym wyświetlaczu pokazało 42 stopnie... Myślałam, że zemdleję, strasznie mnie boli głowa teraz...
Majeczka, coś Ty narobiła... Teraz muszę się coli napić...:-D

reklama
A u nas dzisiaj pochmurno i wcale nie tak ciepło. Po południu przyjechała do mnie siostra i została potem z Olusiem jak ja pojechałam do gina. Potem jak wróciłam przyszła jeszcze moja mama to posiedziałyśmy, a przed chwilą też wróciłam bo teściowa chciała żeby pojechać z nią po truskawki. Ale jakich pięknych i słodkich naprzywoziłyśmy, takie prosto z krzaka, pyyyyszności :-)

Z racji, że mój mąż wczoraj wrócił z pracy dopiero w nocy (znowu miał wyjazd) to dopiero dzisiaj uczcimy mój wczorajszy dzień przy Piccolo i pizzy :-)

A co do dzieci czy mają iść do szkoły jako 6latki czy nie to widzę nawet u nas w p-kolu, że prawie wszystkie zostają i rodzice wcale nie są tacy chętni, żeby wcześniej puścić dziecko. Moja ciocia też swojego synka zostawia. I nie wiem jakie będę miała podejście jeżeli ja będę musiała wybierać, ale chyba też bym właśnie zostawiła jeszcze synka.

kaka zazdroszczę tego kapuśniaczku :tak:
może to zabrzmi dziwnie ale chyba jednak wolę chłod jak takie gorąco w obecnym stanie to na pewno :-( dla mnie w tym roku mogło by nie być lata :tak:

A czytałam że kobiety które noszą ciąże w lecie mają dzieci z mocniejszymi kośćmi bo słońce ponoć działa wzmacniająco na układ kostny :-)

Chciałam się wypowiedzieć w sprawie 6 latków w szkole. Jestem nauczycielem i wiem jak to wygląda. Jeżeli macie możliwość, zostawcie swoje pociechy w przedszkolu - szkoły nie są dostosowane do takich maluszków, w klasie zdecydowanie widać różnie pomiędzy starszymi, a młodszymi dziećmi. Zarówno jedne i drugie mogą być wspaniałymi uczniami, ale jednak te starsze są cwańsze i to nie koniecznie w tym dobrym znaczeniu. Ja swojego dziecka bym nie posłała wcześniej. Nie ma co się spieszyć z odrabianiem prac domowych:-D

kaka zazdroszczę tego kapuśniaczku :tak:
może to zabrzmi dziwnie ale chyba jednak wolę chłod jak takie gorąco w obecnym stanie to na pewno :-( dla mnie w tym roku mogło by nie być lata :tak:

A czytałam że kobiety które noszą ciąże w lecie mają dzieci z mocniejszymi kośćmi bo słońce ponoć działa wzmacniająco na układ kostny :-)

kochana myślę dokładnie tak samo i też jak dla mnie tego roku lata upalnego być nie musi:-D:-D może padać a temp tak do 25 stopni, wtedy pewnie bym odżyła, no a tymczasem na jutro u mnie zapowiadają znowu 33 stopnie klnie.gif

co do dyskusji na temat zerówki też jestem zdania, że beztroskiego dzieciństwa nie ma co za szybko przerywać, w końcu przed dzieciaczkami jeszcze całe lata nauki i obowiązków ;-)

Chciałam się wypowiedzieć w sprawie 6 latków w szkole. Jestem nauczycielem i wiem jak to wygląda. Jeżeli macie możliwość, zostawcie swoje pociechy w przedszkolu - szkoły nie są dostosowane do takich maluszków, w klasie zdecydowanie widać różnie pomiędzy starszymi, a młodszymi dziećmi. Zarówno jedne i drugie mogą być wspaniałymi uczniami, ale jednak te starsze są cwańsze i to nie koniecznie w tym dobrym znaczeniu. Ja swojego dziecka bym nie posłała wcześniej. Nie ma co się spieszyć z odrabianiem prac domowych:-D

zgodzę się z tym. nie mam jeszcze dzieci. to moja pierwsza ciąża. ale po co dawać do szkoły dziecko szybciej - odbierać dzieciństwo??
tak jest moim zdaniem. odrazu zaganiane do książek a mogli by jeszcze beztrosko cieszyć się "wolnością" bez obowiązków.

kaka - podzielę się chętnie słonkiem, bierz i jeszcze z 10 st. C dorzucam gratis :-)

netika - całkiem możliwe, bo 32 st. pokazywał mi czujnik w cieniu, na słońcu ponad 40 mogło być luzem, wypiłam chyba z 3 litry wody dzisiaj ,

Mina , aguga - widzę, że nie tylko Majka będzie repetować zerówkę :-)

u nas 32 st. w cieniu, weszłam do basenu i wyszłam, bo woda się prawie w nim zagotowała :-( , wypiliśmy kawę mrożoną (zbożową - dla całej rodziny) taką z lodami i nie pomogło, jutro ma padać, to odetchnę - mam nadzieję
Chyba wszystkie odetchniemy w Bielsku. Cieżarówki z podbeskidzia się ucieszą :tak:
poza tym podjelam dzis męską decyzję - ide od przelomu lipca/sierpnia na L4 juz do porodu, nie mam nerwów na użeranie sie z współpracownikami..
Ja to samo czekam tylko aż moja koleżanka zacznie pracować na cały etat i wdroży się jeszcze bardziej i od połowy lipca spadam na zasłużone L-4:tak:
zgodzę się z tym. nie mam jeszcze dzieci. to moja pierwsza ciąża. ale po co dawać do szkoły dziecko szybciej - odbierać dzieciństwo??
tak jest moim zdaniem. odrazu zaganiane do książek a mogli by jeszcze beztrosko cieszyć się "wolnością" bez obowiązków.
Ja jestem tego dsamego zdania :tak: Nie chcę żeby dziecko szło do szkoły za wczesnie bo po co skoro potem dość szkoły jeszcze będzie miało. Będzie chdzić z mamusią na basen;-)

Ja byłam na spacerze dotarłam do koleżanki oglądnęłam Śnieżkę i łowcę wróciłam wpadłam do sklepu i teraz próbuje znaleźć jakiś zimny kąt w moim mieszkaniu. Ale u mnie to szczególnie trudne

reklama
a u mnie pada deszcz, co prawda do godz. 15 było fajnie bo ciepło ale nie upalnie, ale później jak się rozpadało to pada i pada, raz mocniej, raz słabiej ale pada, jutro podobno ma tak cały dzień padać i max. 20 st.

Do góry