reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

reklama
dokładnie tak jak napisałaś.. nie rozumiem rozczarowania rodziny płcią dziecka. Nie mieszkamy w Indiach gdzie dziewczynki są nieekonomiczne.

rozumiem cię doskonale, geriatria potrafi krwi napsuć a ja na bezczelnego zawsze odpowiadam to się zamykają.Skoro ktoś mnie nie szanuje to niby dlaczego ja mam być miła?

dzisiaj w planie naleśniki...
ja już po kawce
teraz pokrzywę popijam

masz racje Mina, geriatra jest okropna, ale tu najwiecej miala do powiedzenia babka ok 50tki, moi rodzice mocno starsi od niej nie zrzędzą i w zyciu o tego typu texty by sie nie pokusili.. obyśmy my nie były tak zrzędliwe jak niektóre babsztyle
Pokrzywa dobra na wszystko, polecam! :-D

sonkaa zlituj sie dobra kobieto, ślinie znów monitor, a to służbowy i w pracy nie wypada :-p
My pojechaliśmy w zeszłym roku nad morze, mój mąż i synek byli pierwszy raz:-) Pogoda trafiła się nam przecudna, ale była wyliczona co do dnia:-D Zostaliśmy dwa dni dłużej niż mieliśmy zaplanowane i padało:-D A u nas na południu było brzydko:-D Ja uwielbiam polskie morze, bardzo chciałabym je zobaczyć w zimie :-)

Majeczka, sytuacja niefajna, ale i tak fajnie, że tyle osób nie zostało obojętnych! To się jednak bardzo rzadko zdarza, najczęściej ludzie wtedy są mega zainteresowani swoimi paznokciami czy butami...

netika my dokladnie tak samo rok temu wcelowaliśmy z pogodą i tez zostalismy 2 dni dłużej podczas ktorych lało!! a w KRK w tym czasie było 10st i normalna jesien z deszczem sie zrobiła podczas gdy my leżakowaliśmy na plaży :-D tak jak piszesz, ludzie są zazwyczaj obojetni na teksty i odzywki innych ludzi w tramwajach, autobusach, no bo to nie ich sprawa..a mi nie raz sie zdazylo ze odszczeknęłam do babki gdy ta na innego przedstawiciela ZŁEJ MŁODZIEŻY psioczyła :angry:

Hej! Ja znowu tylko nas chwilę, bo internetu nadal brak :dry: No ale przynajmniej zabrałam się za porządki które planowałam od początku ciąży :-p Na dziś w planach sprzątanie szafy.
Widzę że temat morza :-) My też gdzieś za miesiąc będziemy jechać, już się nie mogę doczekać. No i co roku trafiamy na pogodę. Chociaż od 5 lat jeżdzimy tylko na dłuzszy weekend, a na długie wakacje jedziemy za granicę.
Już się nie mogę doczekać tych gofrów i smażonej rybki :-)
No i miałam cos jeszcze pisać i zapomniałam :sorry2:
Może uda mi się wpaść do was później i być w miarę na bieżąco.

Majeczka, współczuję przygody
a powiem wam, że w tych kwestiach akurat ostatnio byłam bardzo pozytywnie zaskoczona...od jakiegoś czasu wszędzie ktoś chce mi ustępować, a to ekspedientka mnie z kolejki wyciąga, a to ludzie, w tym dużo starsi sami mnie przepuszczają w markecie...aż mi czasem głupio, szczególnie jak kolejka wcale nie taka długa, a ja czuję się OK...ostatnio jak wróciłam ze sklepu aż się męża pytałam, czy ja już tak bardzo źle wyglądam czy co...
no ale mam nadzieję że tak będzie dalej, szczególnie wtedy kiedy naprawdę będzie mi to potrzebne

hejka dziewczyny

ja morza pod dostatkiem miałam przez całe dzieciństwo.
do samej plaży zaledwie ok10 km z mojego podwórka.

a do jakiej miejscowości najczęściej wolicie jeździć??
ja mieszkałam okolice stegny gd.

ja oststnio jechałam pierwszy raz miejskim na badania do innego szpitala niż zwykle i nie wiedziałam gdzie wyśiąść. to dwie starsze Panie mało co się nie pokłóciły która ma mi wytłumaczyć i pomóc. :-D:-D

dziś u Nas leje od rana. chyba cły dzień w domu przesiedze.
ja do szkoły rodzenia chciałam iść na NFZ ale bez meldunku nie mam jak. a od którego do którego tyg do szkoły rodzenia??

Wiecie tak sobie mysle ze tez nie za bardzo wierze w to planowanie plci.Obydwoje moich dzieci bylo sprawionych w dniu owulacji. Pierwszy jest syn , drugie dziecko nie dosc ze w dniu owulacji to jeszcze wspomagana testami owulacyjnymi i tabletkami na owulacje wiec mialam 100 % owulacje kilka godzin po przytulaniu czyli powiniwn byc tez syn. A tu niespodzianka i dziewczynka.Moze to dziala ale raczej nie 100%.

reklama
ooooooooo mamusiu i znów te ciasta :-D:-D:-D

co do planowania płci to do mnie te metody zupełnie nie przemawiają, bo o płci dziecka decyduje tylko i wyłącznie plemnik więc jakie znaczenia ma tu owulacja? czytałam że niby te x potrfią dłużej przeżyć i mogą czekać na owulkę ale czy ktoś to może udowodnić?

dokładnie i tak się rodzi mniej więcej 50/50 Chińczycy u których dziecko płci męskiej to podstawa jeszcze nie wymyślili dobrego sposobu a tylu ich tam jest do myślenia:-D:-D:-D:-D

Do góry