reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

A Ty czemu tak bardzo chciałaś chłopca?Ciężkie przejścia miałaś?można zapytać jakie?
odpowiadając na pytanie: zerknij na moją stopkę i paseczki.
Moja pierwsza ciąża to synek Kaj, starania 3 miesiące celowanie na synka i się udało.. potem 3 poronienia.. obecna 5 ciąża po przejściach zagrożenie od początku potem od badania prenatalnego w 13 tyg aż do dzisiaj,ponad 2 miesiące stresu. W skrócie to wyniki USG były złe, przeszłam wszelkie badania, amniopunkcję a dzisiaj echo serca płodu i nareszcie odetchnęłam.

Oj te mamy i teściowe. Moja babcia ma taką obsesję oszczędzania i najchętniej to by do lamp naftowych wróciła:tak:
oj tak potwierdzam...
ale jak wcina ciasto z mojego piekarnika elektrycznego to zawsze mówi że moje jakieś smaczniejsze wychodzą :laugh2:

reklama
malinowaP - z tym arbuzem, to .... :-D:-D:-D

erde - gratulacje i życzę miłości, ciepła, czułości i zrozumienia przez wieeeeeeele lat :-)

mina - u mnie też będzie balkonowanie, bo mam fajny balkonik zadaszony i osłonięty od wiatru

musa - gratulacje :-), ze sposobu na blondynkę z rzadka, ale korzystam - kiedyś poprosiłam Policjantów, żeby mi pomogli, bo nie mogłam auta zamknąć, bo jak używałam kluczyka - wył alarm :-) i byli bardzo mili, a 500zł piechotą nie chodzi :-)

samana - pisałyśmy dzisiaj o potrzebie posiadania gondoli na wątku zakupowym (można zajrzeć i poznasz zdanie części)

ale jak wcina ciasto z mojego piekarnika elektrycznego to zawsze mówi że moje jakieś smaczniejsze wychodzą :laugh2:
To jak z telefonem. Jak moja kuzynka dzwoni to streszcza się w jednym zdaniu albo w ogóle tylko smsa wysyła. Jak ja dzwonię do niej, to ma czas na to żeby opowiedzieć całe życie swoje, swojej rodziny, sąsiadów, pani ze spożywczaka i jeszcze jej kota:baffled:

Mina29 rzeczywiście dużo przeszłaś, współczuję ale już wiesz,że wszystko ok?to najważniejsze,że możesz odetchnąć. a płeć miała tu jakieś znaczenie, było więszke zagrożenie przy jednej bądź drugiej płci?
ptyśka oto metoda o którą pytałaś:

Kynzi, australijska matka, odkryła tę metodę po wielu latach bezskutecznych starań o córeczkę. Miała sześciu synów – mimo że stosowała wspomnianą wcześniej metodę Shettlesa. Gdy doszła do wniosku, że nie można w ten sposób zaplanować płci dziecka, postanowiła zajść w ciążę zaraz PO owulacji. Spróbowała 12 godzin po jej zakończeniu i dziewięć miesięcy później na świat przyszła jej córka! Wielu przyjaciół spróbowało tej metody i faktycznie im też udało im się spłodzić dziewczynkę. W ciągu 12 lat, aż w 80% przypadków metoda sprawdziła się!

Mina29 rzeczywiście dużo przeszłaś, współczuję ale już wiesz,że wszystko ok?to najważniejsze,że możesz odetchnąć. a płeć miała tu jakieś znaczenie, było więszke zagrożenie przy jednej bądź drugiej płci?
ptyśka oto metoda o którą pytałaś:

Kynzi, australijska matka, odkryła tę metodę po wielu latach bezskutecznych starań o córeczkę. Miała sześciu synów – mimo że stosowała wspomnianą wcześniej metodę Shettlesa. Gdy doszła do wniosku, że nie można w ten sposób zaplanować płci dziecka, postanowiła zajść w ciążę zaraz PO owulacji. Spróbowała 12 godzin po jej zakończeniu i dziewięć miesięcy później na świat przyszła jej córka! Wielu przyjaciół spróbowało tej metody i faktycznie im też udało im się spłodzić dziewczynkę. W ciągu 12 lat, aż w 80% przypadków metoda sprawdziła się!
Tylko trzeba znać odpowiedź na głowne pytanie kiedy kończy się owulacja Dla mnie to życiowa zagadka:tak:

Ja wiedziałam po śluzie i w sumie to nawet mężowi mówiłam,że w tym msc pewnie już za późno i jak się potem okazało to istnieje taka:-) metoda

reklama

tak wszystko ok..
a zagrożenie jest takie samo w obu płciach. jeżeli chodzi o wady genetyczne to tylko u dziewczynek jest zespół Turnera

Do góry