reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

A Ty czemu tak bardzo chciałaś chłopca?Ciężkie przejścia miałaś?można zapytać jakie?
odpowiadając na pytanie: zerknij na moją stopkę i paseczki.
Moja pierwsza ciąża to synek Kaj, starania 3 miesiące celowanie na synka i się udało.. potem 3 poronienia.. obecna 5 ciąża po przejściach zagrożenie od początku potem od badania prenatalnego w 13 tyg aż do dzisiaj,ponad 2 miesiące stresu. W skrócie to wyniki USG były złe, przeszłam wszelkie badania, amniopunkcję a dzisiaj echo serca płodu i nareszcie odetchnęłam.

Oj te mamy i teściowe. Moja babcia ma taką obsesję oszczędzania i najchętniej to by do lamp naftowych wróciła:tak:
oj tak potwierdzam...
ale jak wcina ciasto z mojego piekarnika elektrycznego to zawsze mówi że moje jakieś smaczniejsze wychodzą :laugh2:

reklama
malinowaP - z tym arbuzem, to .... :-D:-D:-D

erde - gratulacje i życzę miłości, ciepła, czułości i zrozumienia przez wieeeeeeele lat :-)

mina - u mnie też będzie balkonowanie, bo mam fajny balkonik zadaszony i osłonięty od wiatru

musa - gratulacje :-), ze sposobu na blondynkę z rzadka, ale korzystam - kiedyś poprosiłam Policjantów, żeby mi pomogli, bo nie mogłam auta zamknąć, bo jak używałam kluczyka - wył alarm :-) i byli bardzo mili, a 500zł piechotą nie chodzi :-)

samana - pisałyśmy dzisiaj o potrzebie posiadania gondoli na wątku zakupowym (można zajrzeć i poznasz zdanie części)

ale jak wcina ciasto z mojego piekarnika elektrycznego to zawsze mówi że moje jakieś smaczniejsze wychodzą :laugh2:
To jak z telefonem. Jak moja kuzynka dzwoni to streszcza się w jednym zdaniu albo w ogóle tylko smsa wysyła. Jak ja dzwonię do niej, to ma czas na to żeby opowiedzieć całe życie swoje, swojej rodziny, sąsiadów, pani ze spożywczaka i jeszcze jej kota:baffled:

Mina29 rzeczywiście dużo przeszłaś, współczuję ale już wiesz,że wszystko ok?to najważniejsze,że możesz odetchnąć. a płeć miała tu jakieś znaczenie, było więszke zagrożenie przy jednej bądź drugiej płci?
ptyśka oto metoda o którą pytałaś:

Kynzi, australijska matka, odkryła tę metodę po wielu latach bezskutecznych starań o córeczkę. Miała sześciu synów – mimo że stosowała wspomnianą wcześniej metodę Shettlesa. Gdy doszła do wniosku, że nie można w ten sposób zaplanować płci dziecka, postanowiła zajść w ciążę zaraz PO owulacji. Spróbowała 12 godzin po jej zakończeniu i dziewięć miesięcy później na świat przyszła jej córka! Wielu przyjaciół spróbowało tej metody i faktycznie im też udało im się spłodzić dziewczynkę. W ciągu 12 lat, aż w 80% przypadków metoda sprawdziła się!

Mina29 rzeczywiście dużo przeszłaś, współczuję ale już wiesz,że wszystko ok?to najważniejsze,że możesz odetchnąć. a płeć miała tu jakieś znaczenie, było więszke zagrożenie przy jednej bądź drugiej płci?
ptyśka oto metoda o którą pytałaś:

Kynzi, australijska matka, odkryła tę metodę po wielu latach bezskutecznych starań o córeczkę. Miała sześciu synów – mimo że stosowała wspomnianą wcześniej metodę Shettlesa. Gdy doszła do wniosku, że nie można w ten sposób zaplanować płci dziecka, postanowiła zajść w ciążę zaraz PO owulacji. Spróbowała 12 godzin po jej zakończeniu i dziewięć miesięcy później na świat przyszła jej córka! Wielu przyjaciół spróbowało tej metody i faktycznie im też udało im się spłodzić dziewczynkę. W ciągu 12 lat, aż w 80% przypadków metoda sprawdziła się!
Tylko trzeba znać odpowiedź na głowne pytanie kiedy kończy się owulacja Dla mnie to życiowa zagadka:tak:

Ja wiedziałam po śluzie i w sumie to nawet mężowi mówiłam,że w tym msc pewnie już za późno i jak się potem okazało to istnieje taka:-) metoda

reklama

tak wszystko ok..
a zagrożenie jest takie samo w obu płciach. jeżeli chodzi o wady genetyczne to tylko u dziewczynek jest zespół Turnera

Do góry