reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nocnikowanie

reklama
Gratuluję :-D.
U nas Janek ostatnio zasikał podłogę, jestem strasznie dumna, bo wygladało to tak, że zapytałam go przed kapiela czy chce siusiu, na co on skinął głową i spojrzał w dół na siusiaka i jak siknął :-D. Nie jego wina, że matka nie zapytała czy chce na nocnik :-p. A wczoraj tak się starał nasiusiac do nocniczka, ale miał pusty pecherz i mu nie wyszło :-p.

Czesc Mamusie!
Ja sie chcialam pochwalic osiagnieciami nocnikowymi mojej Perelki!!! Od 6 dni sama wola ze chce siku i siada na nocnik!!!!:-):tak: Jestem taka dumna mama ze malo nie pekne! Rozpowiadam o tym naokolo!!!:-)
Zaczelam od tego, ze zdjelam jej pieluszke i po domku chodzila z gola pupa. Miala tylko dluzsza koszulke i skarpetki. Poprosilam, zeby mowila kiedy chce siku a nocnik stal zawsze w tym pokoju gdzie zwykle sie bawimy. Pytalam czy chce usiasc na nocnik a ona pokiwala glowa na "tak". Usiadla i zostawila tam pol nocnika siuskow! :tak: Zaczelam bic brawo i chwalic ja bardzo. Tak sie jej to spodobalo, ze jedno sisi dzielila na 3 zeby za kazde zebrac jak najwiecej oklaskow. :-D Komicznie to wygladalo!!! Teraz sama wola: "mama sisi, nocik, ibko". Jak mnie nie ma w tym samym pokoju to nasika i przynowi mi nocnik z usmiechem na buzi: sisi mama, sisi!!
Przez ten czas kilka razy nie zdazyla i przewaznie kupka wyladowala na dywanie ale ogolny bilans jest dodatni.!:-) Teraz tylko na spacerki zakladamy pampersidlo.
Wytrwalosci wiec dla tych Mamusiek, ktore jeszcze "walcza"! Uda sie ... nasze dzieci sa inteligentne i napewno szybko zalapia o co chodzi! Pozdrawiam i przepraszam, za te przechwalki ;-).

Ostatnia edycja:
Rewelka :-) Własnie super że jesteś dumna z córusi, i słusznie!

Gratulacje, naprawdę, taka malutka dziewczynka, super

Cześć dziewczyny.Ja co prawda jestem mamą styczniową nie majową,ale z tego samego 2007 roku.
Mój maluszek siada i robi na nocnik od lata 2008 roku.Wtedy jak było ciepło,latał bez majteczek, sadzałam Go i nie ukrywam ale szybko załapał o co chodzi.Ale teraz mimo,że w ciagu dnia nie mamy żadnych już problemów z siusianiem,bo nawet siada na sedes,to po nocy jest pampers mocno zsikany.Nie wiem jak zabrać się do odzwyczajania Go od nocnego sikania w pampersa.Chyba trzeba będzie dać zmoczyć nie jedno prześcieradło aby osiągnąć zamierzony cel.Mam starsze dzieciaki,ale już nie pamiętam jak to przy nich było.Pozdrawiam:-)

michaga zainspirowalas mnie :)))
wlasnie sciagnelam malemu pieluche, body, rajstopy i przebralam w skarpetki i koszulke, porozkrecalam grzejniki, zeby mu cieplo bylo, ide jeszcze zrolowac dywan w duzym pokoju (w pozostalych na szczecie nie mamy)
przetrzymam go tak do konca tygodnia - zobaczymy, jakie beda efekty

:-):-) Ciesze sie Yoanka! Zobaczysz, ze beda efekty!!! Ogrzewanie tez włączałam bo jednak nie jest to środek lata!
Dawaj znac jak idzie! Buzka

reklama
Do góry