reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze sprawy...

reklama
My wlasnie siedzimy w osrodku. Martwie sie ze kuba jest coraz bardziej zachrypniety.
Bietka przy zabkowaniu dobry bedzie ibuprom. Tak nam zawsze pediatrzy mowili. Bo dziala przeciwzapalnie.
Anisiaj zdrowka dla Zosi!

Smerfetko tak w skrócie to piekę biszkotp z 5 jaj na blaszce takiej dużej z piekarnika, zawijam później gdzieś na godzinke w ścierkę, a potem tylko smaruję masą i zwijam.
Jak chcesz to mogę dokładny przepis napisać, ze składnikami i krok po kroku.

Zdrówka dla wszystkich dzieciaczków.

jestem:)

pies obcięty:)

przedłużyłam umowę i dostałam telefon:)

Aniś zdrówka dla Zosieńki i daj znać co tam u was

Bietka pewnie ząbki

Edyta jakie pyszności zjadłabym takiej rolady:)

Smerfuś jak się masz???:))))

Justi zdrówka dla Kubunia

Rolada biszkoptowa

Składniki :
5 jajek
¾ szklanki cukru
¾ szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Oddzielić białka od żółtek. Ubić pianę z białek, dodać cukier i ubijać na sztywno aż masa będzie gładka i lśniąca. Dodawać po 1 żółtku i dalej ubijać.
Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wsypać mąkę na masę i lekko wymieszać.

Ja używam do rolady takiej dużej, płaskiej blaszki z piekarnika.
Na wysmarowaną masłem i posypaną mąką blaszkę wylać ciasto.
Piec 15-20 minut w temperaturze 170 stopni.

Jeszcze ciepłe ciasto zwinąć w ściereczkę i zostawić na około godzinę.

Krem:
Pół litra śmietany kremówki
Galaretka truskawkowa

Galaretkę rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody,zostawiamy do przestygnięcia.
Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno.
Pod koniec ubijania dodać dobrze wystudzona galaretkę i ubijać jeszcze około minuty.

Po wystygnięciu rozwinąć ciasto, zwilżyć je lekko ponczem (ja używam herbaty owocowej).
Posmarować kremem i dość ciasno zwinąć.
Część masy można zostawić do przybrania, można też posypać roladę cukrem pudrem.
Wstawić do lodówki.
Smacznego :)

Aga ja myslalam ze to Ty idziesz sie robic na bostwo hehe.ja dobrze dzwonilam do gina wizyta 17 za 13 dluuugich dni ;)

Edyta dziekuje za przepis chyba w nastepny weekend upieke :)

13 smerfnych dni z nami :)

justi zdrówka dla Kubcia :*

aga jaki telefon pochwal się

edysiek ja się wpraszam na roladę, sama chyba nie upiekę :)

bobo gdzie jesteś ???

reklama
Do góry