reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze sprawy...

reklama
Ale w tym celu trzeba sie podniesc ;) obiecuje potem fote i suwaczek, teraz w leze z nogami do gory, lekarz mnie pocieszyl, ze takie balony moge miec jeszcze 4 tyg, bosko ;)

Bobo, ufff bo juz mialam wizje upalow i Bella mama miedzy nogami brrrrr

Zobaczcie, mialam dylemat gdzie rodzic,a Zosia wybrala za mnie ;) cwaniara jutro ma imieniny i pewnie czeka na prezent skoro juz sie urodzila ;)

anisiaj opowiadaj, jak cc, jak lekarze ? jak karmienie, budzi się co 3 godz. ? jak pierwsza kąpiel ???
m był z Tobą przy cc ? jak dajesz radę z cycem ?

Bietka mam cwiarte z kurczaka na rosół moge mu to ugotowac i dac zamiast piersi? no mam pusta lodówke i szczerze mówiac w najbliższym czasie sie nie zapełni :eek:

Bobo, dzieki ja tez mam masc i m dzielnie smaruje :) dlugo to mialas? M twierdzi, ze zamieniam sie w Fione ze Shreka i zaczynan od stop ;)

Bietka, pojechalam na ip do sw.zofii bo mialam krwawy sluz. Tam 3h czekania, bo mialam czysta wkladke i polozna uznala,ze moge poczekac. W badaniu 1cm rozwarcia, krwawienie plus odejscie czopa lub czopu ;)

Telefon na patologie, przyjeli mnie na ostatnie wolne miejsce. Tam zalozyli mi wenflon, poszlam siku i zaczelo sie ze mnie lac. Polozna sprawdzila tym plynem,ze to wody. Zero bolu brzucha, tylko piekielny bol plecow. Znowu mnie zbadali, a ja w miedzyczasie jeczalam, ze nie zdazylam zalatwic dokumentow,zeby miec cc. Na szczescie tyle tam lezalam, ze znali moj przypadek, kazali dzwonic po m i na stol. Jak wjechalam na sale operacyjna dostalam drgawek ze strachu. Przyszla anastazjolg i mi gada,zebym sie nie trzesla, bo musi sie wbic, na co ja trzeslam sie jeszcze bardziej. Kazali sie szybko klasc, w tym czasie ubrali m, zaslonili brzuch, m mnie trzymal za reke, cialo mialam od pasa sztywne, wiec trzesly mi sie rece i zeby. Potem to nieprzyjemne uczucie wyrywania i krzyk Zosi, poryczlam sie. Zawolali m,zeby byl przy badaniu, przyszedl i lamiacym glosem powiedzial,ze jest piekna. Lekarz powiedzial,ze bardzo duza i ze to wg om powinna miec wiek (36tc), a nie wg pierwszego usg (34). Smial sie,ze taka ciezka na tym etapie, to pewnie w 40tc bylaby olbrzymia. Zabrali ja na obserwacje, kazali m sie pozegnac i jechac z nimi. Ja trafilam na pooperacyjna, ciagle sie trzeslam, nakrywali mnie kocami, a to byl chyba stres. Lezalam tam 10h, nikt nie mogl wchodzic, przywiezli mi Zosie na godzine. Potem zabrali mnie na polozniczy, przyszedl m i przywiezli Zosie i tak juz zostala :) reszta historii jest oczywista jak to w szpitalu ;)

Nadal nie mam pokarmu, ale ciagle walcze. M bardzo pomaga, jak druga matka. Karmienie co 3, ale wczesniej dostawiam, a potem stymuluje laktatorem wiec przerwy sa krotkie.

anisiaj moze to nie ppocieszajace ale ok tygodnia od wyjscia ze szpitala, a co trzesiawki po cc i w trakcie to ja tez mialam, skakalam z zimna jakbym miala padaczke hihi. super ze mialas m przy cc. moj musial siedziec na korytarzu

reklama
Do góry