reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze sprawy...

reklama
wypełnia się jeżeli bierzesz 2 dni przysługującej Ci opieki w roku- bez L4 masz 2 dni w roku - po prostu gdyby się coś stało
L4 masz na siebie ale od pediatry i ja bym normlanie zaniosła lub wysłała, poczta
martuś jak Igi pójdzie spać napiszę Ci coś na g

marta ja nie wiem. ale wiele moich znjaomych bralo opieke i nikt nie zglaszal. poprostu dajesz L4. no ale moze cos pomylilam.

ale sie pogoda skickala :((((((((

bietka ale te 2 dni opieki to jest nad dzieckiem zdrowym, prawda? i bierzesz je w dzien jak nie mozesz przyjac. tzn np dzis cos masz do zalatwienia z dzieckiem zdrowym i dzwonisz ze bierzesz opieke nad dzieckiem zdrowym. to jest tak jak urlop. mama mi tak tlumaczyla. ona jest kadrowa w szkole i u nich to tak wlasnie wyglada

Ostatnia edycja:
Marta ja też nie wiem jakie u ciebie w pracy panują obyczaje,ale ja tak jak Bobo nie informowałabym o opiece tylko od razu zwolnienie im wysłała.
Bobo w Gorzowie jest nieśmiałe słoneczko i 17 st na plusie.

A z Frankiem chyba lepiej,bo upomina się o jedzenie,zrobiłam jemu chlebek z masełkiem,a on na mnie krzyczy: a gdzie sinka(czyt.szynka).

Ostatnia edycja:
Ja juz nie wiem lakski
Krysiu zwyvczaje sa takie ze zwalniają osoby z byle powodu sama wiesz ze mnie w ciązy zwonili i teraz ja nie mam dla nich litości

pójde po oopieke i wyśle jej smsa ( ona tez mi wysyła zawsze) ze mam opieke bo dziecko chore i ze l4 im wysłałam

tak bobo nad zdrowym, ale w praktyce nikt tego nie sprawdza, bierzesz te 2 dni kiedy musisz i już

marta ja bym nie dzwoniła, ale zrobisz jak uważasz.../ powiedz jej - napisz w sms że masz L4 na Oliwierka, jak powiesz że opiekę to Ci kaze przyjechać, bo pomyśli że to te dwa dni o których piszemy

reklama
Do góry