reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze sprawy...

reklama
marta ta wydzielina to mastka, która sama ulega wymywaniu, tak czytałam ale nie chce sie kłócić z Twoim chirurgiem.

cytat :

1. Do ukończenia pierwszego roku życia chłopca w żadnym przypadku nie próbujemy odsuwać napletka. Przez pierwsze miesiące lub nawet lata życia chłopca mastka sklejająca napletek z żołędzią powinna ulegać powoli samoistnemu wymywaniu i rozpuszczaniu. Zabiegi higieniczne ograniczamy do codziennej kąpieli, obmywania prącia z zewnątrz (bez ściągania napletka) i dbania o to, aby nie doszło do zakażenia napletka lub cewki moczowej resztkami kału.
  2. Po ukończeniu 1 roku życia co dwa, trzy miesiące próbujemy w czasie kąpieli ściągnąć chłopcu napletek. Uważamy, żeby czynność tę wykonywać bardzo delikatnie i nie sprawiać dziecku bólu. Jeżeli ściągnięcie napletka powiedzie się, żołądź wymywamy dokładnie z resztek mastki.

http://www.stulejka.com/index.php3?strona=stulejka1

nie będę się wymądrzała marta - też jestem "zielona" - najważniejsze żeby Oli nie cierpiał
nie odbieraj moich postów negatywnie... chcę jak nalepiej, zdrówka dla WAS :* i przede wszystkim znajdźcie porządnego pediatrę - takiego do którego możesz iść z każdym problemem :*

Dzień dobry dziewczynki!!!
Marta ale nacierpiał się Olinek,mam nadzieję,że wkrótce znajdziecie przyjaznego i przede wszystkim kompetentnego pediatrę!!!
Anisiaj ja też dzisiaj do ciebie na obiad się wbijam!!!

A tak poza tym mój Michał chyba zaliczy ten polski i teraz też chodzi na korki z niemieckiego do swojej nauczycielki bo jako jedyny zdaje z tego języka maturę.Tak więc dziewczynki uprasza się o trzymanie kciuków za mojego syna!!!

ja uciekam mały tak wrzeszczy ze szok boli go musze go nosic - później moze wejde :-(

Bobo nie dzwoniłam bo nie wiem którego wybrac musze poszperac na necie
Bietka ja też wiem ze nie można tego robic i odsówac dlatego ja mu nie robiłam ale jak ten mi każe :-(

mały zasnął ale wypił mleko dziś bez obiadku bo tak płakał

Ostatnia edycja:
reklama
my juz po obiadku :) mala spi :)
marta no ja nie wiem jaki tam pediatra dobry. slyszalam o tej wachowiak i chcialam do niej i na szczescie sie udalo chcociaz m musial niezle tam babke prosic zeby nas zapisala.

Do góry