reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze sprawy...

reklama
marta ta wydzielina to mastka, która sama ulega wymywaniu, tak czytałam ale nie chce sie kłócić z Twoim chirurgiem.

cytat :

1. Do ukończenia pierwszego roku życia chłopca w żadnym przypadku nie próbujemy odsuwać napletka. Przez pierwsze miesiące lub nawet lata życia chłopca mastka sklejająca napletek z żołędzią powinna ulegać powoli samoistnemu wymywaniu i rozpuszczaniu. Zabiegi higieniczne ograniczamy do codziennej kąpieli, obmywania prącia z zewnątrz (bez ściągania napletka) i dbania o to, aby nie doszło do zakażenia napletka lub cewki moczowej resztkami kału.
  2. Po ukończeniu 1 roku życia co dwa, trzy miesiące próbujemy w czasie kąpieli ściągnąć chłopcu napletek. Uważamy, żeby czynność tę wykonywać bardzo delikatnie i nie sprawiać dziecku bólu. Jeżeli ściągnięcie napletka powiedzie się, żołądź wymywamy dokładnie z resztek mastki.

http://www.stulejka.com/index.php3?strona=stulejka1

nie będę się wymądrzała marta - też jestem "zielona" - najważniejsze żeby Oli nie cierpiał
nie odbieraj moich postów negatywnie... chcę jak nalepiej, zdrówka dla WAS :* i przede wszystkim znajdźcie porządnego pediatrę - takiego do którego możesz iść z każdym problemem :*

Dzień dobry dziewczynki!!!
Marta ale nacierpiał się Olinek,mam nadzieję,że wkrótce znajdziecie przyjaznego i przede wszystkim kompetentnego pediatrę!!!
Anisiaj ja też dzisiaj do ciebie na obiad się wbijam!!!

A tak poza tym mój Michał chyba zaliczy ten polski i teraz też chodzi na korki z niemieckiego do swojej nauczycielki bo jako jedyny zdaje z tego języka maturę.Tak więc dziewczynki uprasza się o trzymanie kciuków za mojego syna!!!

ja uciekam mały tak wrzeszczy ze szok boli go musze go nosic - później moze wejde :-(

Bobo nie dzwoniłam bo nie wiem którego wybrac musze poszperac na necie
Bietka ja też wiem ze nie można tego robic i odsówac dlatego ja mu nie robiłam ale jak ten mi każe :-(

mały zasnął ale wypił mleko dziś bez obiadku bo tak płakał

Ostatnia edycja:
reklama
my juz po obiadku :) mala spi :)
marta no ja nie wiem jaki tam pediatra dobry. slyszalam o tej wachowiak i chcialam do niej i na szczescie sie udalo chcociaz m musial niezle tam babke prosic zeby nas zapisala.

Do góry