reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Jak miło wejść na nasze forum i nie być pierwszą z rana :D
Oduczalnie spania i memlania idzie nam całkiem dobrze, a Jasiek aż tak bardzo się nie buntuje, więc chyba w dobrym momencie zauważylam, że coś się dzieje niedobrego :) Wczoraj w ciągu dnia zasypiał z płaczem, musiałam go podnosić, tulić, odkładać po parę razy, w sumie 15-20min i spał :)
Generalnie ma już uregulowane spanie i w zależności czy jest spacer czy nie ma to śpi 1-2 razy po 30-60min przed południem i po południu, a w południe ma snu 2-3h :D
W nocy eMek wkroczył do akcji, przy pierwszej pobudce był cycek i z powrotem do łóżeczka, ale nie było zbyt wielkiego protestu, potem po 2h butla z mm (mieliśmy nadzieję, że do rana), a tu znów 2h i pobudka o 4:20, wtedy trochę powalczył o swoje aż mama wymiękła i wzięła do siebie, ale wyszło nam to na dobre, bo Jasiek zasnął przed 6 i obudził się dopiero o 9 huuuuuuurrrrrra :DDDD
A przed chwilą zasnął dosłownie w 3 minutki z małym marudzeniem, mam jakieś pół godzinki na BB :D
Acha i w nocy śpi bez smoka, a w dzień musi go niestety smok uspokoić :D No i śpi w swoim łóżeczku, wczoraj odbyliśmy poważną rozmowę, że ono jest tylko jego i ma caaaaaaałe dla siebie :D
Mam nadzieję, że dzisiaj nocka będzie jeszcze lepsza!!

Mila GRATULEJSZYN !!!! Wypiłabym z Tobą tego szampana na uczczenie sukcesu ;) Ale ja wiedziałam, że Ty się nie poddasz bez walki :*

Ostatnia edycja:
reklama
czeeeeeeeeeeeść dziewczyny

witam was po parotygodniowej przerwie.W skrócie to etap kolek mamy za sobą,Jamie już nie płacze wieczorami w ogóle i jesteśmy szczęśliwi a już myślałam ze ten etap się nigdy nie skończy :-)W dzień męczą go wzdecia ale da się wytrzymać,nie chce tylko wtedy spać.Za to w nocy budzi się tylko raz!!

Lece bo już pospał odezwę się jak najszybciej by dokończyć to co chciałam wam napisać
Buziaki dla waszych dzieciaczków od ciotki Wierki

malinka- no to super:tak: Jasko mądry chłopak więc szybko załapie ze ma swoje wyrko;-)

a ja za szybko swojego pochawliłam ze noce w miarę spoko bo od 2 dni budzi sie co 2 hna jedzenie:shocked2: tz budzą go zęby no i wiadomo robi sie głodny:sorry2: z calpolem sip po 5 h wiec dzis znów mu na noc podam i zobaczymy

pogoda jak zwykle do bani pranie wstawiłam,dobrze ze mi chociaż w domu szybko schnie:tak:

julka- w takim razie trzeba trzymac kciuki zeby praca się dla męza znalazła:tak:

Miki moja kolezanka kladzie synka przed telewizorem, wtedy jakos sie skupia na troche i cwiczy glowke. Moze to malo edukacyjne, telewizja w tak mlodym wieku, ale dziala.
Ja zaraz lece na zakupy, do ek odkurzony,po powrocie bedzie dalsze ogarnianie.
Zapomnialam wam napisac "smieszna historie" jaka widzialam na placu zabaw. Matka/ niania calkiem sporych rozmiarow, poszla z dzieckiem na plac zabaw. Dziecko chcialo wejsc po schodkach na zjezdzalnie, a ona zaraz do niego
Odeszla i mowi, nie mozna, dzis nie uczymy sie chodzic po schodkach. Potem nic. Ie bylo mozna tej dziewczynce, i dziecko dwu letnie ze smokiem w buzi siedzialo na piance/ na ziemi obok tej kobiety ktora sie rozgoscila na lawce :D suuuper spacer co?

Dzien dobry:-)
Co za pogoda do bani:-( mam nadzieje ze na jutro sie rozpogodzi:tak:
Małgoska znow dwa razy budziła sie z krzykiem:-( na szczescie smok pomagał ale mimo to ja i tak jestem nie wyspana:-( strasznie głowa boli i jeden cycek bo zachciało mi sie spac na brzuchu i kanalik mi sie zapchał:-( boze co za bol przy odciaganiu :-( jeszcze dzis w nocy była kolej wstawania tatusia do małej i niunia nie chciała mu zasnac wiec ja tez nie spałam od 3 do prawie 6:-( i jeszcze od tego cyca to mi strasznie zimno było:-( no ale juz koncze marudzic bo Was zanudze;-)
Malinka ale dzielny Jas i jego rodzice tez:-)
Wierka no to fajnie ze kolki poszły sobie precz:tak:
Mila GRATULUJE:-) a szampana za Ciebie wypijemy wirtualnie;-)
Vecia,Futrzak,Pinka wspołczuje samotnej soboty:-( ale jutro wszystko nadrobicie;-)

Chyba dzis cały dzien spedzimy w domku taki jakis senny dzien...

Miłego weekendu mamuski:-)

Futerko- duszonki to masz: ziemniaki, kapustę, marchewkę, cebulke i boczek pokrojone i wrzucasz to do żeliwnego garnka obłożonego folia alu- zakręcasz pokrywkę i wieszasz nad ogniskiem na ok godz. Potem to wszystko jest uduszone i palce lizać- zapraszam:) hi hi:-D:-)

Wierka
- czekamy na większe relacje:):)buziaki dla Jamiego:):-D:-)

Oluś, Malinka- for you :-):-D;-)

Olus- przytulam........;-)

Hejka Marcóweczki,

wszystkim spragnionym słońca, podrzucam trochę pieknej pogody z Kanady:-)

Nocka spokojna, jedno krótkie karmienie ok.2 i spanie do 7:)

My z Jaśkiem wczoraj mielismy samotny dzień, eMek na dyżurze 24h, powinien wrócić dziś ok 11 do domku, i tak jak Vetkowy M - będzie odsypiał:-(, a dzien taki piękny, ale cóz zrobić, odpocząc musi.

Milu - Gratki dla Ciebie!

Olus - ciepła kapiel przynosi ulgę i pomaga na zastój

Pinka - super masz pomoc do opieki nad Eryczkiem:tak:

Miłego weekendu kobietki, lecę zrobic jakieś smaczne śniadanko dla eMka jak wróci, póki Jasiek kima;-)

reklama
Dzień dobry Kochane ...
Dziś dzień w nieco lepszym humorze ... dzięki Wam!
A teściowa na mnie obrażona, przyszła dziś i gadała tylko z eM ... ale kto tu powinien być obrażony skoro twierdzi że moje dziecko jest wiecznie głodne-lekkie przegięcie pały!
Kurde chciałam kupić te tabletki homeopatyczne ricinus communis 5ch ale w aptekach tego nie mają ... nic, będę szukać dalej.
eM ma dziś nocny dyżur więc wieczór na BB sie zapowiada ;-)

Do góry