reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Jak miło wejść na nasze forum i nie być pierwszą z rana :D
Oduczalnie spania i memlania idzie nam całkiem dobrze, a Jasiek aż tak bardzo się nie buntuje, więc chyba w dobrym momencie zauważylam, że coś się dzieje niedobrego :) Wczoraj w ciągu dnia zasypiał z płaczem, musiałam go podnosić, tulić, odkładać po parę razy, w sumie 15-20min i spał :)
Generalnie ma już uregulowane spanie i w zależności czy jest spacer czy nie ma to śpi 1-2 razy po 30-60min przed południem i po południu, a w południe ma snu 2-3h :D
W nocy eMek wkroczył do akcji, przy pierwszej pobudce był cycek i z powrotem do łóżeczka, ale nie było zbyt wielkiego protestu, potem po 2h butla z mm (mieliśmy nadzieję, że do rana), a tu znów 2h i pobudka o 4:20, wtedy trochę powalczył o swoje aż mama wymiękła i wzięła do siebie, ale wyszło nam to na dobre, bo Jasiek zasnął przed 6 i obudził się dopiero o 9 huuuuuuurrrrrra :DDDD
A przed chwilą zasnął dosłownie w 3 minutki z małym marudzeniem, mam jakieś pół godzinki na BB :D
Acha i w nocy śpi bez smoka, a w dzień musi go niestety smok uspokoić :D No i śpi w swoim łóżeczku, wczoraj odbyliśmy poważną rozmowę, że ono jest tylko jego i ma caaaaaaałe dla siebie :D
Mam nadzieję, że dzisiaj nocka będzie jeszcze lepsza!!

Mila GRATULEJSZYN !!!! Wypiłabym z Tobą tego szampana na uczczenie sukcesu ;) Ale ja wiedziałam, że Ty się nie poddasz bez walki :*

Ostatnia edycja:
reklama
czeeeeeeeeeeeść dziewczyny

witam was po parotygodniowej przerwie.W skrócie to etap kolek mamy za sobą,Jamie już nie płacze wieczorami w ogóle i jesteśmy szczęśliwi a już myślałam ze ten etap się nigdy nie skończy :-)W dzień męczą go wzdecia ale da się wytrzymać,nie chce tylko wtedy spać.Za to w nocy budzi się tylko raz!!

Lece bo już pospał odezwę się jak najszybciej by dokończyć to co chciałam wam napisać
Buziaki dla waszych dzieciaczków od ciotki Wierki

malinka- no to super:tak: Jasko mądry chłopak więc szybko załapie ze ma swoje wyrko;-)

a ja za szybko swojego pochawliłam ze noce w miarę spoko bo od 2 dni budzi sie co 2 hna jedzenie:shocked2: tz budzą go zęby no i wiadomo robi sie głodny:sorry2: z calpolem sip po 5 h wiec dzis znów mu na noc podam i zobaczymy

pogoda jak zwykle do bani pranie wstawiłam,dobrze ze mi chociaż w domu szybko schnie:tak:

julka- w takim razie trzeba trzymac kciuki zeby praca się dla męza znalazła:tak:

Miki moja kolezanka kladzie synka przed telewizorem, wtedy jakos sie skupia na troche i cwiczy glowke. Moze to malo edukacyjne, telewizja w tak mlodym wieku, ale dziala.
Ja zaraz lece na zakupy, do ek odkurzony,po powrocie bedzie dalsze ogarnianie.
Zapomnialam wam napisac "smieszna historie" jaka widzialam na placu zabaw. Matka/ niania calkiem sporych rozmiarow, poszla z dzieckiem na plac zabaw. Dziecko chcialo wejsc po schodkach na zjezdzalnie, a ona zaraz do niego
Odeszla i mowi, nie mozna, dzis nie uczymy sie chodzic po schodkach. Potem nic. Ie bylo mozna tej dziewczynce, i dziecko dwu letnie ze smokiem w buzi siedzialo na piance/ na ziemi obok tej kobiety ktora sie rozgoscila na lawce :D suuuper spacer co?

Dzien dobry:-)
Co za pogoda do bani:-( mam nadzieje ze na jutro sie rozpogodzi:tak:
Małgoska znow dwa razy budziła sie z krzykiem:-( na szczescie smok pomagał ale mimo to ja i tak jestem nie wyspana:-( strasznie głowa boli i jeden cycek bo zachciało mi sie spac na brzuchu i kanalik mi sie zapchał:-( boze co za bol przy odciaganiu :-( jeszcze dzis w nocy była kolej wstawania tatusia do małej i niunia nie chciała mu zasnac wiec ja tez nie spałam od 3 do prawie 6:-( i jeszcze od tego cyca to mi strasznie zimno było:-( no ale juz koncze marudzic bo Was zanudze;-)
Malinka ale dzielny Jas i jego rodzice tez:-)
Wierka no to fajnie ze kolki poszły sobie precz:tak:
Mila GRATULUJE:-) a szampana za Ciebie wypijemy wirtualnie;-)
Vecia,Futrzak,Pinka wspołczuje samotnej soboty:-( ale jutro wszystko nadrobicie;-)

Chyba dzis cały dzien spedzimy w domku taki jakis senny dzien...

Miłego weekendu mamuski:-)

Futerko- duszonki to masz: ziemniaki, kapustę, marchewkę, cebulke i boczek pokrojone i wrzucasz to do żeliwnego garnka obłożonego folia alu- zakręcasz pokrywkę i wieszasz nad ogniskiem na ok godz. Potem to wszystko jest uduszone i palce lizać- zapraszam:) hi hi:-D:-)

Wierka
- czekamy na większe relacje:):)buziaki dla Jamiego:):-D:-)

Oluś, Malinka- for you :-):-D;-)

Olus- przytulam........;-)

Hejka Marcóweczki,

wszystkim spragnionym słońca, podrzucam trochę pieknej pogody z Kanady:-)

Nocka spokojna, jedno krótkie karmienie ok.2 i spanie do 7:)

My z Jaśkiem wczoraj mielismy samotny dzień, eMek na dyżurze 24h, powinien wrócić dziś ok 11 do domku, i tak jak Vetkowy M - będzie odsypiał:-(, a dzien taki piękny, ale cóz zrobić, odpocząc musi.

Milu - Gratki dla Ciebie!

Olus - ciepła kapiel przynosi ulgę i pomaga na zastój

Pinka - super masz pomoc do opieki nad Eryczkiem:tak:

Miłego weekendu kobietki, lecę zrobic jakieś smaczne śniadanko dla eMka jak wróci, póki Jasiek kima;-)

reklama
Dzień dobry Kochane ...
Dziś dzień w nieco lepszym humorze ... dzięki Wam!
A teściowa na mnie obrażona, przyszła dziś i gadała tylko z eM ... ale kto tu powinien być obrażony skoro twierdzi że moje dziecko jest wiecznie głodne-lekkie przegięcie pały!
Kurde chciałam kupić te tabletki homeopatyczne ricinus communis 5ch ale w aptekach tego nie mają ... nic, będę szukać dalej.
eM ma dziś nocny dyżur więc wieczór na BB sie zapowiada ;-)

Do góry