reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Ja też chyba tylko wpadam i wypadam, bo jakimś cudem udał nam się godzinny spacer i zakupy, potem wojna o sen przez kolejną godzinę i na razie śpi 20min, a ja wpylam szybkie śniadanie, pranie już wisi, może jeszcze do obiadu uda mi się wszystko przygotować..
Jestem umęczona płaczem Jasia, a on skwarem i duchotą dlatego tak płacze :/ Wczoraj posadziłam go na zlewie w kuchni i odkręciłam wodę, ale była radocha, dzisiaj też tak zrobimy jak wstanie, trochę sie pochlapie i orzeźwi :)
A wieczorem mamy plan jechać do księdza umówić wreszcie te chrzciny..

reklama
Ja też wpadłam tylko poczytać, co u was. Zazdroszcze wam aniolkow. U mojej Elinki wszystko jest błeee: i kapiele i lezaczek z zabawkami wiszacymi... tylko cycek jest ok. A ja nie mam czasu na nic. Nie moge sie doczekac, az tez zrobi sie z niej aniolek. Wierze, ze w koncu tez sie doczekam.

Uff pierwszy spacer zaliczony. Mala wciaz spi, wiec wtachalam gondole na gore, umeczylam sie porzadnie, wiec niech sie lepiej nie budzi przez jakis czas. Zjadlam lunch i chlodze arbuza w lodowce, straszna mnie chec naszla, pewnei dlatego ze taki upal,
Ewi, tata Leszek? Bo moj wlansie dzis ma imieninki :)
Odnosnie noszenia dziecka , straszne sa te 'dzisiejsze ' porady, co mozna a co nie. Kiedys ludzie nie mieli takich problemow i dzieci jakies normalne rosly. Teraz to 1000 opini na temat karmienia, diety smoczkow, sposobow pieluchowania, noszenia,usypiania dzieci....stajemy sie takimi robotami i zatracamy nasz instynkt przez to wszystko. Ot taka moja opinia.
Ja niestety poddalam sie tym poradom, i czesto mam wyrzuty sumkenia, ze cokolwiek robie- szkodze dziecku...chore to wiem, ale nieumiem sie tego wyzbyc

Ewi - zobaczymy jaka będzie pogoda;-) Kościół dość stary, duży, grube mury, więc myślę, że nie powinno być Pawciowi za ciepło, a po Kościele to się najwyżej przebierze młodego;-)

Widze ze dzis wszyscy tylko wpadaja i leca dalej;) ja tez;)
nie mam siły siedziec przed kompem tak mnie znowu kregosłup boli:(
spacer nadwyraz nam sie udał,wyszłysmy ok 11 a wrociłysmy po 13 i prawie cały czas niunia spała,jeszcze na ogrodku podrzemała do 13.30 a ja zrobiłam obiadek i przygotowałam galaretke z owocami bo po południu wpadnie mama ze swoim bratem co jeszcze małej nie widział,teraz ona usneła na lezaczku a ja sie odciagam i moze tez poleze;)
miłego piatku laski:)

Oj bo z prezentami dla taty to zawsze problem. My z siostrami mu lezakna dzialke kupilysmy ( ktorego jeszcze nie widzialam) i smieje sie ze i tak pewnie moja mama go przejmnie a jemu zostanie stary. Zeszta on i tak lubi sie na materacu z lozka wyniesionym pod drzewko wylegiwac. Moze kupcie tacie cos grilowego w takim razie?
Haha choc jak pomysle jakiego sprzetu moj uzywa :) ...ma grila z bebna od pralki, w ktorym wegielki rozpala suszarka do wlosow, bo mu sie dmuchac nie chce, a reczne pompki sa blee..heh taki jest moj tata, trudno go zadowolic ( beczka piwa by pewnie byla lepsza niz lezak, ale niebedziemy rodzicow rozpijac ;-) )

reklama
Do góry