reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Ja też chyba tylko wpadam i wypadam, bo jakimś cudem udał nam się godzinny spacer i zakupy, potem wojna o sen przez kolejną godzinę i na razie śpi 20min, a ja wpylam szybkie śniadanie, pranie już wisi, może jeszcze do obiadu uda mi się wszystko przygotować..
Jestem umęczona płaczem Jasia, a on skwarem i duchotą dlatego tak płacze :/ Wczoraj posadziłam go na zlewie w kuchni i odkręciłam wodę, ale była radocha, dzisiaj też tak zrobimy jak wstanie, trochę sie pochlapie i orzeźwi :)
A wieczorem mamy plan jechać do księdza umówić wreszcie te chrzciny..

reklama
Ja też wpadłam tylko poczytać, co u was. Zazdroszcze wam aniolkow. U mojej Elinki wszystko jest błeee: i kapiele i lezaczek z zabawkami wiszacymi... tylko cycek jest ok. A ja nie mam czasu na nic. Nie moge sie doczekac, az tez zrobi sie z niej aniolek. Wierze, ze w koncu tez sie doczekam.

Uff pierwszy spacer zaliczony. Mala wciaz spi, wiec wtachalam gondole na gore, umeczylam sie porzadnie, wiec niech sie lepiej nie budzi przez jakis czas. Zjadlam lunch i chlodze arbuza w lodowce, straszna mnie chec naszla, pewnei dlatego ze taki upal,
Ewi, tata Leszek? Bo moj wlansie dzis ma imieninki :)
Odnosnie noszenia dziecka , straszne sa te 'dzisiejsze ' porady, co mozna a co nie. Kiedys ludzie nie mieli takich problemow i dzieci jakies normalne rosly. Teraz to 1000 opini na temat karmienia, diety smoczkow, sposobow pieluchowania, noszenia,usypiania dzieci....stajemy sie takimi robotami i zatracamy nasz instynkt przez to wszystko. Ot taka moja opinia.
Ja niestety poddalam sie tym poradom, i czesto mam wyrzuty sumkenia, ze cokolwiek robie- szkodze dziecku...chore to wiem, ale nieumiem sie tego wyzbyc

Ewi - zobaczymy jaka będzie pogoda;-) Kościół dość stary, duży, grube mury, więc myślę, że nie powinno być Pawciowi za ciepło, a po Kościele to się najwyżej przebierze młodego;-)

Widze ze dzis wszyscy tylko wpadaja i leca dalej;) ja tez;)
nie mam siły siedziec przed kompem tak mnie znowu kregosłup boli:(
spacer nadwyraz nam sie udał,wyszłysmy ok 11 a wrociłysmy po 13 i prawie cały czas niunia spała,jeszcze na ogrodku podrzemała do 13.30 a ja zrobiłam obiadek i przygotowałam galaretke z owocami bo po południu wpadnie mama ze swoim bratem co jeszcze małej nie widział,teraz ona usneła na lezaczku a ja sie odciagam i moze tez poleze;)
miłego piatku laski:)

Oj bo z prezentami dla taty to zawsze problem. My z siostrami mu lezakna dzialke kupilysmy ( ktorego jeszcze nie widzialam) i smieje sie ze i tak pewnie moja mama go przejmnie a jemu zostanie stary. Zeszta on i tak lubi sie na materacu z lozka wyniesionym pod drzewko wylegiwac. Moze kupcie tacie cos grilowego w takim razie?
Haha choc jak pomysle jakiego sprzetu moj uzywa :) ...ma grila z bebna od pralki, w ktorym wegielki rozpala suszarka do wlosow, bo mu sie dmuchac nie chce, a reczne pompki sa blee..heh taki jest moj tata, trudno go zadowolic ( beczka piwa by pewnie byla lepsza niz lezak, ale niebedziemy rodzicow rozpijac ;-) )

reklama
Do góry