reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

mnie też często dopada zgaga:-( paskudne uczucie więc wiem, najczęściej nic z nią nie robię, sama przechodzi, a czasem biorę rennie. Harsharani wszystko to co nie dozwolone oprócz alkoholi najlepiej mi idzie, dlatego się nie dziwię, że cierpię:angry:
pinka ja też dostaję oczopląsu od tych tematów i nie nadążam. udzielałam się na innym forum, gdzie życie toczyło się tylko w jednym wątku i może przez to nie mogę się przyzwyczaić, że tutaj tak to wygląda. ale jednak widzę też dobre strony tych wątków, bo są posegregowane, jak nie chcę czytać o mdłościach, czy wyprawce, to sobie odpuszczam i zaglądam do was na główny;-)

my po dniuj na działce brudni, ale zadowoleni, najważniejsze, że dziecko zachwycone. całę szczęście, że u nas zaczęło teraz padać, od razu się lepiej zrobiło.

mój m dzisiaj pół dnia biegał z miotłą po działce, bo się nam przyplątał jakiś kot, a jemu się wydawało, że to chodząca, zagrażająca toksoplazmoza hahahahaha i nie pozwolił ani mnie ani dziecku się do niego zbliżać:-D

reklama
Witajcie dziewczyny!:-)
Nie było mnie jakiś czas, ale złożyło się na to trochę spraw z różnej półki i ani nie miałam czasu, ani weny.
Czytam tak o waszych dolegliwościach i powiem Wam, że nie też trochę wzięło. Czuję się słaba, senna i niby mam na coś ochotę a jak zjem to mnie mdli - choc nie wymiotuję. Masakra! A domkiem, dziecmi trzeba się zając a ja tak chętnie bym powypoczywała. Cóż, uroki macierzyństwa:-D
Piersi wcale wiele mi nie urosły i są miękkie, nie bolą. Brzuch już bardziej, niestety.
Dziewczyny ja trochę z innej beczki, bo wiem, że w sumie to powinnam na innym wątku, ale tu zagląda więcej dziewczyn. W sobotę byłam na USG nerek. W prawej są dwa kamyki 5mm i 3mm, w lewej 3mm i lekki zastój moczu co oczywiści może się zdarzyc w ciąży. Dobija mnie to strasznie. Wiem, że kamyki nie są duże i że wogóle nie muszą się ujawnic, tym bardziej że żadnego ataku nigdy nie miałam. Ze mnie straszna panikara jest i już mam negatywne scenariusze:-(. Dużo piję, a od kilku dni także wodę Jana, biorę tabletki z żurawiną i także piję takie soki. Na początku już pytałąm, ale jeśli nowe mamusie mają tego typu doświadczenia to będę wdzęczna za każdą radę.
Pozdraiam Was serdecznie!

nastoria niestety nie pomogę w sprawie nerek, bo nie miałam takich dolegliwości, ale myślę, że jak nigdy nie miałaś z nimi problemu, to i dotrwasz spokojnie do końca ciąży.
ja bym się na te twoje piersi zamieniła :tak: bo moje nie dość, że duże przed ciążą, to teraz biją rekordy, muszę kupić nowy staniki, bo mi się ze starych wylewają, a do tego twarde jak arbuzy:-D

Scarletka ja pomimo tego, że zawsze byłam szczupła to piersi miałam spore. Córkę karmiłam 2 lata i 2 -ce a synka tylko 8m-cy, nie najadał się , płakał i odpuściłam. Piersi opadły co jest naturalne, ale od tamtej pory nie mogę sobie dobrac stanika. Jak w obwodzie dobry to miseczki za małe i na odwrót. Współczuje dużych piersi, bywa niewygodnie. A....i dzięki za odpowiedz:tak:

z doborem stanika też mam problem od wieków, na 10 które mierze, może 1 nadaje się do chodzenia:wściekła/y: fakt duże piersi niewygodne, ale jak się żalisz na nie przy facecie to sie puka w łeb, czego ja od nich chcę:-D

No tak, to taki plus, że facet nie narzeka:-D
Kurcze, suwaczek mi nie wchodzi. To moja, nawet już nie wiem która próba. Wchodzę na suwaczki na BB, kopiuję pierwszy kod, wchodzę na mój profil i wklejam ( czy jeszcze trzeba coś wcisnąc?) Wciskam 'dodaj wpis' i już mam 3 suwaczki, ale żaden się nie wyświetla.

Ostatnia edycja:
Usmialam sie z chodzacej toksoplazmozy :)

Nastoria, a co chcesz wiedziec?
Ja cierpie na chorobe nerek i w sumie orientuje sie w temacie.

nastoria ja jak chciałam wkleić więcej niż 3 suwaki, to mi się właśnie nie wyświetlały, może limit przekroczony
harsharani a co do tej toxo to ostatnio przerabialiśmy strach, że te nasze problemy i poronienia, to może przez nią, badałam ją 2 razy na wszelki wypadek, ale było ok, ale histeria faceta pozostała:-D

Nastoria, ja miałam swego czasu 4 suwaczki,:tak:. Chyba jest ograniczenie co do wielkości suwaczka lub miejsca w sygnaturze:tak::dry:. A Twoje suwaczki widzę:tak:. A zaznaczyłaś pod oknem odpowiedzi w Opcjach Dodatkowych Pokaż Twój Podpis:sorry2:?

Dziś znowu nocka pieczenia mnie czeka a z rana mieszkanie ogarnąć żeby M za bardzo się nie wysilił podczas mojej i młodych nieobecności;-):tak:.
Miłej nocki babeczki:-).

reklama
Hej dziewczny. Mam na imie Joanna i jestem w 6 tygodniu ciąży:-)
To moja pierwsza ciaza, wymarzona, udalo sie co prawda w pierwszym cyklu:-)
Jeszcze nie byłam u lekarza, mieszkam w UK a tutaj niestety tak szybko nie chca ciezarnych widziec. :-(
Od wczoraj boli mnie brzuch dosc mocno. I krzyż. Troche sie denerwuje, bo boli juz od 6h non stop, nie przeszło nawet po nospie. Jutro pojde do mojego rodzinnego, moze gdzies mnie wysla, cos poradza.

Do góry