reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Popisałabym z Wami, ale sił mi brakuje. Powiem tylko, że niania fajna, ciepła i sympatyczna - przynajmniej takie wrażenie z dzisiejszego dnia. No i Stellce chyba podpasowała. Zobaczymy jak będzie dalej.
Dzisiaj byłyśmy na 2 spacerkach - jeden standardowo ok. 13.00, a na drugi bryknęliśmy się o 17.30 z dwiema siostrami M. i kuzynkiem Jasiem. Bałam się, że wyśpi się na spacerze i nie będzie chciała spać wieczorem, ale gwiazdeczka najdroższa pospała pół godzinki, a potem wpatrywała się w karuzelkę przenośną. I ominęło nas większość okropnego popołudniowo-wieczornego wycia!!! Bomba!

reklama
madzikm ... Malwiś nie jest wcześniakiem, urodziła się 5 dni po terminie ... poród bez komplikacji. Widocznie pani logopeda nie miała co robić i zobaczyła Małą.
Vetka ... ona twierdzi że dziecko powinno być przyzwyczajone do metalowych łyżeczek i że logopedzi zalecają używanie ich jak najwcześniej. Osobiście nie jestem do tego do końca przekonana i chyba na początek postawię na wyprofilowaną plastikową łyżeczkę AVENT ŁYŻKA ŁYŻECZKA 6m+ 0% BPA miękka 2 sztuki (1634423638) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

qrde, macie dużo fajnych zabawek... ja szczerze mówiąc liczyłam na rodzinę która będzie dzwonić i pytać się co kupić ale się pomyliłam. Nawet zrobiona lista rzeczy 3 miesiące temu nie pomogła. I tak na dzień dziecka Piotruś od babci dostał ręcznik... nie byłoby w tym nic złego bo potrzebujemy jeszcze jeden większy ręcznik dla Piotrusia...ale to zwykły ręcznik plażowy (dla dorosłej osoby) o wymiarach 1m na 1,75m i nie za bardzo się nadaje do takiego użytku codzienno pokąpielowego...

...tak więc mam zabawkowego doła...

lokata, ale nie do podawania leków, bo poprostu część z nich ulegnie rozkładowi (utlenieniu) na metalowej łyżeczce. A co do karminia, ja na pewno na poczatek będę urzywać plastikowej bo poprostu nie mam tak małych łyżeczek metalowych w domu

Futerko-my po za matą edukacyjną i jedna gzrechotka też nic nie mamy i jakos nie cierpie z tego powodu

Tulip a jedziemy na wesele i potem korzystamy z okazji ze już tak daleko bedziemy i wybieramy się nad morze na 3 dni a resztę spędzimy na mazurach:) jeśli masz ochotę i możliwość to mozemy się zgadać i powakacjować razem!

Futrzak miałam na myśli takie coś LEŻANKA 3w1 DLA MALUCHA - wielofunkcyjna KATOWICE (1611461952) - Aukcje internetowe Allegro

Kurde zastanawiam się teraz czy nie kupić nowego CICHEGO leżaczka, bo Jasiek uwielbia w nim leżeć, nawet godzinę potrafi się zająć, tylko zabawki trzeba mu zmieniać, ale może już za późno i lepiej zainwestować w coś innego..

Vetuś od kiedy dziecko może używać chodzika?? Wiem, że opinie są podzielone, sama nie jestem zdecydowana, pytam tak orientacyjnie :)

Jeszcze jedno pytanko mam: co myślicie o GROUPONIE?? Czasem fajne oferty wakacyjne są, ale nie wiem czy można zaufać........

lokata, ale nie do podawania leków, bo poprostu część z nich ulegnie rozkładowi (utlenieniu) na metalowej łyżeczce. A co do karminia, ja na pewno na poczatek będę urzywać plastikowej bo poprostu nie mam tak małych łyżeczek metalowych w domu

Futerko-my po za matą edukacyjną i jedna gzrechotka też nic nie mamy i jakos nie cierpie z tego powodu

a jaką masz matę bo tych rainforest to jest troszkę rodzai :-)

ja niby tez nie cierpię z tego powodu ale wkurza mnie takie gadanie jak to wszyscy chcą kupić coś piotrusiowi ale nie wiedzą co... więc im mówię dokładnie co i jak ... aoni kupują albo ręcznik plażowy dla dorosłej osoby albo płytę cd z angielskim dla czterolatka! to tak samo jak mówiłam że jeśli chcą sprawić prezent z okazji narodzin dziecka to poprosimy o karuzelę na łóżeczko... karuzeli się nie doczekaliśmy...zresztą prezentu (nawet w postaci symbolicznej grzechotki) się nie doczekaliśmy. Ja nie oczekuję prezentów i nie wiadomo czego ale po co w takim razie ta cała gadanina!? grrrrrrr...

malina
- moja koleżanka korzysta z grupona...była w teatrze, na masażach, w spa... wszystko było ok

Futro: taką Mata edukacyjna Fisher Price, mata edukacyjna, Mata edukacyjna Fisher Price "Las Tropikalny", 234.00 zB - zakupy.linkbaby.pl

Malinko, chodzika możesz urzywać jak dziecko zaczyna samo sie podciągać do stania i chodzić np. przy meblach lub za obie raczki. I z chodzikami jak ze wszystkim - urzywać ale nie nadużywać. My przy synu urzywaliśmy, bo czasem poprrostu tzreba było cos zrobić np. ugotować i się nie dało a 1h dziennie w dobrym chodziku nie "zepsuje" chodu dziecka

Ostatnia edycja:
futrzak - u nas są teksty, że tym dzieciom to już nie ma co kupić bo wszystko mają i przynoszą Zosi słodycze:wściekła/y: a ja mam milion pomysłów na prezent tylko nikt mnie nie pyta:wściekła/y: teraz dziadkowie nawet na dzień dziecka nic nie przynieśli bo WSZYSTKo jest, co za bzdura, nie chce im się wysilać po prostu:wściekła/y:

malina - chodzik nie jest wskazany bo wymusza nieprawidłową pozycję kręgosłupa i stóp, ja nawet nie chcę o nim słyszeć:sorry:

reklama
Futro: taką Mata edukacyjna Fisher Price, mata edukacyjna, Mata edukacyjna Fisher Price "Las Tropikalny", 234.00 zB - zakupy.linkbaby.pl

a chodzika możesz urzywać jak dziecko zaczyna samo sie podciągać do stania i chodzić np. przy meblach lub za obie raczki. I z chodzikami jak ze wszystkim - urzywać ale nie nadużywać. My przy synu urzywaliśmy, bo czasem poprrostu tzreba było cos zrobić np. ugotować i się nie dało a 1h dziennie w dobrym chodziku nie "zepsuje" chodu dziecka

ja kładłam Zosię na kocu na podłodze i też spokojnie gotowałam czy cóś

Do góry