reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

ja kładłam Zosię na kocu na podłodze i też spokojnie gotowałam czy cóś

U nas niestety tak sie nie dało, zwłaszcza, że syn nie raczkował i mnie poprostu kręgosłup wysiadał od chodzenia godzinami zgiętej w pół i dobrze dobrany chodzik z płynną regulacja wysokości "siedzenia" ratował mój kregosłup i dom od wymarcia

reklama
wpadam tylko powiedzieć że żyje, w super szybkim tempie przejrzałam co u Was słychać i jak mnie pamieć nie zawodzi w tej chwili to u Was ok:-) cieszę się bardzo i mam nadzieję że w niedziele wieczorem będę odpoczywać to i wpadne do Was na dłużej...
papcia miłej uroczystości:-)
dobrej nocki

To u mnie część się pyta co kupić i tym sposobem mamy matę i karuzelę i pampersy;) moi rodzice zasponsorowali płatne szczepionki. Rodzina jak nie wie co kupić to kupuje jakiś słodycz i grzechotkę i daje pieniądze na coś większego. Tylko znajomi przychodzą z prezentami i tak mamy letnia sukienkę która będzie dobra może gdzieś w grudniu, 5 grzechotek, gryzaki, kosmetyki i inne pierdoły. I pół barku alkoholu i słodyczy bo nie wiem dlaczego ale jak ktoś odwiedza dziecko to przynosi mi słodycze i mężowi alkohol. A zapomniałam o majtkach na oko na 6 latkę haha

vetka - ja szczerze mówiąc nie chciałabym używać chodzika ale nigdy nie wiadomo do czego życie nas przymusi:-D powiedz na c zwrócić uwagę i może podaj linka do tego którego używał twój synek?

ewi
- hehe:-D dobre:-D nasi znajomi sa skromniejsi:-D mi kwiaty, eMkowi nic, Piotrusiowi ciuszki:-) największy ciuszek to skarpetki chyba na 6cio latka:-D

qrde, macie dużo fajnych zabawek... ja szczerze mówiąc liczyłam na rodzinę która będzie dzwonić i pytać się co kupić ale się pomyliłam. Nawet zrobiona lista rzeczy 3 miesiące temu nie pomogła. I tak na dzień dziecka Piotruś od babci dostał ręcznik... nie byłoby w tym nic złego bo potrzebujemy jeszcze jeden większy ręcznik dla Piotrusia...ale to zwykły ręcznik plażowy (dla dorosłej osoby) o wymiarach 1m na 1,75m i nie za bardzo się nadaje do takiego użytku codzienno pokąpielowego...

...tak więc mam zabawkowego doła...
Chętnie podeślę dla Piotrusia kilka grzechotek bo mamy w nadmiarze;-):tak:.
Futro: taką Mata edukacyjna Fisher Price, mata edukacyjna, Mata edukacyjna Fisher Price "Las Tropikalny", 234.00 zB - zakupy.linkbaby.pl

Malinko, chodzika możesz urzywać jak dziecko zaczyna samo sie podciągać do stania i chodzić np. przy meblach lub za obie raczki. I z chodzikami jak ze wszystkim - urzywać ale nie nadużywać. My przy synu urzywaliśmy, bo czasem poprrostu tzreba było cos zrobić np. ugotować i się nie dało a 1h dziennie w dobrym chodziku nie "zepsuje" chodu dziecka
Na poniedziałkowych zajęciach co byłyśmy z Ewi, rehabilitantka mówiła żeby nie prowadzać dziecka za rączki w górze, bo to wymusza na stópkach dziecka nieprawidłowy chód a poza tym rodzicowi kręgosłup siada:tak:.
Ewi, pamiętasz jak mówiła żeby nosić dziecko przodem do świata z ręką po ugiętymi kolankami a jakaś dziewczyna powiedziała że lekarz nie pozwolił tak nosić ale nie wiedziała dlaczego? Ja wiem dlaczego - M mi przypomniał jak nasza pediatra mówiła, że podczas takiego noszenia to dziecku żebra się wykrzywiają:tak:.
A Cornellka była na spotkaniu bo jakoś nie kojarzę:no::dry::sorry2:.
Vetuś jeszcze raz ogromne dzięki;-). Nie wiem jak Ci się odwdzięczyć:confused::confused:?

Ewi ... no to faktycznie udane prezenty ... znam to ... my dziś po raz drugi dostaliśmy mega-pake Huggies`ów gdzie my kupujemy Pampers Premium Care.

edit.
Marta ... my natomiast zostaliśmy przeszkoleni, że mamy nosić Małą tyłem do siebie, główka na wysokości piersi a nóżki wysoko uniesione do góry.

Ostatnia edycja:
Ja mam to szczęście, że w rodzinie więcej niemowlaków i wszyscy już sie mniej więcej orientują co jest przydatne, a co nie. I w sumie to wolą zapytać, co kupić i na szczęście raczej stosują sie do sugestii :)
Elinka śpi, choć po szczepieniu cały dzień była strasznie marudna.
Ostatnio przestała lubić kąpiele. Mam wrażenie, że się czegoś boi w trakcie, więc dzisiaj kąpała się razem ze mną. Nie mogę powiedzieć, żeby była spokojna, a juz na pewni nie zadowolona. No ale przynajmniej nie darła sie z przerażeniem. Troszkę pojękiwała, w oczkach widać było strach, ale po przytulankach i podaniu cycka w wannie, jakoś to przeżyła. Mam nadzieję, że w końcu się przekona, że kąpiel to nic strasznego, bo nie chciałabym codziennie wieczornej histerii. A jak wasze maluchy reagują? Wszystkie lubią kąpiele?

fifi ... oj chciałabym się tak wykapać razem z Małą Mi ... ale objętość naszego bojlera nam na to nie pozwoli. Malwiś uwielbia kapiele, uśmiech od ucha do ucha ... wycieranie i masowanie jeszcze jako tako ale przy ubieraniu przeważnie robi się zmierzła.

futerko- linku ci na razie nie podrzucę bo mój synuś to ma już 9 lat, więc to dawnooooo było, ale koniecznie musi mieć regulowane siedzisko tak by dziecko stało całymi stupkami na podłożu a nie "wisiało" na krzesełku i jedynie paluszkami sie odbijało od podłoża.
marta-poprosu niech ci służą:)
a ztym nie prowadzaniem za rączki (że nie powinno się) tak jak z raczkowanie (że powinno tylko jak zmusić) tak jak ze spaniem na brzuszku (że nie bo śmierć łóżeczkowa), że karmić piersią do 6 m-ca (bo najlepsze) to same wiecie że czasem "się nie da" i wszystko w granicach rozsądku

reklama
Marta wg. mnie cos nie bardzo z tym noszeniem przodem do świata. Nawet mój pediatra powiedziałże absolutnie tak nie wolno. I ona widać że była zmieszana jak jej ta dziewczyna powiedziała o swoich wątpliwosciach i tym co mówił jej lekarz.

Lokata Huggies jeszcze nie są takie złe! Ja dostałam Bella Happy no i moje biedne dziecko dostaje takiego jednego sztywniucha raz na dobę bo nie bardzo miałam co z tym zrobić.

Futro wolałabym kwiaty bo po tych wszystkich słodyczach to tylko mi tyłek rośnie i mężowi też. A oboje teraz alkoholu nie pijemy wiec tak się magazynuje. Na chrzcinach wystawiliśmy hiszpanskie wino i angielskie wisky i jakąś porządną wódkę a to wisky nikt nie chciał, wina poszło pół i wódki pół no i dalej mam bar w domu...

Fifi moja kąpiele uwielbia:) macha rękoma i nogami, cieszy się. Za to po wyjęciu z wanienki jest wielki ryk! Wycierać, smarować i ubierać się nie lubi. Dopiero się uspokaja jak po wszystkim dostaje cycka i zasypia przy cycku i śpi do rana;)

Ostatnia edycja:
Do góry