reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

ja kładłam Zosię na kocu na podłodze i też spokojnie gotowałam czy cóś

U nas niestety tak sie nie dało, zwłaszcza, że syn nie raczkował i mnie poprostu kręgosłup wysiadał od chodzenia godzinami zgiętej w pół i dobrze dobrany chodzik z płynną regulacja wysokości "siedzenia" ratował mój kregosłup i dom od wymarcia

reklama
wpadam tylko powiedzieć że żyje, w super szybkim tempie przejrzałam co u Was słychać i jak mnie pamieć nie zawodzi w tej chwili to u Was ok:-) cieszę się bardzo i mam nadzieję że w niedziele wieczorem będę odpoczywać to i wpadne do Was na dłużej...
papcia miłej uroczystości:-)
dobrej nocki

To u mnie część się pyta co kupić i tym sposobem mamy matę i karuzelę i pampersy;) moi rodzice zasponsorowali płatne szczepionki. Rodzina jak nie wie co kupić to kupuje jakiś słodycz i grzechotkę i daje pieniądze na coś większego. Tylko znajomi przychodzą z prezentami i tak mamy letnia sukienkę która będzie dobra może gdzieś w grudniu, 5 grzechotek, gryzaki, kosmetyki i inne pierdoły. I pół barku alkoholu i słodyczy bo nie wiem dlaczego ale jak ktoś odwiedza dziecko to przynosi mi słodycze i mężowi alkohol. A zapomniałam o majtkach na oko na 6 latkę haha

vetka - ja szczerze mówiąc nie chciałabym używać chodzika ale nigdy nie wiadomo do czego życie nas przymusi:-D powiedz na c zwrócić uwagę i może podaj linka do tego którego używał twój synek?

ewi
- hehe:-D dobre:-D nasi znajomi sa skromniejsi:-D mi kwiaty, eMkowi nic, Piotrusiowi ciuszki:-) największy ciuszek to skarpetki chyba na 6cio latka:-D

qrde, macie dużo fajnych zabawek... ja szczerze mówiąc liczyłam na rodzinę która będzie dzwonić i pytać się co kupić ale się pomyliłam. Nawet zrobiona lista rzeczy 3 miesiące temu nie pomogła. I tak na dzień dziecka Piotruś od babci dostał ręcznik... nie byłoby w tym nic złego bo potrzebujemy jeszcze jeden większy ręcznik dla Piotrusia...ale to zwykły ręcznik plażowy (dla dorosłej osoby) o wymiarach 1m na 1,75m i nie za bardzo się nadaje do takiego użytku codzienno pokąpielowego...

...tak więc mam zabawkowego doła...
Chętnie podeślę dla Piotrusia kilka grzechotek bo mamy w nadmiarze;-):tak:.
Futro: taką Mata edukacyjna Fisher Price, mata edukacyjna, Mata edukacyjna Fisher Price "Las Tropikalny", 234.00 zB - zakupy.linkbaby.pl

Malinko, chodzika możesz urzywać jak dziecko zaczyna samo sie podciągać do stania i chodzić np. przy meblach lub za obie raczki. I z chodzikami jak ze wszystkim - urzywać ale nie nadużywać. My przy synu urzywaliśmy, bo czasem poprrostu tzreba było cos zrobić np. ugotować i się nie dało a 1h dziennie w dobrym chodziku nie "zepsuje" chodu dziecka
Na poniedziałkowych zajęciach co byłyśmy z Ewi, rehabilitantka mówiła żeby nie prowadzać dziecka za rączki w górze, bo to wymusza na stópkach dziecka nieprawidłowy chód a poza tym rodzicowi kręgosłup siada:tak:.
Ewi, pamiętasz jak mówiła żeby nosić dziecko przodem do świata z ręką po ugiętymi kolankami a jakaś dziewczyna powiedziała że lekarz nie pozwolił tak nosić ale nie wiedziała dlaczego? Ja wiem dlaczego - M mi przypomniał jak nasza pediatra mówiła, że podczas takiego noszenia to dziecku żebra się wykrzywiają:tak:.
A Cornellka była na spotkaniu bo jakoś nie kojarzę:no::dry::sorry2:.
Vetuś jeszcze raz ogromne dzięki;-). Nie wiem jak Ci się odwdzięczyć:confused::confused:?

Ewi ... no to faktycznie udane prezenty ... znam to ... my dziś po raz drugi dostaliśmy mega-pake Huggies`ów gdzie my kupujemy Pampers Premium Care.

edit.
Marta ... my natomiast zostaliśmy przeszkoleni, że mamy nosić Małą tyłem do siebie, główka na wysokości piersi a nóżki wysoko uniesione do góry.

Ostatnia edycja:
Ja mam to szczęście, że w rodzinie więcej niemowlaków i wszyscy już sie mniej więcej orientują co jest przydatne, a co nie. I w sumie to wolą zapytać, co kupić i na szczęście raczej stosują sie do sugestii :)
Elinka śpi, choć po szczepieniu cały dzień była strasznie marudna.
Ostatnio przestała lubić kąpiele. Mam wrażenie, że się czegoś boi w trakcie, więc dzisiaj kąpała się razem ze mną. Nie mogę powiedzieć, żeby była spokojna, a juz na pewni nie zadowolona. No ale przynajmniej nie darła sie z przerażeniem. Troszkę pojękiwała, w oczkach widać było strach, ale po przytulankach i podaniu cycka w wannie, jakoś to przeżyła. Mam nadzieję, że w końcu się przekona, że kąpiel to nic strasznego, bo nie chciałabym codziennie wieczornej histerii. A jak wasze maluchy reagują? Wszystkie lubią kąpiele?

fifi ... oj chciałabym się tak wykapać razem z Małą Mi ... ale objętość naszego bojlera nam na to nie pozwoli. Malwiś uwielbia kapiele, uśmiech od ucha do ucha ... wycieranie i masowanie jeszcze jako tako ale przy ubieraniu przeważnie robi się zmierzła.

futerko- linku ci na razie nie podrzucę bo mój synuś to ma już 9 lat, więc to dawnooooo było, ale koniecznie musi mieć regulowane siedzisko tak by dziecko stało całymi stupkami na podłożu a nie "wisiało" na krzesełku i jedynie paluszkami sie odbijało od podłoża.
marta-poprosu niech ci służą:)
a ztym nie prowadzaniem za rączki (że nie powinno się) tak jak z raczkowanie (że powinno tylko jak zmusić) tak jak ze spaniem na brzuszku (że nie bo śmierć łóżeczkowa), że karmić piersią do 6 m-ca (bo najlepsze) to same wiecie że czasem "się nie da" i wszystko w granicach rozsądku

reklama
Marta wg. mnie cos nie bardzo z tym noszeniem przodem do świata. Nawet mój pediatra powiedziałże absolutnie tak nie wolno. I ona widać że była zmieszana jak jej ta dziewczyna powiedziała o swoich wątpliwosciach i tym co mówił jej lekarz.

Lokata Huggies jeszcze nie są takie złe! Ja dostałam Bella Happy no i moje biedne dziecko dostaje takiego jednego sztywniucha raz na dobę bo nie bardzo miałam co z tym zrobić.

Futro wolałabym kwiaty bo po tych wszystkich słodyczach to tylko mi tyłek rośnie i mężowi też. A oboje teraz alkoholu nie pijemy wiec tak się magazynuje. Na chrzcinach wystawiliśmy hiszpanskie wino i angielskie wisky i jakąś porządną wódkę a to wisky nikt nie chciał, wina poszło pół i wódki pół no i dalej mam bar w domu...

Fifi moja kąpiele uwielbia:) macha rękoma i nogami, cieszy się. Za to po wyjęciu z wanienki jest wielki ryk! Wycierać, smarować i ubierać się nie lubi. Dopiero się uspokaja jak po wszystkim dostaje cycka i zasypia przy cycku i śpi do rana;)

Ostatnia edycja:
Do góry