reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Ewi ... no to faktycznie udane prezenty ... znam to ... my dziś po raz drugi dostaliśmy mega-pake Huggies`ów gdzie my kupujemy Pampers Premium Care.

edit.
Marta ... my natomiast zostaliśmy przeszkoleni, że mamy nosić Małą tyłem do siebie, główka na wysokości piersi a nóżki wysoko uniesione do góry.

Marta - u nas to samo...zarówno pediatra, neurolożka i ortopeda mówili że jest to bardzo dobra pozycja. Tak więc jak usłyszałam to od trzech różnych lekarzy + każdy pokazywał jak nosić... to tak noszę:-) ta pozycja tak na prawdę to podobna do pozycji w foteliku czy leżaczku (tak mi się przynajmniej wydaje)

fifronka
- nasz polubił kąpiele jak zwiększylismy temperaturę wody do 38-39st; buziakowi też to pomogło...a jasiek malinki to chyba i w 40st się kąpie.

Ostatnia edycja:
reklama
Ewi .. ja sie właśnie zastanawiam kiedy używać tych huggies`ów ... na noc? Najchętniej bym je odsprzedała :/

Każdy mówi co innego i nie wiadomo co dobre a co nie dobre dla dzieci...Może przy dysplazji bioder noszenie przodem nie jest wskazane? Sama juz nie wiem. Ale dostałam zakaz od ortopedy. Oczywiście jak nic nie pomaga na płacz małej to ja tak noszę a bioderka i tak sa w lepszym stanie.

Moja mała już spi, mąż w drugim pokoju siedzi i walczy z pracą domową a mi sie wcale nie chce spać!

Lokata ja mojej zakładam w czasie dnia jak siedzimy w mieszkaniu bo robia sie szybko mokre i dziecku jest na pewno nie przyjemnie. Na spacery czy dłuższe wyjazdy i na noc zawsze pampers. W nocy śpi mi ok 7h więc to kiepskie happy odpada.

Ostatnia edycja:
Co specjalista to inna opinia:tak:, znowu na warsztatach z chustowania mówili że nie nosi się dziecka przodem do świata - i weź bądź mądry:confused:. Każda z nas sama odgadnie co dla dziecka jest wygodne. Ewi widziała jak biorę Pabla do odbicia po jedzeniu :-p(lubi też w tej pozycji zasypiać) - robiłam tak z Olkiem i Julkiem i kolki nie mieli bo odbijało im się porządnie:tak: a babka mówiła że nie należy dziecka przerzucać przez ramię:confused2:.
Moje też młode śpią a M plan rozlicza w salonie.

ale w chuście przodem do świata to zupełnie inna pozycja i ona faktycznie jest zła... bo chodzi o naturalne zaokrąglenie plecków + dobre ułożenie/rozstaw nóżek...niestety w chuście przodem do świata ani w żadnym sztywnym nosidełku tego nie uzyskamy

Tak, tak Marta widziałam co robisz i to samo zrobiłam z Hanią i teraz mąż musi ja tak nosić bo w takiej pozycji wszystko widzi i jak jest inaczej to wrzeszczy!!! Dzięki, dzięki haha

dziewczyny, wszystko można w granicach rozsądku, poprosty nie należy przeginać w żadną stronę i to tyczy się chyba wszystkich dziedzin
hmm... mnie też jakoś spać się nie chce, mąż w szpitalu

reklama
No tak, druga nocka pod rząd...

zwariować idzie przy takim systemie pracy ale co zrobić... ty zamiast tęsknić możesz popracować nad swoimi sprawami:-) łatwo mówić...:-)

nic to... trochę ogarnęłam w kuchni i się zmęczyłam...więc czas spać!
do jutra kochane!

Ostatnia edycja:
Do góry