reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Tulip Hanka też nie z tych najmniejszych, a Ewi pisze, że u nich nie buczy, więc raczej nie, w dodatku ten leżaczek my kupiliśmy chrześniakowi, a on nie miał 4kg jak się urodził i też tak burczało :/ zresztą 7,5 kilo to chyba nie tak dużo znowu, niektóre Marcjaniątka juz nas doganiają, albo i przeganiają ;)

Uff wrócił mój aniołek, dał mi nawet przygotować wszystko do obiadu :) Jak bosko jest w mieszkaniu, kiedy on sobie guga a nie wrzeczy uff

reklama
my dzis 3 razy na spacerku pogoda cudna wiec trzeba było korzystac z okazji małego umyłam 30min szybciej bo biadolił to tak mi sie teraz strzaskał ze aż sie boje do pampka zajrzeć.......bo dusi i dusi........

móje wibracje tez cicho chodzą:tak: a młody nauczył sie pluć:tak::tak:zabawnie to wygląda:-D:-D

madzik- nie moge z ciebie;-) a mała czadowa tyle dni bez kupy....mój jak dzien nie zrobi to marudzi:wściekła/y::wściekła/y:

chyba skończył ide zerknąc:cool:

hej - ja to jestem zorganizowana matka - wysłałam tatę z córeczką na spacer na 2 i pół godziny a w tym czasie zdążyłam zrobić pranie, poprasować, ogarnąć chałupę, wykąpać się, wybrać fotki do wywołania dla mamy chrzestnej Natki i wskoczyć na sekundkę do Was - SZOK!! W życiu bym nie powiedziała rok temu że tak się da :-)
Co do zabawek - Natka ma matę z canpola CANPOL BABIES MLECZNA KRAINA mata edukacyjna - Sklep Bajka , lubi na niej leżeć, szczególnie jak podoczepiam do pałąka inne zabawki. Z zabawek lubi te brzęczące i dzwoniące z Tiny Love - króliczka z dzwoneczkiem Królik dzwoneczek - zawieszka Tiny Love | Djakdziecko - artykuły niemowlęce, dla małych dzieci oraz mam, zabawki i wibrującą żyrafę Tiny smarts - wibrująca Żyrafa - zabawki - sklep internetowy Merlin.pl szeleszczą im nogi i uszy i Natka uwielbia je trącać i łapać. Grzechotkę złapie od czasu do czasu i nawet kikakrotnie nią grzechotała ale niezbyt długo i nie wiem czy nie przypadkiem, gryzaki w ogóle narazie jej nie interesują. Przy wózku ma zawieszkę grzechoczącą z pluszaczkami Canpol GRZECHOTKA DO WÓZKA WESOŁA GROMADA (1647212751) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy i też lubi je trącać, robią wtedy "kołowrotki" i ją to cieszy :-)
oo wracają moje skarby - słychać nawoływanie za cycem zza okna :-)

Katjusza- chyba motorek sobie odpaliłas co ha ha

no ale ja już w taką wprawę sprzątania wpadłam Jak sie Wiki urodziła to był dopiero speeed:-D teraz to czasami ledwo zacznę a tu już koniec:-D chata ogranięta..........

ale jestem padnieta pozmieniałam i poprałam posciele troszkę posprzątałam i juz nie mam siły chyba przez te 3 spacery mózg sie dotlenił he he

ola.80, fifonka ...czemu do logopedy?
Tam gdzie chodzę na ćwiczenia z Małą Mi jest też logopeda, sama przyszła i chciała się umówić, więc dziś była ku temu okazja i pooglądała Małą, sprawdziła czy prawidłowo ssie, czy nie ma przyrośniętego języczka ... wszystko jest ok.
Następna wizyta kiedy będziemy wprowadzać posiłki, wtedy nauka karmienia.
Aaa i taka wskazówka, karmimy dzieci metalowymi łyżeczkami, nie plastikowymi!!!
To samo dotyczy podawania kropelek czy syropków.
Nie mam pojęcia czy można wyłapać jakieś nieprawidłowości u takiego małego szkraba ale coś w tym musi być skoro sama upomniała się o wizytę.

madzikm ... czemu czopek w 5tej dobie?
Teściowa dzwoniła do znajomej pediatry i powiedziała, że przy cycu może tak być, że kilka dni nie robi kupy ale żeby przy 5tym dniu już podać pół czopka. Tak też zrobiłam dwa razy. Teraz czekam na samodzielną kupę, mam nadzieje że zrobi. Ostatnio była wczoraj więc jeszcze wstrzymam się z podaniem syropku.

lokata - można można wyłapać nieprawidłowości na tym etapie, czy Twoja córa jest wześniakiem? czy poród z komplikacjami? bo zwykłe tylko w takich przypadkach niemowlę ma styczność z logopedą.
W nauce karmienia chodzi o to by dziecko samo zbierało pokarm z łyżki a nie, że my mu wlewamy wycierając łyżkę o górne ząbki/dziąsł, podajemy jedzonko na środek języka, delikatnie uciskamy tu następuje odruch - dziecko zaciska buźkę a my powoli wyciągamy łyżkę.
Przy łyżce bym się nie upierała....może chodzi o sterylizację?

Ostatnia edycja:
Hmmm... metalowa łyżką nie wolno podawać witamin bo metal wchodzi w reakcję np. z witaminą C czy żelazemi i nie ma witaminki, więc nie do konca sie zgadzam z tym co ci powiedziała logopeda

reklama
Do góry