reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2025

Dokładnie.. Żadna kobieta nie jest w stanie się przygotować na to co ją czeka w połogu, z noworodkiem, z pierwszym dzieckiem :) Ja byłam na szkole rodzenia, przyjaciółka urodziła 4 msc przede mną i to jak wygląda życie po porodzie to był szok. Żałowałam, że 'nie odpoczęłam na zapas". Teraz tylko myślę, żeby iść jak najszybciej na zwolnienie. Zwłaszcza mając przedszkolaka w domu :) Czekacie do skończonego 12 tygodnia?
Ze zwolnieniem? Nie. Z powiedzeniem rodzinie? Też nie:)

reklama
Wybaczcie, wciągnęło mnie wczoraj życie :D
Mam groszka z akcją serca, ale jeszcze słabo widać. Nie ma śladów odklejania kosmówki, ogólnie elegancja. Lekarz mi piąteczkę z radości przybił :D Powiedział też, że jest przesądny i założy mi kartę ciąży i zleci badania dopiero 6.08, jak już minie większość 1 trymestru. Z poczęcia mi wychodzi, że wczoraj było 6+0, z USG o 3 dni dalej :D
Zobacz załącznik 1649655
Super. Gratulacje,😃

Dokładnie.. Żadna kobieta nie jest w stanie się przygotować na to co ją czeka w połogu, z noworodkiem, z pierwszym dzieckiem :) Ja byłam na szkole rodzenia, przyjaciółka urodziła 4 msc przede mną i to jak wygląda życie po porodzie to był szok. Żałowałam, że 'nie odpoczęłam na zapas". Teraz tylko myślę, żeby iść jak najszybciej na zwolnienie. Zwłaszcza mając przedszkolaka w domu :) Czekacie do skończonego 12 tygodnia?
Moja część rodziny już wie, mężowa dowie się wkrótce, bo zbliża się wizytacja teściów i chcemy im osobiście powiedzieć. Jako freelancer raczej nie będę się bawić w zwolnienia, bo wtedy nie mogę wystawić faktury bez ogromnego tłumaczenia się, więc raczej będę wybierać projekty do samo poczucia.

Ja mam zamiar czekać. Gdybym powiedziała ostatnim razem w pracy, to niedługo pozniej musiałabym mówić że "a jednak już nie"- nie chce takiej sytuacji póki zdrowie dopisuje, chociaż bywa Ciężko ukryć swój stan, bo mam pracę w której czasami trzeba coś przenieść, przesunąć itp.

Ja dzisiaj będę rozmawiać z ginekologiem o zwolnieniu - zaraz mam wizytę. Tylko u mnie jest inna sytuacja - teoretycznie mam pracę, a praktycznie mnie w niej nie chcą (aktualnie jestem na zwolnieniu od psychiatry) i nie mam za bardzo do czego wracać więc nic mnie nie powstrzymuje 😅

reklama
Ja chcę iść od razu na jutrzejszej wizycie, 6+5, mam lekarza bardzo wyrozumiałego więc spodziewam się, że od razu będzie proponował. Poza tym czuję się fatalnie więc im szybciej tym lepiej..

Do góry