reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2025

Dziewczyny, które są w pierwszej ciąży- posłuchajcie rady już matki- najbardziej z okresu ciąży zaluje ze tak długo pracowałam! W tej ciąży pójdę jak najszybciej na zwolnienie. Tylko akurat u mnie jest prosta sprawa bo mam umowę o pracę na czas nieokreślony od wielu lat, zmieniałam pracodawców ale zawsze od pierwszego dnia umowa na czas nieokreślony. Nigdy nie miałam kontroli z ZUS.

reklama
Dziewczyny, które są w pierwszej ciąży- posłuchajcie rady już matki- najbardziej z okresu ciąży zaluje ze tak długo pracowałam! W tej ciąży pójdę jak najszybciej na zwolnienie. Tylko akurat u mnie jest prosta sprawa bo mam umowę o pracę na czas nieokreślony od wielu lat, zmieniałam pracodawców ale zawsze od pierwszego dnia umowa na czas nieokreślony. Nigdy nie miałam kontroli z ZUS.
Ja też wychodzę z tego założenia. To jest moja pierwsza ciąża i będę miała poczucie, że choć raz zadbałam o siebie tak jak należy, poleżałam kiedy mi źle, odespałam kiedy potrzebuję. Wcześniej ze względu na charakter pracy nie miałam możliwości chodzić na zwolnienia przy zwykłych przeziębieniach itp. Też skorzystam z faktu, że mam w miarę dobrą umowę właśnie na czas nieokreślony. Postanowione 👌🏻 Oczywiście szanuję Was te, które pracują, ja nie chcę. Codziennie dbam o ludzi i teraz czas na to żebym zadbała o siebie 😊

zazdroszczę Wam takiej możliwości . Ja na co dzień mieszkam w Anglii i zapewne będę pracować do 8 miesiąca ciąży . Każde wcześniejsze zwolnienie to już jest liczone jako macierzyński i max można je ciągnąć przez rok . Więc nie wyobrażam sobie iść na zwolnienie w 4 miesiącu ciąży aby wrócić do pracy kiedy dzidziuś będzie miał 7 miesięcy. I aby iść na takie zwolnienie to też trzeba mieć podkładkę zdrowotna . Zwolnienia od prywatnych lekarzy nie są brane pod uwagę . 🥴

Wybaczcie, wciągnęło mnie wczoraj życie :D
Mam groszka z akcją serca, ale jeszcze słabo widać. Nie ma śladów odklejania kosmówki, ogólnie elegancja. Lekarz mi piąteczkę z radości przybił :D Powiedział też, że jest przesądny i założy mi kartę ciąży i zleci badania dopiero 6.08, jak już minie większość 1 trymestru. Z poczęcia mi wychodzi, że wczoraj było 6+0, z USG o 3 dni dalej :D
20240723_220105.jpg

Mam groszka z akcją serca, ale jeszcze słabo widać. Nie ma śladów odklejania kosmówki, ogólnie elegancja. Lekarz mi piąteczkę z radości przybił :D Powiedział też, że jest przesądny i założy mi kartę ciąży i zleci badania dopiero 6.08, jak już minie większość 1 trymestru. Z poczęcia mi wychodzi, że wczoraj było 6+0, z USG o 3 dni dalej :D
Zobacz załącznik 1649655
Pięknie ♥️

Podpisuję się pod tym. Tym bardziej jeśli to kolejna ciąża. NIKT NIE DOCENI, ŻE ZOSTAŁYŚCIE DŁUŻEJ - to jest fakt. To ostatnia szansa, żeby odpocząć. ;) w 3 trymestrze już się odpocząć nie da, a tym bardziej przy dziecku.

Zobacz załącznik 1649655
Super 🙂
Mam nadzieję, że ja też zobaczę zarodek i akcję serduszka w przyszłym tygodniu. Będę robić w podobnym wieku ciąży, bo w 6+1.

Pamietam ten wspaniały czas l4 gdy bylam w domu:) śniadania z Mężem, wspolny czas wieczorem, kino dwa razy w tygodniu🫠 szkoda tylko, że zabrakło nam możliwości na spędzenie ostatniego wspólnego weekendu we dwoje

Zobacz załącznik 1649655
gratuluje!!!
Ja wlasnie czekam na usg i cala sie trzese z nerwow. Dzis 6+3

reklama
Podpisuję się pod tym. Tym bardziej jeśli to kolejna ciąża. NIKT NIE DOCENI, ŻE ZOSTAŁYŚCIE DŁUŻEJ - to jest fakt. To ostatnia szansa, żeby odpocząć. ;) w 3 trymestrze już się odpocząć nie da, a tym bardziej przy dziecku.
Dokładnie.. Żadna kobieta nie jest w stanie się przygotować na to co ją czeka w połogu, z noworodkiem, z pierwszym dzieckiem :) Ja byłam na szkole rodzenia, przyjaciółka urodziła 4 msc przede mną i to jak wygląda życie po porodzie to był szok. Żałowałam, że 'nie odpoczęłam na zapas". Teraz tylko myślę, żeby iść jak najszybciej na zwolnienie. Zwłaszcza mając przedszkolaka w domu :) Czekacie do skończonego 12 tygodnia?

Do góry