reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2025

Cześć dziewczyny, nieśmiało się melduje. Wczoraj test z 2 kreskami (druga słabsza), dziś beta tylko 64, ale to zawsze więcej niż 5. Może jutro uda się na konsultacji online uprosic o skierowanie na betę to będę mogła zbadać w pon przyrost.

Usg mam umówione na 19.08, wie chyba dopiero po tym czasie będę miała oficjalnie potwierdzona ciążę.

Moja historia słowem wstępu:
Cykle 33-36dni, ostatni 20.06.
Historycznie to się troszkę boję bo to w sumie już 8sma ciąża by była.
1. 2009, poród 2010 - dziecko wcześniak 36tc, zdrowa, żyje, właśnie idzie do lo w chmurze.
2. 2013 - w 26tc, dziecko zmarło po 12h
Kolejne były 2014 (wszystkie)
3. Puste jajo płodowe
4. Ciąża biochemiczna
5. Ciąża pozamaciczna (zakończone wycięciem jajowodu) - wszystkie ciążę były z jednego jajnika.

6. 2021 - Ciąża biochemiczna (dało to cień nadziei że drugi jajnik z jajowodem się aktywował, ale raczej słabe nadzieje)
7. 2021, poród 2022 - młody z 38tc... zastanawiamy się c,y uda mu się jeszcze dorobić rodzeństwo bliżej jego wieku, bo starsza siostra o 12l to teraz prawie jak kolejny dorosły, młoda bardziej bawi się nim niż z nim :-)
I teraz jest cień szansy że to 8sma Ciąża, o ile będzie wszystko ok :-)

Sama mam już swoje lata, w tym roku kończę 39l, urodziłabym już jako 39 latka :-)
Witaj :) Mamy dzieci w podobnym wieku i widzę, że przeżycia też podobne ;) U mnie też na pokładzie syn ale lat 12 i córka lat 3 więc znam temat dużej różnicy wieku 😅 Również ósma ciąża. Trzymam kciuki, żeby nam obu tym razem się udało 🥰🥰

reklama
Cześć dziewczyny, nieśmiało się melduje. Wczoraj test z 2 kreskami (druga słabsza), dziś beta tylko 64, ale to zawsze więcej niż 5. Może jutro uda się na konsultacji online uprosic o skierowanie na betę to będę mogła zbadać w pon przyrost.

Usg mam umówione na 19.08, wie chyba dopiero po tym czasie będę miała oficjalnie potwierdzona ciążę.

1. 2009, poród 2010 - dziecko wcześniak 36tc, zdrowa, żyje, właśnie idzie do lo w chmurze.
3. Puste jajo płodowe
4. Ciąża biochemiczna
5. Ciąża pozamaciczna (zakończone wycięciem jajowodu) - wszystkie ciążę były z jednego jajnika.

6. 2021 - Ciąża biochemiczna (dało to cień nadziei że drugi jajnik z jajowodem się aktywował, ale raczej słabe nadzieje)
7. 2021, poród 2022 - młody z 38tc... zastanawiamy się c,y uda mu się jeszcze dorobić rodzeństwo bliżej jego wieku, bo starsza siostra o 12l to teraz prawie jak kolejny dorosły, młoda bardziej bawi się nim niż z nim :-)

Sama mam już swoje lata, w tym roku kończę 39l, urodziłabym już jako 39 latka :-)
W końcu ktoś w moim wieku, bo czuję się jak dinozaur;) trzymam za Ciebie kciuki!

Dziewczyny, czy kłuła którąś z Was pachwina? Nie takie ciągle kłucie, tylko przez minutę/dwie co kilka sekund, dosyć mocno, teraz lekko od czasu do czasu. Kurcze martwię się :/

Dziewczyny, czy kłuła którąś z Was pachwina? Nie takie ciągle kłucie, tylko przez minutę/dwie co kilka sekund, dosyć mocno, teraz lekko od czasu do czasu. Kurcze martwię się :/
Caly czas to czułam przez 4 i 5 tc. Myślałam że oszaleję. Wiązadła się rozciagają :)

Cześć,
Witam się z wami, jestem mamą 16 miesięcznej córeczki i właśnie się dowiedziałam że jestem w ciąży.
Wydawało mi się że bardzo tego chciałam, teraz nie odczuwam radości a przede wszystkim czuje się jakbym zdradzała pierwsze dziecko, bala się że nie poświęcę jej tyle uwagi ile potrzebuje i że drugiego nie będę też tak mocno kochać..

3. Puste jajo płodowe
4. Ciąża biochemiczna

Cześć, trzymam kciuki ❤️
Ja urodziłam wcześniaka w 27, niestety zmarł przy porodzie… oby udało Ci się donosić ciążę :) ja mam córcię z lipca 2020 i synka ze stycznia 2023 :)

reklama
tak . Ja jestem aktualnie 9+3 i właśnie dzisiaj odczuwam takie kłucia . Zastanawiałam się czy to nie po 18h podróży autem . Ale lekarz mówił że to normalne . Po porostu takie chwilowe podszczypywanie .

Do góry