reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
U mnie dziś ciut lepiej niż wczoraj. Bo nawet udawało mi się usiąść na 30 minut i coś porobić nie czując mdłości, duszności czy zawrotów głowy ... Dobry dzień! [emoji12][emoji23]
No i dziś bez zgagi uffff .... Pewnie jutro sobie odbije [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

A ja dziś pełen pakiet - mdłości , duszności i zawroty 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

A propos kombinezonu - mam 3 - „ z odzysku „ .
Dostałam od koleżanek - także jeden wydatek mniej .
Plus laktator - tez dostałam - ktoś kiedyś pytał - dzisiaj odgrzebalam - Medela Mini - elektryczny . Fajny , bo mały i poręczny. Zobaczymy jak się sprawdzi - opinie ma w miarę w porządku . A też do najtańszych nie należy , bo nowy ponad 250 zł , więc jeden wydatek mniej .
IMG_6086.JPG

A propo laktatora, któraś z Was co już jest w kolejnej ciąży korzystała z jakiegoś i poleci?narazie nie planuje zakupu ale chciałabym mieć jakiś wybrany w razie w.

Zastanawiam się tez nad zakupem butelek żeby już pasowały do laktatora wiec chciałam je kupić pod tym katem :)

A propo laktatora, któraś z Was co już jest w kolejnej ciąży korzystała z jakiegoś i poleci?narazie nie planuje zakupu ale chciałabym mieć jakiś wybrany w razie w.

Zastanawiam się tez nad zakupem butelek żeby już pasowały do laktatora wiec chciałam je kupić pod tym katem :)

U mnie większość właśnie z tej Medeli i w szpitalu u mnie też mają te laktatory .

Oglądałam wczoraj wózki i mam dylemat obecnie pomiędzy dwoma modelami
Cybex Balios s lub Bugaboo Camaleon 3. Oba są drobne, dobre w prowadzeniu, składane do niewielkich rozmiarów... Bugabboo przemawia do mnie bardziej, niestety ma siedzisko kubełkowe :sorry:
Ja myslalm nad cybexem, padło w końcu na muovo drobny, spacerówka super się składa nie będzie trzeba rozpinać i składać tylko odrazu so ręki I bardzo lekki, a sprawdzi się dopiero jak dziecko będzie ;)

U mnie większość właśnie z tej Medeli i w szpitalu u mnie też mają te laktatory .
Ja po dłuższym zastanawianiu się i przeczytaniu miliarda opinii w internecie zdecydowałam w końcu ze kupie Medela swing. Miałam jeszcze do wyboru avent. Kupie jeszcze przed porodem żeby w razie czego czekał w domu - wiem ze zawsze mogę wysłać męża do apteki ale wole być przygotowana na każda sytuacje 😅

Dziewczyny, a jakie ubranka dla dziecka bierzecie do szpitala? Zgodnie z lista z mojego szpitala mam wziąć m.in. 3 pajace i 3 koszulki (pod te pajace) ale w rozmiarze 56 mam tego mało wiec uznałam ze wezmę bodziaki i tez powinno być ok 🙂

Ja myslalm nad cybexem, padło w końcu na muovo drobny, spacerówka super się składa nie będzie trzeba rozpinać i składać tylko odrazu so ręki I bardzo lekki, a sprawdzi się dopiero jak dziecko będzie ;)
Bardzo fajny ten wózek. Widzę że ma wszystkie parametry które brałam pod uwagę. Gabarytówo jest tak malutki jaki Cybex czy Bugaboo? Niestety nie widziałam go w sklepach nigdzie
Cenowo tańszy od Cybex - w standardzie jest wyposażony w dodatki typu śpiwór, moskitiery czy to do dokupienia?

Dziewczyny, a jakie ubranka dla dziecka bierzecie do szpitala? Zgodnie z lista z mojego szpitala mam wziąć m.in. 3 pajace i 3 koszulki (pod te pajace) ale w rozmiarze 56 mam tego mało wiec uznałam ze wezmę bodziaki i tez powinno być ok 🙂
Hehe ... Bardzo fajna lista, bo w sumie to ja mam tylko 3 pajace i jedne spodenki z tych wierzeniach rzeczy. Mam też 3 szt body na krótki rekaw pod spod i 3 szt kaftaników .... I nic więcej.
Jak widzę listy po 5 szt to się zastanawiam " a może coś nie tak zrobiłam" 🤔😂 może jestem źle przygotowana

reklama
Hehe ... Bardzo fajna lista, bo w sumie to ja mam tylko 3 pajace i jedne spodenki z tych wierzeniach rzeczy. Mam też 3 szt body na krótki rekaw pod spod i 3 szt kaftaników .... I nic więcej.
Jak widzę listy po 5 szt to się zastanawiam " a może coś nie tak zrobiłam" 🤔😂 może jestem źle przygotowana
No właśnie na liście od mamyginekolog jest 5 bodziakow i 5 pajacy 🙈 ale stwierdziłam ze będę się trzymać listy ze szpitala, w końcu chyba wiedza co i jak 💁🏻‍♀️ Ja mam to szczęście, ze ze szpitala do domu mam 5 minut samochodem wiec przeszkoliłam małżonka co gdzie jest, wiec dowiezie w razie czego. Muszę się sama upominać ze nie lecę na księżyc na sto lat tylko jadę do szpitala na 2 - 3 dni, żeby nie spakować połowy dobytku 😁 ale książkę albo gazetę biorę 😂

Do góry