reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Z tego co widze masz delilatnie ponizej normy wolne hcg I o 100% przekroczone bialko. Jednak taki wynik musi byc interpretowany z usg przez genetyka. Bo to sa tylko suche Dane, ktore trzeba wrzucic w algorytm. Ale wydaje mi sie, ze sa ok.
Ps. Wystarczy, ze ciaza bylaby starsza o 2dni I wyniki juz sa wtedy w normie wiec mysle, ze na spokojnie poczekaj na wynik zniorczy.

Nie wiem jak to interpretowac... a wizyta dopiero w sobote
Poczekaj do wizyty. Badania biochemii trzeba połączyć z paramatrami z usg i Wywiadem z Tobą. Jestem dziś świeżo po badaniu. Moje biochemia to wolne beta-hCG to 49,60 a PA-PAA 2,290 i prawdopodobieństwo mam niskie. Spokojnie lekarz wszystko wyjaśni.

Wszystko jest dobrze! :) badanie usg plus pa-paa dały bardzo niskie prawdopodobieństwo trisomii :) jestem bardzo szczęśliwa :)

Gratulacje :)
Tez bym juz chciala wiedziec a genetyk poszedl na urlop I wyniki najwczesniej we wtorek :( jak ja to wytrzymam... najwyzej zadzwonie jutro zeby mi podali to co juz jest, Tylko nie wiem czy beda chciec.

Poczekaj do wizyty. Badania biochemii trzeba połączyć z paramatrami z usg i Wywiadem z Tobą. Jestem dziś świeżo po badaniu. Moje biochemia to wolne beta-hCG to 49,60 a PA-PAA 2,290 i prawdopodobieństwo mam niskie. Spokojnie lekarz wszystko wyjaśni.
A w ktorym tygodniu mialas pobieraną krew do testu?

reklama
Gratulacje :)
Tez bym juz chciala wiedziec a genetyk poszedl na urlop I wyniki najwczesniej we wtorek :( jak ja to wytrzymam... najwyzej zadzwonie jutro zeby mi podali to co juz jest, Tylko nie wiem czy beda chciec.
Poczekaj spokojnie na wynik. Najlepiej porozmawiać z lekarzem i o wszystko dokładnie wypytać. Telefonicznie mogą nie udzielić informacji. Cierpliwość to podstawa choć wiem jak człowiek się denerwuje.

Do góry