reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Nie martw się ja po każdym usg mam plamienia. Teraz jesteśmy bardzo ukrwione. Odpocznij, zrelaksuj się, wszystko będzie dobrze

Kochana dziękuję i przepraszam za panikę.. Ale u mnie to pierwszy raz się takie coś zdarzyło dlatego się wystraszylam idę spać kochane miłej nocy wam życzę

Dziękuję wam. Dobrej nocy

reklama
Dziewczyny, a ja mam pytanie o test pappa, czy moge isc na pobranie po tabletkach tj. Duphaston i letrox? Bo niby jest napisane ze nie trzeba byc naczczo, dotyczy to rowniez lekow?

Idę spać dziewczyny tak się wystraszylam chyba za bardzo się cieszyłam że ok wszystko :(:(:(:(

Was też pobolewal brzuch po wizytach?

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png
A nie przypadłby u ciebie teraz termin miesiączki, gdybyś nie była w ciąży?

No wlasnie nie zapytalam, a jutro ostatnia szansa zeby zdazyc z wynikiem na piatek :confused:
A leki bierzesz do śniadania? Nie wiem jaki one maja czas półtrwania w organizmie. Generalnie progesteron i syntetyczne tsh nie powinno mieć wpływu na test. Test maja robione ciężarne zarówno bez leków jak i na lekach, wiec nie powinno moim zdaniem mieć to zmęczenia. De facto, test można zrobic rownież w dniu usg genetycznego lub nawet po nim. Lekarz wrzuca w bazę parametry z usg, krwi i wywiadu z Tobą. Zbierałam info od wielu osób i każdy miał to krew pobierana w innym harmonogramie np. Moja znajoma tydzień przed usg a ja dwa dni przed. To chyba zależy wyłącznie od lekarza zlecającego.

reklama
A leki bierzesz do śniadania? Nie wiem jaki one maja czas półtrwania w organizmie. Generalnie progesteron i syntetyczne tsh nie powinno mieć wpływu na test. Test maja robione ciężarne zarówno bez leków jak i na lekach, wiec nie powinno moim zdaniem mieć to zmęczenia. De facto, test można zrobic rownież w dniu usg genetycznego lub nawet po nim. Lekarz wrzuca w bazę parametry z usg, krwi i wywiadu z Tobą. Zbierałam info od wielu osób i każdy miał to krew pobierana w innym harmonogramie np. Moja znajoma tydzień przed usg a ja dwa dni przed. To chyba zależy wyłącznie od lekarza zlecającego.
Dzięki letrox biore mniej wiecej o 8 czekam pol godz i sniadanko. Pozniej o 11 duphaston, le pojde na badanie z rana wiec omine napewno duphaston, chociaz i tak pewnie sie utrzymuje w organizmie. Niby mozna pozniej pappa zrobic, ale ten lekarz do ktorego ide chce miec to w dniu usg, bo jak nie bede miala to pozniek musialabym isc znowu na wizyte zeby mogl porownac wynik usg i pappa wiec bez sensu mi znowu placic za wizyte. Jutro lece, dziekuje jeszcze raz za porady :)

Do góry