reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Nie martw się ja po każdym usg mam plamienia. Teraz jesteśmy bardzo ukrwione. Odpocznij, zrelaksuj się, wszystko będzie dobrze

Kochana dziękuję i przepraszam za panikę.. Ale u mnie to pierwszy raz się takie coś zdarzyło dlatego się wystraszylam idę spać kochane miłej nocy wam życzę

Dziękuję wam. Dobrej nocy

reklama
Dziewczyny, a ja mam pytanie o test pappa, czy moge isc na pobranie po tabletkach tj. Duphaston i letrox? Bo niby jest napisane ze nie trzeba byc naczczo, dotyczy to rowniez lekow?

Idę spać dziewczyny tak się wystraszylam chyba za bardzo się cieszyłam że ok wszystko :(:(:(:(

Was też pobolewal brzuch po wizytach?

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png
A nie przypadłby u ciebie teraz termin miesiączki, gdybyś nie była w ciąży?

No wlasnie nie zapytalam, a jutro ostatnia szansa zeby zdazyc z wynikiem na piatek :confused:
A leki bierzesz do śniadania? Nie wiem jaki one maja czas półtrwania w organizmie. Generalnie progesteron i syntetyczne tsh nie powinno mieć wpływu na test. Test maja robione ciężarne zarówno bez leków jak i na lekach, wiec nie powinno moim zdaniem mieć to zmęczenia. De facto, test można zrobic rownież w dniu usg genetycznego lub nawet po nim. Lekarz wrzuca w bazę parametry z usg, krwi i wywiadu z Tobą. Zbierałam info od wielu osób i każdy miał to krew pobierana w innym harmonogramie np. Moja znajoma tydzień przed usg a ja dwa dni przed. To chyba zależy wyłącznie od lekarza zlecającego.

reklama
A leki bierzesz do śniadania? Nie wiem jaki one maja czas półtrwania w organizmie. Generalnie progesteron i syntetyczne tsh nie powinno mieć wpływu na test. Test maja robione ciężarne zarówno bez leków jak i na lekach, wiec nie powinno moim zdaniem mieć to zmęczenia. De facto, test można zrobic rownież w dniu usg genetycznego lub nawet po nim. Lekarz wrzuca w bazę parametry z usg, krwi i wywiadu z Tobą. Zbierałam info od wielu osób i każdy miał to krew pobierana w innym harmonogramie np. Moja znajoma tydzień przed usg a ja dwa dni przed. To chyba zależy wyłącznie od lekarza zlecającego.
Dzięki letrox biore mniej wiecej o 8 czekam pol godz i sniadanko. Pozniej o 11 duphaston, le pojde na badanie z rana wiec omine napewno duphaston, chociaz i tak pewnie sie utrzymuje w organizmie. Niby mozna pozniej pappa zrobic, ale ten lekarz do ktorego ide chce miec to w dniu usg, bo jak nie bede miala to pozniek musialabym isc znowu na wizyte zeby mogl porownac wynik usg i pappa wiec bez sensu mi znowu placic za wizyte. Jutro lece, dziekuje jeszcze raz za porady :)

Do góry