reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Hej w Danii maja właśnie takie podejście jeśli nic się nie dzieje i przyszła mama nie ma jakiś nadzwyczajnych objawów to pierwsze usg w 12 tyg i później już tylko dwa przez całą ciaze. Żadnych leków na podtrzymanie wogole nic nie bierzesz do 3 miesiąca oprócz witamin.
Właśnie dziś pytałam mojej mamy ile miała usg a ona do mnie mówi że tylko dwa razy przez 9miesiecy aż w szoku byłam :) moja przyjaciółka dziś jak się tak stresowalam przed wizytą powiedziała co ma być to będzie i tak tego nie przeskoczysz :) i ma rację co ma być to będzie natury się nie oszuka:) więc cieszmy się każdym dniem :) wspierajmy się a nie stresujmy:)

reklama
Hej w Danii maja właśnie takie podejście jeśli nic się nie dzieje i przyszła mama nie ma jakiś nadzwyczajnych objawów to pierwsze usg w 12 tyg i później już tylko dwa przez całą ciaze. Żadnych leków na podtrzymanie wogole nic nie bierzesz do 3 miesiąca oprócz witamin.
Bo tak naprawdę jeśli ma coś się stać to się stanie i żadne leki nie pomogą niestety. Musimy wierzyć że będziemy do marca się cieszyć i to nam pozostało :)

Wychodze z tego samego zalozenia..dlatego tez zastanawiam sie czy robic badania prenatalne
Prenatalne dobre badanie jest chyba najważniejsze nie wiem jak uważasz ja wolę zrobić :) chodź teraz na razie nie myślę bardziej doczekać się nie mogę kąty ciazy haha bo jeszcze mi nie założył haha :)

Trochę w tym prawdy że lepiej czekać z tymi usg. Ja z córką miałam pierwsze w 5 tygodniu a potem w 12. Więc wogole się nie zastanawiałam czy już powinno być serduszko czy zarodek. A w 12 tyg już wszystko było idealnie. W tej ciąży już 4 usg miałam, i jak po 1 było okay to po 2, 3 i 4 dalej się denerwuje. Mam nadzieję że w 5 usg już zobaczę upragnione serduszko. Przedstawię sobie chyba na poniedziałek za 10 dni bo boję się że za 7 dni dalej nie będę mieć jasnej odpowiedzi. A za 10 już będzie musiało być serduszko. To będzie z OM 9+2.

Dalej mam te same. Progesteron, acard I zastrzyki. Mam nadzieję że za tydzień serduszko się pojawi! Rośnie sobie może trochę wolniej ale jednak rośnie.
Sorki, ze tak dopytuje, ale czy mialas w ostatnim czasie regularne cykle? Natknelam sie niedawno na porade lekarza jak obliczyc dni plodne przy nieregularnych cyklach:

"Jeżeli chodzi o metodę kalendarzykową może ją Pani stosować przy nieregularnych cyklach. Należy od najkrótszego dnia cyklu odjąć 20, np. cykl najkrótszy 21 dni, czyli 21-20=1, a od najdłuższego odjąć 11, np. cykl najdłuższy 32 dni, zatem 32-11=20. Dni płodne przypadają pomiędzy 1 a 20 dniem cyklu."

Jesli u Ciebie cykle nie byly jak w zegarku, to naprawde termin z OM moze sie duzo roznic od rzeczywistosci przez co dzidzia jest jeszcze za mala, zeby wykryc u niej bicie serca.

reklama
Będęmama! O tym samym pomyślałam właśnie moja kolezanka była ostatnio na usg wyszło jej 5t a ja mam 6t a różnica jest taka że mamy w tym samym czasie miesiaczkujemy i mamy te same dni cyklu ja dziś zobaczyłam serduszko a ona jeszcze zarodka nie widziała więc jest nadzieja ze twoje maleństwo jest młodsze i dlatego. Trzymam mocno kciuki za Ciebie UKmama!

Do góry