No właśnie od ostatniego poronienia mam nieregularne 26-36 dni. Ale testowalam owulacje i wyszła mi w 12dc więc małe szanse że ciąża młodsza. Bo test pozytywny już 21 czerwca, OM 1 czerwca.Sorki, ze tak dopytuje, ale czy mialas w ostatnim czasie regularne cykle? Natknelam sie niedawno na porade lekarza jak obliczyc dni plodne przy nieregularnych cyklach:
"Jeżeli chodzi o metodę kalendarzykową może ją Pani stosować przy nieregularnych cyklach. Należy od najkrótszego dnia cyklu odjąć 20, np. cykl najkrótszy 21 dni, czyli 21-20=1, a od najdłuższego odjąć 11, np. cykl najdłuższy 32 dni, zatem 32-11=20. Dni płodne przypadają pomiędzy 1 a 20 dniem cyklu."
Jesli u Ciebie cykle nie byly jak w zegarku, to naprawde termin z OM moze sie duzo roznic od rzeczywistosci przez co dzidzia jest jeszcze za mala, zeby wykryc u niej bicie serca.
reklama
No właśnie od ostatniego poronienia mam nieregularne 26-36 dni. Ale testowalam owulacje i wyszła mi w 12dc więc małe szanse że ciąża młodsza. Bo test pozytywny już 21 czerwca, OM 1 czerwca.Sorki, ze tak dopytuje, ale czy mialas w ostatnim czasie regularne cykle? Natknelam sie niedawno na porade lekarza jak obliczyc dni plodne przy nieregularnych cyklach:
"Jeżeli chodzi o metodę kalendarzykową może ją Pani stosować przy nieregularnych cyklach. Należy od najkrótszego dnia cyklu odjąć 20, np. cykl najkrótszy 21 dni, czyli 21-20=1, a od najdłuższego odjąć 11, np. cykl najdłuższy 32 dni, zatem 32-11=20. Dni płodne przypadają pomiędzy 1 a 20 dniem cyklu."
Jesli u Ciebie cykle nie byly jak w zegarku, to naprawde termin z OM moze sie duzo roznic od rzeczywistosci przez co dzidzia jest jeszcze za mala, zeby wykryc u niej bicie serca.
To widzicie, ja jestem z tych u których gdyby nie postęp medycyny i dostęp do leków, nie miałabym maleństwa,a mam zdrowego cudownego synka, ciąża donoszona na lekach... Wszystkie ciąże w których nie brałam nic kończyły się niepowodzeniem, a było już ich cztery, więc mam zupełnie inne spojrzenie i w moim przypadku nie do końca sprawdza się co ma być to będzie Ale oczywiście w zdrowych ciążach, w których nic się nie dzieje bez sensu pakować leki, czy bombardować się badaniami, bo to rzeczywiście nic nie zmieni...
4 razy poronilas? Bardzo mi przykro. Ja 2 razy. Na jakich lekach jesteś? Masz jakieś mutacje?To widzicie, ja jestem z tych u których gdyby nie postęp medycyny i dostęp do leków, nie miałabym maleństwa,a mam zdrowego cudownego synka, ciąża donoszona na lekach... Wszystkie ciąże w których nie brałam nic kończyły się niepowodzeniem, a było już ich cztery, więc mam zupełnie inne spojrzenie i w moim przypadku nie do końca sprawdza się co ma być to będzie Ale oczywiście w zdrowych ciążach, w których nic się nie dzieje bez sensu pakować leki, czy bombardować się badaniami, bo to rzeczywiście nic nie zmieni...
Ja bylam w czwartek na wizycie i byl to 6t6d i bylo 121 uderzen na min i lekarz mowil ze wszystko bardzo dobrze. Wiec mysle ze u Cb tez jest wszystko w porzadku. SpokojnieJa po wizycie. Wiek ciwzy z usg to 6t1d a ż miesiączki 6t4d. Jest zarodek ale niby serduszko słabo bije bo tylko 120 uderzeń na minutę. Dostałam wi3ksza dawkę heparyny. Ta wizyta była na nfz a w poniedziałek idę prywatnie do mojej lekarki, mam nadzieję że do tego czasu tętno się rozkreci
Ja miałam 3 ciąże biochemiczne, no i jedną zatrzymana w 9 tygodniu z łyżeczkowaniem..4 razy poronilas? Bardzo mi przykro. Ja 2 razy. Na jakich lekach jesteś? Masz jakieś mutacje?
Mi wyszła tylko mutacja MTHFR, homozygota, a reszta super, dlatego nikt nie zna przyczyny, nawet miałam zalecenie od immunolog, że nie ma wskazań do heparyny, a jednak lekarze ja włączyli.. w tej ciąży mam steryd, heparynę, acard, clexane no i euthyrox, bo mam niedoczynność plus witaminy..
StaraPierwiastka
Zaangażowana w BB
Nieśmiało się witam.
Dziewczyny. Wg usg 6t2d, wg om 5t4d na usg ładny pęcherzyk, z ciałkiem żółtym, i Pani Doktor pokazała pulsujace "cos" ale nie udalo sie zmierzyc, tylko pokazala punkcik w tym cialku żółtym który tak migał, po prostu pulsował.
Czyli na tym etapie możona wykluczyć puste jajo?
Dziewczyny. Wg usg 6t2d, wg om 5t4d na usg ładny pęcherzyk, z ciałkiem żółtym, i Pani Doktor pokazała pulsujace "cos" ale nie udalo sie zmierzyc, tylko pokazala punkcik w tym cialku żółtym który tak migał, po prostu pulsował.
To ja mam te same leki oprócz sterydy plus jeszcze progesteron. Też mam mthfr homo - bierzesz metylowane witaminy? I mi wyszedł PAI więc temu clexane. A teraz który masz tydzień? Widziałaś już zarodek lub serduszko?Ja miałam 3 ciąże biochemiczne, no i jedną zatrzymana w 9 tygodniu z łyżeczkowaniem..
Mi wyszła tylko mutacja MTHFR, homozygota, a reszta super, dlatego nikt nie zna przyczyny, nawet miałam zalecenie od immunolog, że nie ma wskazań do heparyny, a jednak lekarze ja włączyli.. w tej ciąży mam steryd, heparynę, acard, clexane no i euthyrox, bo mam niedoczynność plus witaminy..
MamaR
Fanka BB :)
Tak bo był zarodek i coś pulsowalo. Możesz być spokojna. W pierwszej ciąży też widziałam tylko że coś pulsuje A teraz mam piękna zdrową roczna córeczkę:-)Nieśmiało się witam.
reklama
Patrycja35
Fanka BB :)
Mi jakPrenatalne dobre badanie jest chyba najważniejsze nie wiem jak uważasz ja wolę zrobić chodź teraz na razie nie myślę bardziej doczekać się nie mogę kąty ciazy haha bo jeszcze mi nie założył haha
Jal migotalo to nie jest puste...serduszko pulsowalo❤Nieśmiało się witam.