reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Tez przez krwiaka tyle lezalas? Masakra... jak tu ogarnąć zakupy, szkole rodzenia itp jak trzeba leżeć... :(
[/QUOTE]
Niee, ja leżałam przez skracajaca się szyjke :( teraz nie wiem jak sobie dam radę jak znowu mi się będzie skracać, bo mam jedno dziecko i nie będę mogła ciągle leżeć..

reklama
Bylam wlasnie w polskim sklepie i kupilam sobie trzy opakowania ogorkow kiszonych, buraczki, surowke, krokiety z miesem i wolowinke w sosie. Musze sie niedlugo wybrac do Polski. Tesknie za domowymi obiadkami mamy :(

A u Was co dzisiaj na obiad?
Ja smazylam dzis rybe bez panierki z samymi przyprawami, do tego ziemniaki i oczywiscie ogórek kiszony, a na pierwsze zupa pomidorowa z ryżem... a krokiety tez kupilam, ale z kapusta i grzybami i beda na jutro :D

Tez przez krwiaka tyle lezalas? Masakra... jak tu ogarnąć zakupy, szkole rodzenia itp jak trzeba leżeć... :(
[/QUOTE]
Spokojnie, na zakupy i do szkoły rodzenia jeszcze trochę czasu jest, więc do tego czasu może być wszystko ok, a zresztą jeśli będzie trzeba leżeć to zakupy można ogarnąć przez neta a bez szkoły rodzenia da się obejść. Wiadomo że każdy sobie inaczej wyobraża czas ciąży ale niestety czasem jest inaczej i trzeba się bardziej poświęcać, ale niema sensu się skupiać nad takimi rzeczami, bo to w gruncie rzeczy nie jest problem a ważne jest żeby donosic ciąże do bezpiecznego tygodnia.

Ja tez pierwszy tydzień miałam lekkie plamienie i poszłam na kontrole i było wszystko ok, krwiak znaleziono tydzień później. Dziwne, ze zamienił Ci luteinę na duphaston, bo luteina lepiej działa, bezpośrednio. Ja biorę 3 duphastony, 3 nospy, 3 magnezy i 2 luteiny dopochwowo dziennie. Mam nadzieje, ze ograniczę po wizycie te tabletki, bo biorę 13 dziennie i już nie daje rady tego łykać.
Mogę zapytać na co nospe bierzesz?

A to mozna zrobic po poludniu czy tylko rano? Bo Moze tez zrobie :) czuje sie jak na dziewcyznke... przy synku bylo cakowicie inaczej.
ja mam tak samo. przy synku biegałam, ćwiczyłam i miałam wesoły nastrój, a teraz brrrr- płakać mi się chciało wczoraj cały dzień, jakieś fochy - nigdy tak nie miałam, masakra.....

Ja już po usg :) jest dzidziuś, serduszko pieknie bije termin na 15.03.2020 [emoji3]
IMG_6644.JPG

Wy tu dziś o obiadach, a mi niedobrze na samą myśl ;).. Już się zastanawiam, czy jest mi niedobrze od leżenia, czy od ciąży, bo w sumie pamiętam, że z synkiem męczyłam się do 12 tygodnia, ale to głównie rano, plus nie mogłam robić mięsa, bo też mi było niedobrze, a teraz po prostu cały dzień mi źle, jem na siłę i nie umiem znaleźć sobie miejsca..

reklama
Wy tu dziś o obiadach, a mi niedobrze na samą myśl ;).. Już się zastanawiam, czy jest mi niedobrze od leżenia, czy od ciąży, bo w sumie pamiętam, że z synkiem męczyłam się do 12 tygodnia, ale to głównie rano, plus nie mogłam robić mięsa, bo też mi było niedobrze, a teraz po prostu cały dzień mi źle, jem na siłę i nie umiem znaleźć sobie miejsca..
Ja teraz też tylko rano mdłości... dwa razy miałam stan, że jak położyłam się bo tak mi się w głowie kręciło to odleciałam spałam ponad 2h, obudziłam się i już było ok...

Do góry