reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Czytacie jakies książki o ciąży lub macierzyństwie albo macie zamiar? Jesli tak to jakie?
Ja czytam "W oczekiwaniu na dziecko" jednak moim zdaniem dużo jest tam informacji które nie dotyczą polskich realiów, jeżeli chodzi o opiekę w trakcie ciąży. A jeżeli chodzi o rozwój dzidziusia, co zrobić jak coś nas niepokoi bardzo dużo wyjaśnia i jest dobrze opisane. Jest tam również dużo o diecie w ciąży i dział dla przyszłych tatusiów :)

Nie, w ciąży wręcz nie zaleca się, nawet lekarz nie bada, bo są obolałe tzn tak było jakieś 6 lat temu [emoji6]
Zaleca sie, oczywiście na NFZ nie zrobi, ale prywatny zawsze. Większe prawdopodobieństwo raka piersi, gdzieś w jakimś artykule czytałam, że właśnie kobiety przez ból nie robią podczas karmienia też o później strach bo coś wychodzi nie tak...

Dziewczyny robiłyście już USG piersi w ciąży?
ja juz robilam , ale ja mam mame po raku zlosliwym piersi i profilaktycznie co pol roku kontroluje swojego łagodnego guzka. alurat mialam termin tydzien temu, ale wg najnowszych badan w ciazy wrecz powinno sie skontrolowac piersi, na pewno warto bo badanie nie jest szkodliwe. A jesli ktos wczesniej nie robil usg to tym bardziej (!) Piersi moze i obolale ale usg nie jest az tak dyrastycznym badaniem ;)

reklama
Zaleca sie, oczywiście na NFZ nie zrobi, ale prywatny zawsze. Większe prawdopodobieństwo raka piersi, gdzieś w jakimś artykule czytałam, że właśnie kobiety przez ból nie robią podczas karmienia też o później strach bo coś wychodzi nie tak...
Kurcze ale serio w poprzednich ciążach lekarz mi mówił że mam sama badać piersi przez okres ciąży na ile dam radę, bo nie chce sprawiać dodatkowego bólu, jak to się wszystko zmieniło...

Do góry