reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Czytacie jakies książki o ciąży lub macierzyństwie albo macie zamiar? Jesli tak to jakie?
Ja czytam "W oczekiwaniu na dziecko" jednak moim zdaniem dużo jest tam informacji które nie dotyczą polskich realiów, jeżeli chodzi o opiekę w trakcie ciąży. A jeżeli chodzi o rozwój dzidziusia, co zrobić jak coś nas niepokoi bardzo dużo wyjaśnia i jest dobrze opisane. Jest tam również dużo o diecie w ciąży i dział dla przyszłych tatusiów :)

Nie, w ciąży wręcz nie zaleca się, nawet lekarz nie bada, bo są obolałe tzn tak było jakieś 6 lat temu [emoji6]
Zaleca sie, oczywiście na NFZ nie zrobi, ale prywatny zawsze. Większe prawdopodobieństwo raka piersi, gdzieś w jakimś artykule czytałam, że właśnie kobiety przez ból nie robią podczas karmienia też o później strach bo coś wychodzi nie tak...

Dziewczyny robiłyście już USG piersi w ciąży?
ja juz robilam , ale ja mam mame po raku zlosliwym piersi i profilaktycznie co pol roku kontroluje swojego łagodnego guzka. alurat mialam termin tydzien temu, ale wg najnowszych badan w ciazy wrecz powinno sie skontrolowac piersi, na pewno warto bo badanie nie jest szkodliwe. A jesli ktos wczesniej nie robil usg to tym bardziej (!) Piersi moze i obolale ale usg nie jest az tak dyrastycznym badaniem ;)

reklama
Zaleca sie, oczywiście na NFZ nie zrobi, ale prywatny zawsze. Większe prawdopodobieństwo raka piersi, gdzieś w jakimś artykule czytałam, że właśnie kobiety przez ból nie robią podczas karmienia też o później strach bo coś wychodzi nie tak...
Kurcze ale serio w poprzednich ciążach lekarz mi mówił że mam sama badać piersi przez okres ciąży na ile dam radę, bo nie chce sprawiać dodatkowego bólu, jak to się wszystko zmieniło...

Do góry