reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Witam,
termin mam na 3.03.2020, jest to moja druga ciąża. Jestem po poronieniu w 11 tygodniu. Obecnie od tygodnia plamie, byłam w szpitalu przez 6 dni, kontrola u ginekologa zaraz po wyjściu, dzieciątko żyje, ale jedyne co usłyszałam to, to że Pan doktor nie wie dlaczego tak plamie. W środę idę na konsultacje do innego ginekologa, ale jestem pełna obaw. Biorę luteine i duphaston i czekam niecierpliwie do następnej wizyty.
Gratuluję i oby wszystko było w porządku

Witajcie Dziewczyny. Czytam Was od kilku dni, aż w końcu dołączyłam :) Gratuluję upragnionej ciąży :) ostatnią miesiączkę miałam 06.06.2019 a termin porodu z kalendarza online wychodzi na 11.03.2020 :D Mam nadzieję że dotrwamy tutaj wszystkie do końca... nie może być inaczej! Dzisiaj 5tc i 2 dc.. moje objawy to hmmm w tamtym tygodniu miałam lekkie bóle podbrzusza i kłucie jakby nerek z tyłu, senność, a do dziś mam małe grudki przy brodawkach poza tym narazie cisza ani mdłości ani bólu piersi. Test dzień przed spodziewaną miesiączką pokazywał bardzo bardzo bladą 2 kreske, natomiast 6 dni po terminie spodziewanej miesiączki była widoczna wyraźna 2 krecha :) Bety nie oznaczam, czekam cierpliwie i staram się oczywiście mieć pozytywne nastawienie, a na wizytę wybieram się 19.07
Również gratuluję. W tym samym dniu mamy wizytę. Z tym ze ja niby będę już w 7tc5d .

Mala czarna jak się czujesz? Plamisz nadal ?

reklama
Wczoraj wracając z pracy, grzebałam w naszym Forum i wyczytałam że miałaś betę powyżej 500, tak?
Kojarzę że idziemy bardzo Równo…:))
Ja robię bete w poniedziałek i we wtorek idę na usg.
Liczę że będzie powyżej 1000.
Ja też mam we wtorek wizytę. To będzie 5t+2d więc podobnie, termin mam na 17 marca. Liczę na to, że będzie już widać zarodek:)

Witam się i ja z terminem na 20 marca :-) Przyjmiecie mnie do swojego grona ?
Pierwsza wizytę mam w środę będzie to 5+2 liczę że już będzie zarodek bo na serduszko chyba za wcześnie. To będzie nasz drugi bobas. Pierwszy jeszcze roku nie ma :) Oba bardzo wyczekiwane :-)

Witam się i ja z terminem na 20 marca :-) Przyjmiecie mnie do swojego grona ?
Pierwsza wizytę mam w środę będzie to 5+2 liczę że już będzie zarodek bo na serduszko chyba za wcześnie. To będzie nasz drugi bobas. Pierwszy jeszcze roku nie ma :) Oba bardzo wyczekiwane :-)
Witamy ;) nie wiem czy czytałaś ale dużo dziewczyn w tym terminie to zarodków nie miały, woec przygotuj się na to ;) kilka stron wcześniej jest wątek
f2w3gov37znp1hsr.png

Pospalam dzidiaj w południe i teraz nie mogę usnąć... A rano do pracy muszę wstać ale korzystam i przeglądam foteliki ale coś narazie to mnie przemawia z Cybex ten sam co Anita1990 kupiła ;)
f2w3gov37znp1hsr.png

Jak tam marcówy czujecie się przy niedzieli? Ja jak sie obudziłam czułam mega głoda az tak ze nie mogłam ani chwili czekac z jedzeniem . Wlaśnie jem śniadanie - płatki owsiane i kawa zbożowa... uwielbiam

Ja już w pracy pije właśnie kawę ;) a na śniadanie jajecznica z młodą cebulką. Wczoraj znalazłam zapach który mnie odrzuca, benzyna i środki do czyszczenia samochodu w myjce, już myślałam że samochodu nie umyje, dusilam się, nie dało się oddychać, mycie samochodu muszę zostawić mężowi.
f2w3gov37znp1hsr.png

Jeszcze wczoraj ktoś narzekał na posty o poronieniach.
Za to dzisiaj już kolejny raz całe forum jest zawalone postami o dzieciach.

Skoro przestano rozmawiać na pierwszy temat to, myślę że i o starszakach można porozmawiać w innym wątku. Przez te posty nie można się doszukać ważnych informacji dla pierworódek.
Mam wrażenie że wiecznie coś Ci nie pasuje...

@UKmama kochana ja mam taka sytuację. Pęcherzyk i ciało żółte rośnie a zarodka nie ma. Ciąża jest jeszcze młoda więc zarodek może się pojawić później :) ja tez się martwię ale postanowiłam się nastawić pozytywnie :) Poznałam przez moja koleżankę dziewczynę która w 8 tyg miała tylko pęcherzyk i już chcieli ja brać do szpitala ale ona chciała czekać. Poszla na usg w 10 tc żeby się upewnić czy ma iść na zabieg a tu zarodek z pięknym serduszkiem. Za niedługo rodzi :)
Więc musimy być dobrej myśli! :)
Ściskam mocno!

reklama
Dziewczyny mam takie pytanko, jesli bylam u ginekologa we wtorek 9.07 I wg OM 6+2 a wg USG 4+6 I nie bylo serduszka to chyba bardziej wiarygodnie jednak bedzie ze to ten 5ty tydzien bo gdyby byl 6ty byloby juz serduszko. Ide na nastepna wizyte 22go lipca I wg USG bedzie to 6+5 wiec chyba juz bankowo powinno byc?? Kurcze boje sie ze znow pojde I nic...
Jedynie ciesze sie ze skonczyly mi sie te plamienia :) Luteina chyba zaczyna dzialac.
Jakie witaminy bierzecie?
jasne! Ciąża widocznie jest młodsza! :) będzie dobrze :) ja biorę duphaston 3x1 i femibion 1 ale będę zmieniać na pregna plus chyba

Do góry