reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌱🌺 Marcowe kreski 🌺🌱

Cześć dziewczyny;) zapisałam się na testowanie na piątek, ale jakoś tak mnie tchnęło i zrobiłam wczoraj test… oczywiście biel wizira wiem, że mogło być za wcześnie ale już jakieś schizy wpadają, że w tym cyklu znowu się nie udało… ehh
Chyba każda tak ma,że chciałaby jak najszybciej :D

reklama
Cześć dziewczyny;) zapisałam się na testowanie na piątek, ale jakoś tak mnie tchnęło i zrobiłam wczoraj test… oczywiście biel wizira wiem, że mogło być za wcześnie ale już jakieś schizy wpadają, że w tym cyklu znowu się nie udało… ehh
też już mam schizy, a jeszcze czuje ból jak na okres .. ma być 16go 🙈 także łącze się w schizowaniu

Teraz włożę kolejny kij w mrowisko dla niektórych , z góry przepraszam ale powiem tak :
Nie jestem żadna z was i nigdy nie będę a wy nie będziecie mną i nie przeżyjecie tego co ja a ja tego co wy.
Kiedyś to forum funkcjonowało trochę inaczej i dla staraczek był dział staraczki a nie kreski bo kreski to szerokie pojęcie , też w końcu mam „kreski”. Ale wiem- to mnie nie tłumaczy , powinnam lepiej czytać, ze zrozumieniem i lepiej oraz więcej myśleć
I ten kij o którym mówiłam, tak się składa że mam już jedno dziecko … nawet nie wiecie jak długo się o nie starałam i ile testów wykonałam a z góry założyłyście że jestem bezdzietna lambadziara bez mózgu co to nie wie jak to jest się starać i widzieć u kogoś pozytywne testy samemu takiego nigdy nie widząc . Nie będę przytaczać tu innych przykrych sytuacji z mojego życia związanych z testami i staraniami ale nie oceniajcie człowieka po jednym błędzie którego nie chciał . To mogło się zakończyć na jednym komentarzu że to nie ta grupa i listopadowe już istnieją i że mam sobie poszukać . Po co drążyć drame .
Na prawdę mi przykro jeśli poczułyście się urażone, czy jakkolwiek źle przeze mnie. Nie chciałam bo wiem jak to jest się starać długo i bezskutecznie i nikogo nie oceniam. Do was wszystkich mam ogromny szacunek i trzymam szczere kciuki.
Liczę że Juz więcej żadnego posta tutaj nie skomentuję , mam nadzieję że bez urazy i z szacunkiem a nawet z sympatią i wsparciem spotkamy się na drugiej grupie której nazwę strach tutaj wymawiać .
Nie chce mi się z Tobą w głębsza konwersacje wchodzić bo jak grochem o ścianę 🤦.

Gdybyś zajrzała 2 może 3 strony co nowego to byś się skapnela, że nie ma już starczek. To ,że było to w 2022 nie znaczy ,że jest to samo w 2025 roku. Bo taki mamy, wiesz i tym prawda?

I nie rób z siebie kozła ofiarnego "bezdzietna lambadziara " .

Ja Wam tylko dziewczyny powiem tak. Nie bądźcie fałszywe .

Żadna z Nas nie zazdrości drugiej kresek.

Nie wiem, może to te nowe dziewczyny tak uważają , nie będę dram już kręciła bo niepotrzebne ale nie piszcie na pw głupot ,że ktoś ma dwie kreski i przez to naskoczyłyśmy na użytkowniczke co wczoraj wjechała tu z II kreskami.

Niektóre z Nas serio już długo przebywają , wiedzą o sobie trochę więcej niż Wam się wydaje..
I na 2 raz uszanujcie 1 stronę ;).

Hejka,
tak mnie dzisiaj naszło, że właściwie mogłabym sprawdzić poziom progesteronu i np. jutro, czy pojutrze znów i zobaczyć, czy spada czy nie. Gdyby spadał tzn. że się nie udało w tym cyklu, a gdyby nie to może jest szansa. I taka zadowolona z siebie, myślę jaki to genialny pomysł i w ogóle aż sie zorientowałam, że przecież progesteron jest wytwarzany skokowo i nic mi takie badanie nie da ;D także genialny pomysł rzeczywiście Sara! ;P
Dzień dobry w poniedziałek ;)

A jeszcze mam takie pytanie: orientujecie się czy po odstawieniu duphastonu okres może się rozkręcać 2-3 dni? Bo już w sobotę nie brałam, od wczoraj rano mam plamienie na papierze po wizycie w wc i tyle, nie wiem czy już od wczoraj liczyć 1dc czy jeszcze nie, a to dość istotne, bo muszę się umówić na tą stymulację...

A jeszcze mam takie pytanie: orientujecie się czy po odstawieniu duphastonu okres może się rozkręcać 2-3 dni? Bo już w sobotę nie brałam, od wczoraj rano mam plamienie na papierze po wizycie w wc i tyle, nie wiem czy już od wczoraj liczyć 1dc czy jeszcze nie, a to dość istotne, bo muszę się umówić na tą stymulację...
Okres liczy się od żywej krwi , stymulację zawsze zaczynałam od 3-5dc. Ja bym już się umówiła na wizytę by przepisał tabletki.

Hejka,
tak mnie dzisiaj naszło, że właściwie mogłabym sprawdzić poziom progesteronu i np. jutro, czy pojutrze znów i zobaczyć, czy spada czy nie. Gdyby spadał tzn. że się nie udało w tym cyklu, a gdyby nie to może jest szansa. I taka zadowolona z siebie, myślę jaki to genialny pomysł i w ogóle aż sie zorientowałam, że przecież progesteron jest wytwarzany skokowo i nic mi takie badanie nie da ;D także genialny pomysł rzeczywiście Sara! ;P
Ktoś chce odebrać mój puchar za badanie proga 🤣

reklama
Hejka,
Ja właśnie tak zrobiłam i jedyne co mi to dało to nerwy.
Zbadałam progesteron 4 dni po owu aby zobaczyć czy w ogóle była i wyszedł piękny bo 17.8 NG/ml
Potem zbadałam 6 dni po owu i wynik 14.9 NG/ml

Zdolowalam się....
Ale dziewczyny pisały mi właśnie, że może tak byc przez to że wydziela się skokowo.. dlatego już nie badam w tym cyklu

Do góry