reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌱🌺 Marcowe kreski 🌺🌱

reklama
Bardzo proszę, nie mam co testować nawet - w USG ten zapadnięty pęcherzyk, endometrium niegotowe, testy owulacyjne nie pokazują nic oprócz lini kontrolnej 🥲 ale nie załamuję sie i liczę na mojego lewego jajnika pod koniec miesiąca! 😁
Jak bezowulacyjny, to dostałaś proga na wywołanie? Czy masz po prostu czekać na @?

A jaką miałaś betę jak ostatnio badałaś?
Chcesz torcik? 😊
Po szpitalu już nie badałam bety. W szpitalu miałam sprawdzaną czy spada i jak wychodziłam byłam praktycznie "czysta". Wcześniej byłam zapisana u mojej pani doktor w innym gabinecie na wizytę bo w klinice słaby sprzęt i nie mogła zbytnio zmierzyć zarodka więc nie odwoływałam tej wizyty no i powiedziała że wszystko ładnie się oczyściło i że nie muszę już sprawdzać bety tylko czekać na okres, ale to jeszcze chwila na pewno bo cieniutko tam. Więc tak czekam i czekam bo nie wiem kiedy się spodziewać 😬
Ty widzę w pn drugie podejście, więc niezmiennie trzymam baaaardzo mocno kciuki 🤞🤞
A torcik możesz mi dać na 19 🙂

Po szpitalu już nie badałam bety. W szpitalu miałam sprawdzaną czy spada i jak wychodziłam byłam praktycznie "czysta". Wcześniej byłam zapisana u mojej pani doktor w innym gabinecie na wizytę bo w klinice słaby sprzęt i nie mogła zbytnio zmierzyć zarodka więc nie odwoływałam tej wizyty no i powiedziała że wszystko ładnie się oczyściło i że nie muszę już sprawdzać bety tylko czekać na okres, ale to jeszcze chwila na pewno bo cieniutko tam. Więc tak czekam i czekam bo nie wiem kiedy się spodziewać 😬
Ty widzę w pn drugie podejście, więc niezmiennie trzymam baaaardzo mocno kciuki 🤞🤞
A torcik możesz mi dać na 19 🙂
To obyś nie musiała długo czekać 🤞🏻🤞🏻

Dziękuję 🥰 Śmiesznie się złożyło, że równy miesiąc po to drugie podejście 😄 Plan jest taki, że dzisiaj o 21 Ovi i trzonowanie, w poniedziałek IUI, we wtorek włączam Acard i za 2 tygodnie 2 kreski 😋

Jak bezowulacyjny, to dostałaś proga na wywołanie? Czy masz po prostu czekać na @?
Nie, czekam cierpliwie. Chcę podejść do tematu w miarę możliwości zdrowo rozsądkowo - cykle mam regularne co 28 dni, nie chce ich rozregulowywać syntetycznym progesteronem 😁 to dopiero 5 cykl starań, mam nadzieję, że w końcu jajniki zrozumieją jak mają pracować 😁

Wielokrotnie było to już tutaj podnoszone, ale żeby nikogo nie wprowadzać w błąd zaznaczę raz jeszcze - testy owulacyjne nie służą do wykrywania ciąży 😉 Nie powielajmy tego przekonania, bo to nie jest niczym poparte.
To, że test owulacyjny może wyjść pozytywny w ciąży może być spowodowany tym, że LH wiąże się z receptorem LH/CG, tak samo jak hCG, więc w teorii test może wykrywać właśnie tę część wspólną dla obu hormonów. ALE - było już mnóstwo takich eksperymentów, najczęściej z rezultatem, który tego nie potwierdza. Do wykrywania ciąży służą testy ciążowe 😉
tak tak, absolutnie się z tym zgadzam!
pewnie to o te hormony chodzi tak jak mówisz

Po prostu opisałam jak było u mnie

reklama
To obyś nie musiała długo czekać 🤞🏻🤞🏻

Dziękuję 🥰 Śmiesznie się złożyło, że równy miesiąc po to drugie podejście 😄 Plan jest taki, że dzisiaj o 21 Ovi i trzonowanie, w poniedziałek IUI, we wtorek włączam Acard i za 2 tygodnie 2 kreski 😋

Od jakichś 3 dni zaczyna mnie delikatnie pobolewać brzuch więc mam nadzieję, że już lada dzień. Nigdy tak nie czekałam na okres bo o ile w szpitalu myślałam, że nie podejdę drugi raz tak teraz już bym chciała żeby był ten drugi cykl i transfer 🙈🙈

I tego się trzymamy, że za 2 tyg będą dwie kreski, nie może być inaczej ❤️🤞🤞

Do góry