reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌱🌺 Marcowe kreski 🌺🌱

reklama
A z ciekawości , jak wykryć ciążę testami owulacyjnymi?😀
Wielokrotnie było to już tutaj podnoszone, ale żeby nikogo nie wprowadzać w błąd zaznaczę raz jeszcze - testy owulacyjne nie służą do wykrywania ciąży 😉 Nie powielajmy tego przekonania, bo to nie jest niczym poparte.
To, że test owulacyjny może wyjść pozytywny w ciąży może być spowodowany tym, że LH wiąże się z receptorem LH/CG, tak samo jak hCG, więc w teorii test może wykrywać właśnie tę część wspólną dla obu hormonów. ALE - było już mnóstwo takich eksperymentów, najczęściej z rezultatem, który tego nie potwierdza. Do wykrywania ciąży służą testy ciążowe 😉

Mój mąż też jest absolutnie pewien, że jak pierwsza ciąża to była absolutna wpada, to już na sto procent zajdę w ciążę jak będziemy się starać
U nas dokładnie to samo! Mąż mówi, że czuje w kościach, że to jest ten miesiąc 😁 akurat następne okienko wypada nam w trakcie urlopu, więc liczymy, że Sycylijskie słońce będzie nam pomagać w staraniach 🥰
Oby mieli racje 💖💖 trzymam kciuki 💖

reklama
Zapłaciłam dzisiaj ponad 240zł za Ovi… 🫠 Miesiąc temu płaciłam niecałe 180. Ja nie wiem czemu to nie jest refundowane przy takich procedurach jak IUI czy IVF 😢
Ja ostatnio stwierdziłam,że to dziecko zrujnuje mnie finansowo zanim jeszcze powstanie 😅 poprzedni cykl to było 1000zł(wizyty,badania,leki) 🥲a i tak się nie udało

Do góry