reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌱🌺 Marcowe kreski 🌺🌱

reklama
Bardzo proszę, nie mam co testować nawet - w USG ten zapadnięty pęcherzyk, endometrium niegotowe, testy owulacyjne nie pokazują nic oprócz lini kontrolnej 🥲 ale nie załamuję sie i liczę na mojego lewego jajnika pod koniec miesiąca! 😁
Jak bezowulacyjny, to dostałaś proga na wywołanie? Czy masz po prostu czekać na @?

A jaką miałaś betę jak ostatnio badałaś?
Chcesz torcik? 😊
Po szpitalu już nie badałam bety. W szpitalu miałam sprawdzaną czy spada i jak wychodziłam byłam praktycznie "czysta". Wcześniej byłam zapisana u mojej pani doktor w innym gabinecie na wizytę bo w klinice słaby sprzęt i nie mogła zbytnio zmierzyć zarodka więc nie odwoływałam tej wizyty no i powiedziała że wszystko ładnie się oczyściło i że nie muszę już sprawdzać bety tylko czekać na okres, ale to jeszcze chwila na pewno bo cieniutko tam. Więc tak czekam i czekam bo nie wiem kiedy się spodziewać 😬
Ty widzę w pn drugie podejście, więc niezmiennie trzymam baaaardzo mocno kciuki 🤞🤞
A torcik możesz mi dać na 19 🙂

Po szpitalu już nie badałam bety. W szpitalu miałam sprawdzaną czy spada i jak wychodziłam byłam praktycznie "czysta". Wcześniej byłam zapisana u mojej pani doktor w innym gabinecie na wizytę bo w klinice słaby sprzęt i nie mogła zbytnio zmierzyć zarodka więc nie odwoływałam tej wizyty no i powiedziała że wszystko ładnie się oczyściło i że nie muszę już sprawdzać bety tylko czekać na okres, ale to jeszcze chwila na pewno bo cieniutko tam. Więc tak czekam i czekam bo nie wiem kiedy się spodziewać 😬
Ty widzę w pn drugie podejście, więc niezmiennie trzymam baaaardzo mocno kciuki 🤞🤞
A torcik możesz mi dać na 19 🙂
To obyś nie musiała długo czekać 🤞🏻🤞🏻

Dziękuję 🥰 Śmiesznie się złożyło, że równy miesiąc po to drugie podejście 😄 Plan jest taki, że dzisiaj o 21 Ovi i trzonowanie, w poniedziałek IUI, we wtorek włączam Acard i za 2 tygodnie 2 kreski 😋

Jak bezowulacyjny, to dostałaś proga na wywołanie? Czy masz po prostu czekać na @?
Nie, czekam cierpliwie. Chcę podejść do tematu w miarę możliwości zdrowo rozsądkowo - cykle mam regularne co 28 dni, nie chce ich rozregulowywać syntetycznym progesteronem 😁 to dopiero 5 cykl starań, mam nadzieję, że w końcu jajniki zrozumieją jak mają pracować 😁

Wielokrotnie było to już tutaj podnoszone, ale żeby nikogo nie wprowadzać w błąd zaznaczę raz jeszcze - testy owulacyjne nie służą do wykrywania ciąży 😉 Nie powielajmy tego przekonania, bo to nie jest niczym poparte.
To, że test owulacyjny może wyjść pozytywny w ciąży może być spowodowany tym, że LH wiąże się z receptorem LH/CG, tak samo jak hCG, więc w teorii test może wykrywać właśnie tę część wspólną dla obu hormonów. ALE - było już mnóstwo takich eksperymentów, najczęściej z rezultatem, który tego nie potwierdza. Do wykrywania ciąży służą testy ciążowe 😉
tak tak, absolutnie się z tym zgadzam!
pewnie to o te hormony chodzi tak jak mówisz

Po prostu opisałam jak było u mnie

reklama
To obyś nie musiała długo czekać 🤞🏻🤞🏻

Dziękuję 🥰 Śmiesznie się złożyło, że równy miesiąc po to drugie podejście 😄 Plan jest taki, że dzisiaj o 21 Ovi i trzonowanie, w poniedziałek IUI, we wtorek włączam Acard i za 2 tygodnie 2 kreski 😋

Od jakichś 3 dni zaczyna mnie delikatnie pobolewać brzuch więc mam nadzieję, że już lada dzień. Nigdy tak nie czekałam na okres bo o ile w szpitalu myślałam, że nie podejdę drugi raz tak teraz już bym chciała żeby był ten drugi cykl i transfer 🙈🙈

I tego się trzymamy, że za 2 tyg będą dwie kreski, nie może być inaczej ❤️🤞🤞

Do góry