reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌱🌺 Marcowe kreski 🌺🌱

Tak mam dwoje dzieci z poprzedniego związku wspólnego nie
Rozumiem.przykre jest to że nawet rodzina potrafi dobijać takimi pytaniami...moje siostry które w ciążę zaszły bezproblemowo ostatnio mi powiedziały że za bardzo chce dlatego nie wychodzi.i muszę odpuścić.tylko że jak odpuszczę to nawet nie będę wiedzieć kiedy i czy wgl będę mieć owulację...więc też stwierdziłam że nie ma sensu tego komuś tłumaczyć bo syty-glodnego nie zrozumie

reklama
Hej Dziewczyny,

Poproszę o zapisanie na 24.03. @penguinlicious

W lutym już się nie odzywałam,bo test negatywny,ale odberaliśmy też wyniki męża i chyba musiałam przejść to sama i przepracować. Przepraszam! 😢

Co do badań, w listopadzie badaliśmy i wtedy:
Objętość 1,4ml
Lepkość: prawidłowa
Agregacja: brak
Koncentracja plemników: 13,84
Całkowita liczba plemników: 19,38
Ruch postępowy: 20,45
Ruch całkowity: 27,27%
Brak ruchu: 72,73%
Plemniki żywe: 67%
Morfologia: 3%

Teraz powtórzyliśmy badania:
Objętość 3,4ml
Lepkość: WZMOŻONA
Agregacja: brak
Koncentracja plemników: 99,68
Całkowita liczba plemników: 338,91
Ruch postępowy: 31,86%
Ruch całkowity: 36,76%
Brak ruchu: 63,24%
Plemniki żywe: 83%
Morfologia: 0%

Plemniki prawidłowe (%): 0,00
Plemniki nieprawidłowe (%): 100,00
Indeks teratozoospermii: 1,63
Wady główki (%): 99 %
Wady wstawki (%): 44%
Wady witki (%): 19%
Krople cytoplazmatyczne (%): 1%

Jak widzicie ilość i koncentracja poszły w górę, to samo z ruchem, a morfologia 0%. Zrobiliśmy też HBA i wyszło 57%, więc również obniżone. Stres oksydacyjny nie wyszedł, a także ujemne MAR IgG i MAR IgA, więc chyba te hormony mieszają.

Mąż wykonał też badania:
FSH: 2,76; LH: 1,42; Estradiol: <11; Prolaktyna: 7,36; Testosteron 301,46; SHBG: 17,67; Testosteron wolny 18,5.

@LadyCaro byłaby wdzięczna za info jakie leki zlecił androlog. U nas konsultacja będzie w połowie marca i pewnie skończy się na Clostilbegyt,bo już ostatnio o tym wspominał.

Nie będę ukrywać,że ta morfologia mnie dobiła,a muszę trzymać fason przed mężem,bo widzę jak go to zasmuciło, bo bierze suplementy, zdrowo się odżywia i trenuje regularnie, a tu taki wynik.

Przepraszam jeszcze raz,ale potrzebowałam to napisać tutaj i z siebie wyrzucić.
Mój mąż bierze Tamoxifen (odpowiednik Clo) i Agapurin. Po tych lekach napprawdę mega mu poszły wyniki do góry. Tylko znów - takie leki dla faceta to nie jest standardowa droga, więc niestety jednemu pomoże a drugiemu zaszkodzi..
Co do morfo - wiem, że to zasmucające, ale nic straceonego. Po pierwsze, badane jest tylko ileść plemników z próby, więc ten wynik nie wyklucza tego, ze w nasieniu są prawidłowe plemniki. Po drugie: jak na forum jestem już 4,5 roku napatrzyłam się na masę ciąż z morfologią 0%. Także głowa do góry. Nie musi być wcale tak źle.
Wrzucę Wam dziewczyny potem suple jakie teraz bierze mój mąż. Tylko dawki są duże, bo my to robimy typowo pod IVF.

Proszę, na Waszą prośbę
1741016483734.png

Oszukały mnie dziś testy owulacyjne 🥲 1 i 2.03 piękne krechy, dziś blado. Miałam dziś monitoring i niespodzianka, piękny pęcherzyk. Miałyście podobnie po stymulacji Lamettą? Robicie testy owulacyjne w cyklach z Lamettą?

Dziewczyny jak to jest z tą owulacją po piku?
U mnie testy wyglądają tak że robię je zaraz po okresie i tam prawie nic nie ma i nagle mam dzień kiedy kreska już jest widoczna dość dobrze a na drugi dzień mam pik. Testy robię raz dziennie w godzinach wieczornych.
Czy jest możliwość że owulacja pojawi się krótko po takim piku?

U mnie testy wyglądają tak że robię je zaraz po okresie i tam prawie nic nie ma i nagle mam dzień kiedy kreska już jest widoczna dość dobrze a na drugi dzień mam pik. Testy robię raz dziennie w godzinach wieczornych.
24/36 h.

Owulacja pojawia się od 12-36h po piku. To loteria i rzecz indywidualna, nie da się tego dokładnie przewidzieć nawet z monitoringiem, a wynika to z tego, że u każdej z nas pęcherzyk pęka, gdy osiąga inny rozmiar, książkowo 20-26mm, ale w każdym cyklu ten milimetr różnicy może się zdarzyć. Warto robić testy 2 razy dziennie.

Owulacja pojawia się od 12-36h po piku. To loteria i rzecz indywidualna, nie da się tego dokładnie przewidzieć nawet z monitoringiem, a wynika to z tego, że u każdej z nas pęcherzyk pęka, gdy osiąga inny rozmiar, książkowo 20-26mm, ale w każdym cyklu ten milimetr różnicy może się zdarzyć. Warto robić testy 2 razy dziennie.
Jak się chodzi na monitoring do lekarze, ufa się lekarzowi i jak powie, wtedy i wtedy owulacja będzie to wtedy i wtedy jest ta owulacja.

reklama
Oszukały mnie dziś testy owulacyjne 🥲 1 i 2.03 piękne krechy, dziś blado. Miałam dziś monitoring i niespodzianka, piękny pęcherzyk. Miałyście podobnie po stymulacji Lamettą? Robicie testy owulacyjne w cyklach z Lamettą?
Tak u mnie peak a owulacja za 3 dni .
Możesz mieć peak a owulacje za 2 dni lub później dlatego monitoring wszystko wyjaśnia

Do góry