reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌱🌺 Marcowe kreski 🌺🌱

Mnie też wychodzi termin na grudzień jakby jakimś cudem się udało 😢

Przykro mi. Liczyłam że będzie pierwsze serduszko marcowe. Następny cykl będzie Twój 🍀

Pik jest dzień lub dwa dni przed owulacja więc wszystko ok. Po piku już kreski błędnieją mimo że dopiero owulacja będzie.

Ja też jestem w pierwszym cyklu jak nie karmię. Testy owulacyjne blade prawie nic nie widać. Dziś 13dc. Nie karmię równo 14 dni 😅
Ja dzisiaj w 11 dc, też blado :D ja w styczniu karmiłam raz na dzień/dwa, od początku lutego co 2/3 i jakoś od połowy w ogóle. Ciekawe co będzie się działo :)

reklama
Oszukały mnie dziś testy owulacyjne 🥲 1 i 2.03 piękne krechy, dziś blado. Miałam dziś monitoring i niespodzianka, piękny pęcherzyk. Miałyście podobnie po stymulacji Lamettą? Robicie testy owulacyjne w cyklach z Lamettą?
Ja nie robię w ogóle testów owu na cyklach stymulowanych, ale też dlatego że wtedy chodzę na monitoring i w odpowiednim momencie podaję Ovi.

Ja dzisiaj w 11 dc, też blado :D ja w styczniu karmiłam raz na dzień/dwa, od początku lutego co 2/3 i jakoś od połowy w ogóle. Ciekawe co będzie się działo :)
Brałaś leki na zatrzymanie laktacji ? Sprawdzałaś poziom prolaktyny ? Ja brałam Bromocorn przez tydzień ale po jednej tabletce bo gdyby nie to że miałam urlop to bym nie była wstanie pracować. Okropnie się czułam i kręciło mi się w głowie. Ale po tygodniu zbadałam prolaktynę i wynosi 4.75 przy normie 5-25.
@MamaR a przewidywana owulację kiedy powinnaś mieć? Ja jestem ciekawa, czy ja ogólnie nie mam owulacji później
Nie mam pojęcia , przez kilka cykli była w okolicy 20/23 dnia cyklu a w ostatnim cyklu w 33dc 😵 Cykl miałam 45 dni 🫣 Gdybym nie badała tak obsesyjnie poziomu progesteronu to bym myślała że jej wcale nie było.

Ej a miała któraś z was scratching endometrium? Myślicie że warto to zrobić czy lepiej od razu histeroskopie?
Jak musisz zrobić to badanie CD138 i CD56, to chyba już lepiej histero.
Ale w sumie nie wiem jak wygląda ten scratching i czy wtedy też jest możliwość pobrania próbek 🤷🏻‍♀️

Dziewczyny zmotywowałyście mnie i zamówiłam testy owulacyjne, żeby zobaczyć jak to będzie wyglądać. Aczkolwiek mam wrażenie, że już mam płodny śluz, więc nie wiem na ile to będzie miało sens, skoro nigdy wcześniej tego nie robiłam i inie mam porównania, ale od czegoś trzeba zacząć. Dziś mam 11 dc. W poprzednim miesiącu miałam cykl 46 dni bo jeszcze karmię i wtedy też wydawało mi się, że mam płodny śluz a to była ściema i dopiero za 3 tyg miałam.
Jeśli się okaże, że teraz mam cykl bezowulacyjny (podobno po biolchemie to często bywa) to wtedy na testach nie ma piku?

reklama
Rozumiem.przykre jest to że nawet rodzina potrafi dobijać takimi pytaniami...moje siostry które w ciążę zaszły bezproblemowo ostatnio mi powiedziały że za bardzo chce dlatego nie wychodzi.i muszę odpuścić.tylko że jak odpuszczę to nawet nie będę wiedzieć kiedy i czy wgl będę mieć owulację...więc też stwierdziłam że nie ma sensu tego komuś tłumaczyć bo syty-glodnego nie zrozumie
Ostatnio też usłyszałam, żebym wyluzowała bo im bardziej chcę tym gorzej dla mojej psychiki. Zgadzam się z Tobą syty głodnego nie zrozumie.

Do góry