reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌱🌺 Marcowe kreski 🌺🌱

A oczywiście ,że użyłam . Bo ja to ja. I jak mnie ktoś już wkur** na maxa (a powstrzymuje się) to nie ma zmiłuj.

Czasem powiedziałam , odwracałam głowę i szłam dalej. Nieraz w ostrą dyskusje wchodziłam, tak ,że pięści zaciskałam (więc reakcje możesz sobie wyobrazić).

Jednej nie zapomnę :
" Jezu, po co Wam jedynak , krzywdzie go , Postarajcie się o rodzeństwo " - znajoma z osiedla
" " Postaraj się nie otwierać mordy, kiedy Cię o to nie prosiłam albo nie zostałaś o to proszona" - to już ja odpowiedziałam.

Suka dobrze wiedziała ,że długo się staramy (ponad 7 lat) bo na placyku przewijał się temat. Także ten ...
Nie no, takich co wiedząc o sytuacji mówią takie rzeczy to już w ogóle nie rozumiem. Jak można byc tak bezczelnym...

reklama
Dziewczyny czy ze mną coś nie tak.
Ostatnio mówię do mojego Kurcze okres mam aż tak nie boli .był dyskomfort .
A jak mam ten latrezol plus na poprawę edometrium i duphaston. To mnie okres pokonał. Czuje się okropnie

Męża brat to powiedział
W domu mu powiedziałam trzeba było się odezwać. Powiedziałam masz zacofanego brata.
Mój teść jest spoko.
Wszyscy kiedy dziecko
Odpowiadam że nam jest nie potrzebne do szczęścia a prawda jest inna .
Mamy dom
Fajne pracę
Na nic nie narzekamy a dziecko jest dla nas nie osiągalne.

Futrzaku, masz już wyniki ? :)
Mam. Beta 0,1 ...
W sumie dobrze, że na listopadowe się nie załapię, bo moich dwóch synów urodziło się tego samego dnia, 14.11 w odstępie 8 lat 🤭🤭 trzeciego w tej samej dacie chyba bym nie ogarnęła 😂😂
Ale zauważyłam, że internety mi ryją banię. Tyle objawów sobie nawkręcać - mistrzostwo! A testy nie były felerne 🤦🤭

Męża brat to powiedział
W domu mu powiedziałam trzeba było się odezwać. Powiedziałam masz zacofanego brata.
Mój teść jest spoko.
Wszyscy kiedy dziecko
Odpowiadam że nam jest nie potrzebne do szczęścia a prawda jest inna .
Mamy dom
Fajne pracę
Na nic nie narzekamy a dziecko jest dla nas nie osiągalne.
A wy nie macie dzieci ? Bo ostatnio byłaś chyba z synem w szpitalu.czy coś mi się pomieszało i pomyliłam z kimś innym 😅

Hej Dziewczyny,

Poproszę o zapisanie na 24.03. @penguinlicious

W lutym już się nie odzywałam,bo test negatywny,ale odberaliśmy też wyniki męża i chyba musiałam przejść to sama i przepracować. Przepraszam! 😢

Co do badań, w listopadzie badaliśmy i wtedy:
Objętość 1,4ml
Lepkość: prawidłowa
Agregacja: brak
Koncentracja plemników: 13,84
Całkowita liczba plemników: 19,38
Ruch postępowy: 20,45
Ruch całkowity: 27,27%
Brak ruchu: 72,73%
Plemniki żywe: 67%
Morfologia: 3%

Teraz powtórzyliśmy badania:
Objętość 3,4ml
Lepkość: WZMOŻONA
Agregacja: brak
Koncentracja plemników: 99,68
Całkowita liczba plemników: 338,91
Ruch postępowy: 31,86%
Ruch całkowity: 36,76%
Brak ruchu: 63,24%
Plemniki żywe: 83%
Morfologia: 0%

Plemniki prawidłowe (%): 0,00
Plemniki nieprawidłowe (%): 100,00
Indeks teratozoospermii: 1,63
Wady główki (%): 99 %
Wady wstawki (%): 44%
Wady witki (%): 19%
Krople cytoplazmatyczne (%): 1%

Jak widzicie ilość i koncentracja poszły w górę, to samo z ruchem, a morfologia 0%. Zrobiliśmy też HBA i wyszło 57%, więc również obniżone. Stres oksydacyjny nie wyszedł, a także ujemne MAR IgG i MAR IgA, więc chyba te hormony mieszają.

Mąż wykonał też badania:
FSH: 2,76; LH: 1,42; Estradiol: <11; Prolaktyna: 7,36; Testosteron 301,46; SHBG: 17,67; Testosteron wolny 18,5.

@LadyCaro byłaby wdzięczna za info jakie leki zlecił androlog. U nas konsultacja będzie w połowie marca i pewnie skończy się na Clostilbegyt,bo już ostatnio o tym wspominał.

Nie będę ukrywać,że ta morfologia mnie dobiła,a muszę trzymać fason przed mężem,bo widzę jak go to zasmuciło, bo bierze suplementy, zdrowo się odżywia i trenuje regularnie, a tu taki wynik.

Przepraszam jeszcze raz,ale potrzebowałam to napisać tutaj i z siebie wyrzucić.

reklama
Do góry