reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌱🌺 Marcowe kreski 🌺🌱

reklama
A z ciekawości , jak wykryć ciążę testami owulacyjnymi?😀
niby jak wychodzi taki jak pik to jest ciąża 🤭
i niby wykrywa szybciej niż ciążowy, ale tu nie mam pewności, bo robiłam w dzień okresu. W pierwszej ciąży zrobiłam siku, miałam ostatni owulacyjny i mówię a co mi szkodzi - spróbuję!
patrzę dwie krechy tak jak przy piku i od razu wyciągnęłam z szuflady ciążowy i były dwie krechy 😄

niby jak wychodzi taki jak pik to jest ciąża 🤭
i niby wykrywa szybciej niż ciążowy, ale tu nie mam pewności, bo robiłam w dzień okresu. W pierwszej ciąży zrobiłam siku, miałam ostatni owulacyjny i mówię a co mi szkodzi - spróbuję!
patrzę dwie krechy tak jak przy piku i od razu wyciągnęłam z szuflady ciążowy i były dwie krechy 😄
Oo to będę próbować też tak sprawdzać 😀 a długo się staracie o 3 bobaska ?

Córka pójdzie spać i działamy 😀
W tamtym miesiącu przegapiłam prawdopodobnie owulację , w tym miesiącu zaczęłam robić testy i wychodzi na to , że owulacja jest dużo wcześniej , a wszystkie kalendarzyki pokazywały mi na przyszłą środę 😀
Tak bo to tylko aplikacja , która oblicza średnią a organizm to organizm:)

styczeń - biochemiczna 💔
luty - starania przerwała jelitówka 🙈
i teraz 3cia próba
U nas druga , miesiąc temu prawdopodobnie było już po owulacji jak zaczęliśmy starania a później miałam zatrucie pokarmowe i miałam takie objawy , że byłam pewna że jestem w ciąży 😀 w tym miesiącu się nie nastawiam tylko czekam cierpliwie do miesiączki 😀

U nas druga , miesiąc temu prawdopodobnie było już po owulacji jak zaczęliśmy starania a później miałam zatrucie pokarmowe i miałam takie objawy , że byłam pewna że jestem w ciąży 😀 w tym miesiącu się nie nastawiam tylko czekam cierpliwie do miesiączki 😀
ja też myślałam, że jednak w lutym się udało, bo miałam mdłości w okolicy miesiączki, a to się okazało, że jelitówka drugi raz 🙈😂

ah te jelita robią sobie z nas żarty 😂

Ostatnia edycja:
reklama
[/QUOT
Ja też dziś czuję się jak na okres 😔 obawiam się, że mój CCC (cień cienia cienia) to tylko psikus testów z Allegro i nie dotrwam do poniedziałku bez 🐒 mam dziś straszne humory, chodzę nabzdyczona jak osa i jeszcze na czubku nosa wyskoczyły mi takie syfki jak przed okresem i przed owulacją 🙈
Jedynie ból piersi mnie dziwi, zawroty głowy i mdłości raz po raz, tego nigdy przed okresem nie miałam, podbrzusze też mnie inaczej pobolewa. Cóż, trzeba wypić melisę bo pozabijam dzisiaj wszystkich ☺️ i cierpliwie czekać. Małżonka w pierwszej kolejności dopadnę, bo uważa, że wszystko sobie wymyślam 😀
Nie robiłaś dziś testu ? Jak wczoraj był cień to dziś powinien być mocniejszy ;-)

Do góry