reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

reklama
Ja tą końcówkę tygodnia mam strasznie zwariowaną. Dosłownie z mężem wypadałoby żebyśmy się sklonowali i byli w kilku miejscach jednocześnie. Dziś też pędzę na monitoring po stymulacji i chyba będzie ładna owulka, bo robiłam test owulacyjny i nie dużo mu brakowało do pozytywu, ładnie się wybarwiał. Jutro mam urlop więc idealnie na starania :D

Przepraszam, ale gadanie ze beta musi przekroczyć 25 żeby liczyć jako ciążę to BZDURA. Partner robił badania nasienia? Miałaś robione wymazy i badania wirusologiczne? Dlaczego od razu lekarz proponuję laparo? A histeroskopia z biopsją i drożność? Robiłaś?

Mąż nie robił badań nasienia, mam nadzieję że w marcu uda się to ogarniać.
Wymazów nie miałam, wirusy sprawdzałam na własną rękę w zeszłym miesiącu ale tylko kiła i HIV ujemny, różyczka przebyta, toksoplazmoza przebyta, cytomegalia nie przebyta ale też nie aktywna.
Pakiet na trombofilie robiłam. Nic tam nie wyszło.
Szczerze to liczyłam że jak lekarz jest z kliniki niepłodności to jakoś te badania będą miały ręce i nogi, i nie będę musiała sama wszystkiego wyszukiwać.
Jednak świadomie (za przyzwoleniem lekarzy) zdecydowałam się starać także w tym miesiącu licząc się z konsekwencjami bo najprawdopodobniej kolejne cztery miesiące nie będzie szans- będzie czas na badania.
Odnośnie tej bety powyżej 25, nie podał źródła tylko sam stwierdził że teraz takie są wytyczne...

Dzień dobry. Kto dziś powtarza betę?
Ja mam już wynik :)
1000011384.jpg

reklama
Do góry