reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

U mnie 🩸. Ten cykl trwał 40 dni. Testowanie z lutego przesunęło się na początek marca. Juz więcej w tym miesiącu nie zatestuję. Zazdroszczę wszystkim kobietom które mają "krótkie" cykle 😞
A normalnie masz takie długie? Czasem takie przedłużające się cykle mogą wskazywać na niedomogę lutealną.
Ja parę razy miałam coś w okolicy 40 dni, ale zwykle jest to średnio 35 i regularnie, więc lekarz powiedział, że najwyraźniej ja tak mam i cały czas mieszczę się w granicach normy. I dopóki jest regularnie, to nie ma powodów do obaw.
Ale też zazdroszczę dziewczynom krótszych cykli, gdzie już w okolicy 28dc powinna być @ i mogą śmiało testować i mieć nadzieję. Ja dzisiaj 30dc i wiem, że raczej nie ma sensu jeszcze testować 🙄

reklama
Witam kobietki
Ja mialam testowac dzisiaj ale nie testuje, czekam na @.
Dopiero zaczelismy starania o dzidzie i nie wiem w sumie ile trwaja moja cykle.
W zeszlym miesiacu bylo 26 dni, czyli @ powainna byl dzisiaj.
Zrobilam test w niedziele i negatywny wiec boje sie siegnac po test. Zaczekam
dziś jesteś 27dc?

Od jutra biorę ten antybiotyk i mam w zaleceniach, żeby być pewnym, że nie jest się w ciąży. Więc jutro sobie zatestuje dla zasady, choć wiem, że nic z tego, bo zaczęły mnie boleć plecy w dole kręgosłupa, a to ostatnio charakterystyczny objaw @. :)

Od jutra biorę ten antybiotyk i mam w zaleceniach, żeby być pewnym, że nie jest się w ciąży. Więc jutro sobie zatestuje dla zasady, choć wiem, że nic z tego, bo zaczęły mnie boleć plecy w dole kręgosłupa, a to ostatnio charakterystyczny objaw @. :)
ja tez miałam tak samo zalecone, ze musi być 100% pewności, ze nie ma ciąży. I później jak skończycie to po 10 dniach od zakończonej antybiotykoterapii trzeba zrobić ponownie wymaz, żeby się upewnić, ze bakterii nie ma. A dostałaś jakiś dopochwowy osłonowy?

ja tez miałam tak samo zalecone, ze musi być 100% pewności, ze nie ma ciąży. I później jak skończycie to po 10 dniach od zakończonej antybiotykoterapii trzeba zrobić ponownie wymaz, żeby się upewnić, ze bakterii nie ma. A dostałaś jakiś dopochwowy osłonowy?
Taaaaa, na wymaz też się umówię. No i drożność mi się przesunie na kwiecień w takim razie.
Chyba normalne do połykania osłonowe. Oboje dostaliśmy te same osłonowe, to nie podejrzewam, aby były dopochwowe. 😆

Taaaaa, na wymaz też się umówię. No i drożność mi się przesunie na kwiecień w takim razie.
Chyba normalne do połykania osłonowe. Oboje dostaliśmy te same osłonowe, to nie podejrzewam, aby były dopochwowe. 😆
pytam, bo ja dostałam Gynoflor, który ma dodatek estriolu w sobie i wydaje mi się, ze ten polip nowy, który mi się pojawił to może od tego. Ale to tylko jakies tam moje przypuszczenie.

niestety taka właśnie jest ta niepłodność, ze wiecznie coś trzeba przekładać na później i ciagle na coś czekać trzeba, jak dziewczyny już pisały… ja tez miałam mieć drożność w zeszły czwartek, ale kolejny polip mi się pojawił i mam mieć histeroskopie w kolejnym cyklu… oraz w piątek mam planowo operacje, ale na ten moment jestem chora, wiec pewnie mnie nie zakwalifikują. Ja już chyba nawet nie mam siły się na to wszystko wkurzać 😂

reklama
pytam, bo ja dostałam Gynoflor, który ma dodatek estriolu w sobie i wydaje mi się, ze ten polip nowy, który mi się pojawił to może od tego. Ale to tylko jakies tam moje przypuszczenie.
Ja dotychczas prawie w ogóle nie brałam antybiotyków, ostatni chyba w przedszkolu, więc totalnie się nie rozeznaje w tych osłonowych. Ale jak mówisz, że masz takie podejrzenia w stosunku do Gynoflor, to dobrze, że ja dostałam coś innego. 😳 Przykro mi, że tak Cię to załatwiło (jeśli to to), jedno człowiek wyleczy, to zaraz coś innego. :(

Do góry