reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

A powiedzcie mi jeszcze, czy przed drożnością musiałyście mieć zbadane HIV i pare innych? Bo na stronie InviMed wyczytałam coś takiego, mój lekarz wprawdzie zlecił dużo i dużo już mam, ale nie wszystkie zdążę do tego terminu zrobić. Głównie zostało mi HIV/kiła i chyba CMV.

reklama
Ech, zaliczyłam mini jednorazowe plamienie w 9dpo, ciut większe w 10dpo i dziś 11dpo i znowu trochę. Nigdy nie miałam tak wcześnie plamień przez okresem, raczej 11-13dpo. O dziwo dla odmiany nie boli mnie ani brzuch ani plecy, a 11-13 dpo raczej bolał, ale się nie nastawiam, żeby się nie rozczarować. 😟 Dzwonię zaraz umówić się na drożność za niecałe 2 tygodnie. Mam dziś doła. 🥺🙄
Muszę zapytać tego nowego gina, o co chodzi z tymi plamieniami czasami 3 dni przed okresem i czemu nagle mi się to zrobiło, choć nigdy tego nie miałam. 🙁
Przyczyn może być wiele i nie powinno się bagatelizować żadnych plamień śródcyklicznyh, więc jak tylko masz możliwość to niech jakiś dobry ginekolog spojrzy na to. Może to być polip, torbiel, rozchwianie hormonalne, mięśniak, cofająca się krew menstruacyjna do jajowodów, zapalenie endometrium itp. Z drugiej strony plamienie może też być równie dobrze plamieniem owulacyjnym albo implantacyjnym. Jeśli zauważyłaś że powtarza się to od kilku cykli to warto spróbować znaleźć przyczynę.

A powiedzcie mi jeszcze, czy przed drożnością musiałyście mieć zbadane HIV i pare innych? Bo na stronie InviMed wyczytałam coś takiego, mój lekarz wprawdzie zlecił dużo i dużo już mam, ale nie wszystkie zdążę do tego terminu zrobić. Głównie zostało mi HIV/kiła i chyba CMV.
Tak, miałam. Moim zdaniem obowiązkowo powinnaś je wszystkie zrobić przed. Jeśli masz drożność mieć za dwa tygodnie to chyba powinnaś zdążyć?

Ja robiłam, miałam w rozpisce od kliniki notatke że te badania mają ważność 3-miesięce. Wczoraj akurat robiłam hiv, kiłe itp w diagnostyce i dziś rano już miałam wyniki :)

Okazuje się, że nie dostałam jednego wyniku badań z posiewów i akurat ten wyszedł zły. Zamiast drożności czeka mnie najpierw wyleczenie ureaplasmy... Czy jak u mnie wykryto, to faceta też wysyłają na badania czy leczą profilaktycznie nas oboje?
ja właśnie się świeżo wyleczyłam z tego. Jakbyś miała jakies pytania dawaj znać. I tak, musicie się obydwoje przeleczyć, to bakteria, która raczej łatwo złapać, wiec partner raczej tez ja ma.

reklama
Do góry